Anglo American: Αποχωρεί από την εξόρυξη διαμαντιών και πλατίνας για να αποκρούσει την BHP Group

Η Anglo American Plc σχεδιάζει να αποχωρήσει από την εξόρυξη διαμαντιών, πλατίνας και άνθρακα, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις στην 107χρονη ιστορία της, καθώς επιδιώκει να αποκρούσει την προσπάθεια εξαγοράς της από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, την BHP Group.

Η εταιρεία εξόρυξης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να αποσχίσει ή να πουλήσει την επιχείρηση διαμαντιών De

Beers, να διαχωρίσει τη μονάδα Anglo American Platinum Ltd. και να πουλήσει τα ορυχεία άνθρακα οπτανθρακοποίησης στην Αυστραλία. Επίσης, θα επιβραδύνει τις δαπάνες για το γιγαντιαίο ορυχείο λιπασμάτων στην Αγγλία.

Ενώ η Anglo American επεξεργάζονταν ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης από τα μέσα του περασμένου έτους, αναγκάστηκε να επιταχύνει τη διαδικασία αφού η BHP της έκανε πρόταση εξαγοράς τον περασμένο μήνα.

Μέχρι στιγμής, έχει απορρίψει δύο προτάσεις από την BHP – η τελευταία αξίας 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων – λέγοντας ότι αποτιμούν χαμηλά την εταιρεία και η δομή τους δεν είναι εφαρμόσιμη.

Η Anglo American εναποθέτει τις ελπίδες της στην υποστήριξη των επενδυτών για το σχέδιό της – και της διοίκησης για την υλοποίησή του – παρά στο να πιεστεί για την αποδοχή μιας προσφοράς της BHP. Οι επενδυτές ζητούσαν από την Anglo να παρουσιάσει το δικό της σχέδιο.

Στα τέλη Απριλίου, η BHP είχε υποβάλλει για πρώτη φορά πρόταση εξαγοράς ύψους 39 δισ. δολαρίων, με την Anglo να σημειώνει ότι η πρόταση αυτή ήταν καιροσκοπική και δεν αποτιμά την πραγματική αξία της εταιρείας.

Η BHP, όπως και άλλοι κολοσσοί στον κλάδο των μεταλλευμάτων βρίσκονται στο κυνήγι ευκαιριών για συγχωνεύσεις και εξαγορές, καθώς η αγορά του χαλκού αντιμετωπίζει ελλείψεις και σημαντικές προκλήσεις ενόψει μιας πράσινης μετάβασης, στην οποία το μέταλλο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

Εάν η BHP αγόραζε τελικά την Anglo, θα γινόταν η νούμερο 1 εταιρεία στην παραγωγή χαλκού.

Διαβάστε ακόμη:

Anglo American-BHP: Το «δράμα» μιας εξαγοράς στο μικροσκόπιο της αγοράς χαλκού

Τι κρύβει η τεράστια προσφορά της BHP και η εκτίναξη του χαλκού στα 10.000 δολάρια

Anglo American – BHP: Τι κρύβεται πίσω από το deal που ναυάγησε και ο ρόλος του χαλκού

Keywords
Αναζητήσεις
anglo-american-apochorei-apo-tin-exoryxi-diamantion-kai-platinas-gia-na-apokrousei-tin-bhp-group.htm
Τυχαία Θέματα
Anglo American, Αποχωρεί, BHP Group,Anglo American, apochorei, BHP Group