Κορονοϊός: Περιορισμοί μετακινήσεων ανάμεσα στα κρατίδια στη Γερμανία – Προ των πυλών νέων μέτρων η Γαλλία

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να παίρνονται ξανά νέα μέτρα, σε Γερμανία και Βέλγιο, ενώ αυτό τον… δρόμο έχει πάρει και η Γαλλία. Κατεβάζουν ρολά για ένα μήνα μπαρ και καφέ στις Βρυξέλλες λόγω κορονοϊού. «Πρέπει

να φοράμε πάντα μάσκες», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Πιο αναλυτικά, περιορισμούς στις μετακινήσεις μέσα στη Γερμανία αποφασίζουν όλο και περισσότερα κρατίδια, λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν νωρίτερα απόψε και τα 16 ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία, δεν επιτρέπεται στο εξής η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο όποιου προέρχεται από «επικίνδυνη περιοχή», όπου έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 50 νέα κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας.

Εξαίρεση θα μπορεί να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, μόνο εφόσον ο ταξιδιώτης παρουσιάσει αρνητικό τεστ που έχει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες νωρίτερα.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ωστόσο ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η διενέργεια τεστ για τους ταξιδιώτες, αλλά για τους μαθητές, τους δασκάλους και το υγειονομικό προσωπικό. Τα τεστ θα πρέπει, επομένως, να γίνονται μόνο εάν υπάρχει η αντίστοιχη δυνατότητα.

Good for them / Thousands In Germany Gather To Protest Coronavirus Restrictions https://t.co/WxSkX14sbn

— mzee26 (@mzee26) October 7, 2020


Το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», υπεύθυνο για την επιστημονική διαχείριση της πανδημίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι στο «κόκκινο» βρίσκονται περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, της Κάτω Σαξονίας, της Βάδης – Βυρτεμβέργης, της Βρέμης και τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα του Βερολίνου. Η κρατιδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου ζητά πάντως να αξιολογείται η πόλη στο σύνολό της και όχι τμηματικά.

Από την πλευρά πάντως του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ο αρμόδιος για τα θέματα Υγείας και καθηγητής Επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ αμφισβήτησε την χρησιμότητα μέτρων περιορισμού εντός της χώρας. «Πολύ σύντομα θα έχουμε τόσες “κόκκινες” περιοχές ώστε ο κανόνας να μην έχει εφαρμογή», δήλωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι Γερμανοί να έχουν την δυνατότητα για διακοπές στο εσωτερικό προκειμένου να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού. Την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν στην Γερμανία οι σχολικές φθινοπωρινές διακοπές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί για την αναχαίτιση της πανδημίας COVID-19, καθώς η Γαλλία κατέγραψε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, σχεδόν 19.000 νέων λοιμώξεων της νόσου.

«Σε μέρη όπου η ασθένεια κυκλοφορεί πολύ γρήγορα θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί», δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που προβλήθηκε στα δύο μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Γαλλίας. «Είναι αρκετές εβδομάδες τώρα που ο ιός κυκλοφορεί γρήγορα», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

#France #Covid19 Face à l’épidémie de coronavirus, Macron annonce de nouvelles restrictions https://t.co/49QyUzPobh via @20minutes

— Tinou Genève (@TinouGeneve) October 7, 2020

Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να «προχωρήσουμε σε περισσότερους περιορισμούς» σε περιοχές όπου η Covid-19 «κυκλοφορεί πολύ γρήγορα», τη στιγμή που η υγειονομική κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται σε ορισμένες περιοχές.

Μετά τη Μασσαλία (νότια) και τη Γουαδελούπη (Αντίλλες) πριν από δέκα ημέρες, τέθηκαν σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα την Τρίτη (06/10) στο Παρίσι και τα πλησιέστερα προάστιά του, και ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν θα ενημερώσει για την κατάσταση την Πέμπτη (08/10) το απόγευμα, με μια πιθανή ένταξη νέων πόλεων σε «κατάσταση μέγιστου συναγερμού».

COVID-19: The Second Wave is Here:
Soaring numbers of new infections in France, Italy, Germany, UK, Africa, Canada, and it’s getting going in the US too.https://t.co/N82OHjrJ2a #Covid #Covid_19 #coronavirus

— Peter Merlin Cane (@PeterMerlinCane) October 7, 2020

«Σε μέρη όπου ο ιός κυκλοφορεί πολύ γρήγορα, ιδίως όπου κυκλοφορεί πολύ μεταξύ των ηλικιωμένων, που είναι οι πιο ευάλωτοι, και όπου βλέπουμε όλο και μεγαλύτερη πληρότητα στα κρεβάτια των μονάδων εντατικής θεραπείας, πρέπει να προχωρούμε σε περισσότερους περιορισμούς, όπως αυτοί που γνωρίζουμε για παράδειγμα στην περιοχή Μπους-ντι-Ρον ή στο Παρίσι και στα πλησιέστερα προάστια», τόνισε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Ο αρχηγός του κράτους απέκλεισε, ωστόσο, έναν νέο περιορισμό στις μετακινήσεις: «Η στρατηγική που έχουμε υιοθετήσει δεν είναι αυτή, είναι να ενισχύσουμε και να αναθέσουμε περισσότερες ευθύνες στους πολίτες μας: δεν είμαστε, και δεν θα είμαστε για πολλούς μήνες σε μια κανονική περίοδο».

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη (07/10) 18.746 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών, ένα νέο ημερήσιο υψηλό όλων των εποχών και σχεδόν διπλάσιο από τον ημερήσιο σύνολο των 10.489. κρουσμάτων την Τρίτη (06/10).

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από τη λοίμωξη της COVID-19 αυξήθηκε κατά 80, και πλέον ανέρχεται σε 32.445, και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 653.509.

Il disait aussi on sera prêt pour la 2ème vague ! on voit le résultat
Coronavirus: De nouvelles restrictions inévitables en France, dit Macron https://t.co/DiL5vDqZO1

— Dominique GAYET (@Domi6953NS2017) October 7, 2020

«Πρέπει να φοράμε πάντα μάσκες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 3.678 κρούσματα κορονοϊού, και 31 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Την Τρίτη (06/10) τα περιστατικά ήταν 2.677, με 28 νεκρούς.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (544), στην Λομβαρδία (520) και στο Βένετο (375). Συνολικά, 3.782 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομειακές μονάδες της χώρας και 337 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο Τζουζέπε Κόντε, επιβεβαίωσε ότι οι μάσκες έγιναν, πλέον, υποχρεωτικές σε όλους τους εξωτερικούς χώρους «διότι καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων».

Ο ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε, επίσης, ότι «στο εξής, οι περιφέρειες θα μπορούν να υιοθετούν πιο αυστηρά μέτρα από εκείνα της κυβέρνησης της Ρώμης, ενώ θα υπάρχει περιορισμός σε περίπτωση που επιθυμούν να τα χαλαρώσουν και θα χρειάζεται η έγκριση του υπουργείου υγείας».

«Αν κάποιος ζει σε απομακρυσμένη περιοχή -στο βουνό ή στην ύπαιθρο- μπορεί να μην φορά μάσκα. Διαφορετικά, πρέπει όλοι να την παίρνουμε μαζί μας όταν βγαίνουμε, και να την φοράμε πάντα», υπογράμμισε ο Κόντε.

Premier Giuseppe Conte’s cabinet met on Wednesday to extend Italy’s COVID-19 state of emergency until January 31 and approve a decree with new measures to combat the spread of the coronavirus. This is according to the sources.https://t.co/hKOACyTD5Z

— CGTN (@CGTNOfficial) October 7, 2020

Κατεβάζουν ρολά για ένα μήνα μπαρ και καφέ στις Βρυξέλλες λόγω κορονοϊού

Ο κορονοϊός καλπάζει στο Βέλγιο και αποφασίστηκαν νέα πιο αυστηρά μέτρα στην πρωτεύουσα της χώρας. Συγκεκριμένα, για ένα μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα μπαρ και τα καφέ στις Βρυξέλλες αποφάσισε την Τετάρτη (07/10), το Συμβούλιο Ασφαλείας της βελγικής πρωτεύουσας σε μια προσπάθεια περιορισμού της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού. Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 7 το πρωί της Πέμπτης, 8 Οκτωβρίου. Η νέα απόφαση εξαιρεί τα εστιατόρια, τα οποία παραμένουν ανοιχτά.

Coronavirus: Brussels orders bars and cafés to close for a month amid COVID-19 surge https://t.co/kAA3ej7Ud3 pic.twitter.com/MP1WBOf5vA

— Yosmar Coronado (@yosmar_coronado) October 7, 2020

Coronavirus: Brussels shuts down bars from tomorrow…”bars cafes to close. Drinking outside banned. ???” https://t.co/aXpTCylvan

— Tom OLeary (@tomoleary888) October 7, 2020

#UPDATE With Europe topping six million coronavirus cases, Scotland and Brussels became the latest to introduce curbs on alcohol consumption, while experts detailed the hugely divergent consequences of the pandemic for the world’s richest and poorest https://t.co/SFxka5E6Uu

AFP news agency (@AFP) October 7, 2020

Covid-19 news: Germany, France and Belgium tighten rules to curb virus: The latest coronavirus news updated every day including coronavirus cases, the latest news, features and interviews from New Scientist and essential information about the covid-19… https://t.co/K5KmenEHid pic.twitter.com/FKcqZkaFa2

— Michael Honey #FBPE (@michaelhoney_) October 7, 2020

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα