Instagram: «Ακούει» τις προσωπικές σας συνομιλίες; Μία απάντηση

15:52 26/6/2019 - Πηγή: People

Σίγουρα έχει τύχει και σε εσάς να συζητάτε στα προσωπικά σας μηνύματα με κάποιον φίλο για ένα προϊόν που θέλετε να αγοράσετε ή κάποιο εστιατόριο στο οποίο θέλετε να πάτε, και λίγες ώρες μετά να βλέπετε στο feed σας να εμφανίζεται η ανάλογη διαφήμιση η οποία εάν την παρατηρήσετε σίγουρα θα σας παραξενέψει.

Σε αυτό το «φαινόμενο» που δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε έδωσε απάντηση ο επικεφαλής του Instagram, Adam

Mosseri όταν βρέθηκε απέναντι από τη δημοσιογράφο Gayle King η οποία ρώτησε την ερώτηση που πολλοί θέλουν να γνωρίζουν την απάντηση της.

«Μπορείς να μου εξηγήσεις πως γίνεται να έχω μία προσωπική συζήτηση με κάποιον για κάτι το οποίο με ενδιαφέρει να δω ή να αγοράσω και μετά μία διαφήμιση για αυτό να εμφανίζεται στο Instagram Feed μου; Δεν το έχω ψάξει, δεν έχω μιλήσει με κανέναν για αυτό. Το ορκίζομαι παιδιά πιστεύω ότι μας ακούτε. Ξέρω ότι θα πεις ότι δεν ισχύει» είπε η King.

«Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορεί αυτό να συμβεί. Ο ένας είναι λόγω τύχης, είναι πιθανό» απάντησε ο Mosseri, και συνέχισε «Ο δεύτερος είναι ότι μπορεί να μιλάς για κάτι επειδή το έχεις δει κάπου ή έχεις ψάξει κάτι παρόμοιο. Μπορεί να σου αρέσουν πολύ τα εστιατόρια και το φαγητό, είδες ένα εστιατόριο στο Facebook ή στο Instagram και σου άρεσε πολύ και μετά με έναν πανούργο τρόπο θα το παρατηρήσεις παραπάνω υποσυνείδητα.»

Μετά πρόσθεσε «Δεν κοιτάμε τα μηνύματα σας, δεν ακούμε τι λέτε στο μικρόφωνο σας. Εάν το κάναμε θα ήταν προβληματικό για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Καταλαβαίνω όμως ότι δεν πρόκειται να με πιστέψεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα