Συναγερμός στη Βρετανία: 14.162 νέα κρούσματα κορονοϊού και 70 νεκροί

Οι αρχές στη Βρετανία ανακοίνωσαν την Τετάρτη (07/10) ότι κατέγραψαν άλλα 14.162 κρούσματα του νέου κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Αναφέρθηκαν ακόμη 70 θάνατοι ανθρώπων που είχαν βρεθεί θετικοί στην Covid-19 κατά τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες. Με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι σε συναγερμό…

Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει πως μπορεί να αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού σε Λονδίνο και άλλες περιοχές στη Βρετανία αλλά η πολιτική της κυβέρνησής του κινείται στα σωστά πλαίσια.

Coronavirus UK: James

Dyson says Britain’s workers must get back to the office https://t.co/ofM5aLgalv

— Distinct Today (@DistinctToday) October 7, 2020

«Η τοπική και περιφερειακή προσέγγιση σε συνδυασμό με τα μέτρα σε εθνικό επίπεδο παραμένει σωστή», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός στο Κοινοβούλιο, ερωτηθείς για ποιο λόγο συνεχίζουν να αυξάνονται τα περιστατικά κορονοϊού σε περιοχές όπου έχουν επιβληθεί τοπικά μέτρα lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο Κοινοβούλιο το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, τα ποσοστά μόλυνσης αυξήθηκαν σε 19 από τις 20 περιοχές της Αγγλίας όπου έχει επιβληθεί τοπικό lockdown.

SAGE experts say tighter coronavirus lockdown rules are inevitable and infection rates could get as bad as March

Boris Johnson faces an agonising choice over whether to bring in new restrictions for swathes of northern England, or even the whole Britain

https://t.co/CWjmhCewtL

— Socialist Voice (@SocialistVoice) October 7, 2020

Η στρατηγική του Μπόρις Τζόνσον το καλοκαίρι, όταν τα νέα κρούσματα στη χώρα ήταν μερικές εκατοντάδες την ημέρα, ήταν να προσπαθήσει να θέσει υπό έλεγχο τοπικές εστίες ανοίγοντας παράλληλα την ευρύτερη οικονομία. Την Τρίτη (06/10) και την Τετάρτη (07/10) η Βρετανία ανακοίνωσε πάνω από 14.000 νέα κρούσματα.

Two of Britain’s biggest universities moved to teaching almost solely online yesterday because of coronavirus outbreaks. More than 1,000 cases have been reported at the University of Manchester alone https://t.co/EBPwVU8EQ5

— The Times (@thetimes) October 7, 2020

Η ανάλυση έδειξε ότι στο Γουίγκαν, στη βορειοδυτική Αγγλία, το ποσοστό μόλυνσης, που υπολογίζεται ως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, αυξήθηκε κατά 3.653% από τότε που επιβλήθηκε για πρώτη φορά τοπικό lockdown στις 30 Ιουλίου, καθώς αυξήθηκε στα 225 από τα 6.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα