Η Kim Kardashian προκαλεί ξανά: Οικειοποιήθηκε το ιαπωνικό trademark «Κιμονό»

18:09 26/6/2019 - Πηγή: People

«Κοιλίτσες» και «μπουτάκια» επιχειρεί να «μαζέψει» η νέα σειρά εσωρούχων που λάνσαρε η διάσημη τηλεπερσόνα Kim Kardashian, όμως κάποια πράγματα φαίνεται πώς πήγαν (πολύ) λάθος.

Για την ακρίβεια, λάθος πήγε το όνομα που αποφάσισε να δώσει στη συλλογή της: Kimono Solutionwear.

Και μπορεί κανείς ακούγοντας τη λέξη «κιμονό» να σκέφτεται τις υπέροχες παραδοσιακές ιαπωνικές ρόμπες, που αν μη τι άλλο έχουν χαρίσει έμπνευση στις εμφανίσεις του Δυτικού κόσμου, ωστόσο τα κομμάτια της collection ουδόλως

έχουν να κάνουν με κάτι τέτοιο.

Στην ανάρτησή της στο Instagram, με την οποία η Kim παρουσίασε την collection, μπορεί να χαζέψει κανείς – κομψά, κατά τα λοιπά- εσώρουχα που περιλαμβάνουν από «μπουστάκια» και σλιπάκια που «αγκαλιάζουν» και «μαζεύουν» το σώμα μέχρι κορσέδες και κορμάκια σε κάθε απόχρωση της επιδερμίδας. Όχι, όμως κιμονό.

View this post on Instagram

Finally I can share with you guys this project that I have been developing for the last year. I’ve been passionate about this for 15 years. Kimono is my take on shapewear and solutions for women that actually work. I would always cut up my shapewear to make my own styles, and there have also been so many times I couldn’t find a shapeware color that blended with my skin tone so we needed a solution for all of this. The third pic is the solution short. I developed this style for all of those times I wanted to wear a dress or skirt with a slit and still needed the support. Introducing Kimono Solutionwear for every body. Coming Soon in sizes XXS – 4XL in 9 shades. I can’t wait for you to feel this fabric!#KimonoBody @kimono Photos by Vanessa Beecroft

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on Jun 25, 2019 at 6:00am PDT

Είναι προφανές ότι η ονομασία “Kimono” αποτελεί λογοπαίγνιο με το όνομά της, (Kim), όμως εντέλει δεν φαίνεται η ονομασία να βγάζει κάποιο νόημα. Εξάλλου, πόση σχέση μπορεί να έχει ένα ένδυμα – σήμα κατατεθέν για αιώνες της ιαπωνικής κουλτούρας, που επιπλέον χαρακτηρίζεται για την άνεσή του, με μια σειρά από εσώρουχα που υπόσχονται να δώσουν σχήμα και να υποστηρίξουν γυναικεία κορμιά; Πόσω δε μάλλον, που η Kim Kardashian δεν έχει καμία σχέση με την Ιαπωνία – ούτε ως καταγωγή ούτε βεβαίως ως influencer με απήχηση στην ασιατική αγορά.

Οι αντιδράσεις στα social

Οι αντιδράσεις στα social media για την επιλογή της Kim Kardashian να δώσει αυτή την ονομασία στη συλλογή της δεν άργησαν να έρθουν. Πολλοί ήταν αυτοί που σημείωσαν ότι το όνομα αυτό προκαλεί σύγχυση και δεν ανταποκρίνεται στο προϊόν που λανσάρει, ενώ αρκετοί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους  για την οικειοποίηση ενός trademark που δεν της ανήκει. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που η Kim Kardashian κατηγορείται για πολιτισμική εκμετάλλευση: έχει εμφανιστεί έχοντας υιοθετήσει στα μαλλιά της τις χαρακτηριστικές πλεξίδες στα μαλλιά των γυναικών της φυλής Φούλα στην Ανατολική και Δυτική Αφρική, φορώντας ένα Ινδικό αξεσουάρ στο κεφάλι, ενώ έχει φωτογραφηθεί με την επιδερμίδα της πιο σκούρα για να προωθήσει τη σειρά της με καλλυντικά.

One is KIMONO. One is Kim shamelessly selling a line of shapewear. Which y’all don’t need. #kimono pic.twitter.com/6mP0oDqPvn

— Tamlyn Tomita (@thetamlyntomita) June 25, 2019

Και μπορεί η οικειοποίηση της ιαπωνικής παράδοσης να είναι στο επίκεντρο των αρνητικών σχολίων που έχει συγκεντρώσει ήδη το λανσάρισμά της, ωστόσο κάποιοι είχαν να παρατηρήσουν κάτι ακόμα: αν και η σταρ δηλώνει ότι η σειρά θα περιλαμβάνει νούμερα που απευθύνονται σε plus – size μοντέλα (από XXS μέχρι 4XL, λέει), στη καμπάνια δεν έχουν φωτογραφηθεί plus – size μοντέλα.

Introducing Kimono Solutionwear for every body. Coming Soon in sizes XXS – 4XL in 9 shades. @kimonobody #KimonoBody

Kim Kardashian West (@KimKardashian) June 25, 2019

Τέλος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ τον Los Angeles Times, η Kim Kardashian West δεν είναι η πρώτη που οικειοποιείται την ονομασία Κιμονό για τα προϊόντα της. Έχει χρησιμοποιηθεί ξανά από άλλους για λογισμικά και για θήκες στυλό.

*Με στοιχεία από τους Los Angeles Times 

Keywords
Τυχαία Θέματα