1st influencers detox by Verve juice & HotelBrain: Detox με χυμούς για μια μέρα!

Σαλπάραμε με τις πιο επιδραστικές ελληνίδες bloggers για το Aegea Blue στην Άνδρο και κάναμε αποτοξίνωση με τους χυμούς Verve juice. Η αρχισυντάκτρια του omorfamystika.gr Φίλια Μητρομάρα ήταν εκεί και μοιράζεται την εμπειρία της.

Έλα να πάμε στο νησί!

Αυτή η (φαντατική) θέα!

Όταν επιλέγεις να κάνεις αποτοξίνωση αυτή πρέπει να γίνει σε κάποια χαλαρή περίοδο της ζωής σου, μια μέρα που δεν θα δουλεύεις,

που δεν θα σε απασχολεί ο ήχος του viber και τα emails, που θα έχεις χρόνο να αφιερώσεις στον εαυτό σου με βόλτες και καλό ύπνο. Έτσι κι έγινε! Προορισμός η Άνδρος, ένα αγαπημένο νησί, ιδιαίτερο, γοητευτικό, με εκείνον τον ήσυχο τρόπο που αντέχει στον χρόνο, σε έναν από τα καλύτερα καταλύμματα της Άνδρου. Προσωπικός μας παράδεισος, το Aegea Blue, στην πλαγιά ενός λόφου στον Ζόργκο που προσφέρει θέα στον ποταμό, με πισίνα μήκους 21 μέτρων και μεσογειακή κουζίνα. Και πώς να μην ήταν άλλωστε το καλύτερο αφού φέρει την βραβευμένη υπογραφή της HotelBrain, της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων στην Ευρώπη και την Ελλάδα;

Τι ακριβώς είναι οι χυμοί Verve;

Η εταιρεία Verve juice είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που παρασκευάζει, εμφιαλώνει και διαθέτει cold pressed χυμούς (ψυχρής έκθλιψης) από λαχανικά, φρούτα και βότανα, καθώς και ολοκληρωμένα πακέτα αποτοξίνωσης. Πίσω από την εταιρεία είναι οι δίδυμες αδελφές Μάρθα και Κέλλυ Χατζηγιάννη, που είχαν την πιο ωραία ιδέα: να μας στέλνουν τους χυμούς σπίτι μας χωρίς να χρειαστεί να κατεβάζουμε αποχυμωτές, να καθαρίσουμε φρούτα και λαχανικά και να κόψουμε, να αποχυμώσουμε δημιουργώντας χαμό στην κουζίνα.

Την προηγούμενη μέρα του detox οι οδηγίες ήταν σαφείς: να μην καταναλώσουμε καφέ, ζάχαρη, αλμυρά, γαλακτομικά, κόκκινο κρέας και οτιδήποτε λευκό σε δημητριακά. Φτάνοντας στον Ζόργκο η θέα ήταν από μόνη της μία αποτοξίνωση από όλα: άγχος, στρες, deadlines και το Aegea Blue ήταν το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσω την αποτοξίνωση της μιας ημέρας με τους χυμούς Verve.

Oι δίδυμες αδελφές Μάρθα και Κέλλυ Χατζηγιάννη μας έβαλαν σε πρόγραμμα (αποτοξίνωσης!)

Οι χυμοί δεν έχουν καμία σχέση με τους εμφιαλωμένους. Είναι ολόφρεσκοι και κλείνουν μέσα στο μπουκάλι όλες τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά τους οφέλη. Παρασκευάζονται, εμφιαλώνονται με τη μέθοδο cold-pressing και περιέχουν λαχανικά, φρούτα, μπαχαρικά και βότανα, που είναι τόσο νόστιμα που θα θέλεις κι άλλο, και άλλο…

Και τι είναι η μέθοδος cold-pressing; Είναι ψυχρή έκθλιψη και πρόκειται για αργή διαδικασία εξαγωγής χυμού σε δύο βήματα, κάτω από πολύ μεγάλη πίεση και πολύ χαμηλή θερμοκρασία, που επιτρέπει μεγαλύτερη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών, μετάλλων και ενζύμων από οποιονδήποτε άλλο τρόπο αποχύμωσης. Μάλιστα οι χυμοί είναι τόσο φρέσκοι που η διάρκεια ζωής τους είναι μόλις 72 ώρες, ενώ η περιεκτικότητα σε βιταμίνες είναι 45-60% μεγαλύτερη. Και όλα αυτά χωρίς παστερίωση, χωρίς συντηρητικά και, εννοείται, χωρίς ζάχαρη.

Οι φυτικές ίνες αφαιρούνται ώστε να είναι εύπεπτοι και να απορροφούνται πλήρως. Και όσο πιο γρήγορη απορρόφηση τόσο πιο αντιοξειδωτικός ο χυμός επομένως τόσα περισσότερα οφέλη.

Σε τι οφελεί η αποτοξίνωση με χυμούς;
Η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος και foodsherclock Νάσια Πασχαλέρη, μας εξήγησε ότι με ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης με χυμούς «έχεις περισσότερη ενέργεια και αντοχή, η διάθεση σου βελτιώνεται, το ίδιο και η πνευματική σου διαύγεια, κοιμάσαι καλύτερα, η επιδερμίδα σου γίνεται πιο λαμπερή, τα μαλλιά και τα νύχια πιο δυνατά, η πέψη βελτιώνεται ενώ οι λιγούρες για ανθυγιεινές τροφές και ζάχαρη μειώνονται, αφού το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα στον οργανισμό σου. Και το καλύτερο: χάνεις και βάρος!”

Αποτοξίνωση με χυμούς, μια μέρα μόνο!
Ξεκινήσαμε το πρωί πίνοντας ένα χλιαρό ποτήρι νερό με λεμόνι και μετά από μισή ώρα ήπιαμε τον πρώτο χυμό: Glow green, με αγγούρι, ανανά, σπανάκι, τζίντζερ, λεμόνι, σελέρι. Η γεύση του ήταν απίστευτη: δροσερός, γλυκόξινος, που σου έδινε ένεργεια από την πρώτη κιόλας γουλιά!

Συνεχίσαμε με άλλους πέντε χυμούς, που περιήχαν μεταξύ άλλων βούτυρο αμυγδάλου, πολλά λαχανικά, ανανά, μήλο, κανέλα, κουρκουμά κ.λπ. Μέχρι το βράδυ καταναλώσαμε 6 χυμούς, είχαμε κάνει 2 δύο session yoga με τη yoga instructor Αλεξάνδρα Ρίζου και παρακολουθήσαμε μία παρουσίαση για τα οφέλη της αποτοξίνωσης από τη διαιτολόγο Νάσια Πασχαλέρη. Η μέρα μας έκλεισε με ένα sunset yoga, πρόγραμμα που εφαρμόζει μόνον η Αλεξάνδρα Ρίζου και σε βοηθά να εναρμονιστείς με το περιβάλλον και να επιστρέψεις στην οικειότητα της επιστροφής στο σπίτι νιώθοντας ότι είσαι ο εαυτός σου.

Δεν πεινάς!
Αν με ρωτήσετε αν πείνασα θα σας πω την αλήθεια: Δεν πείνασα! Και αυτό το γράφω με το χέρι στην καρδιά. Σκεφτείτε 6 χυμοί των 500ml ο καθένας και με την άδεια της ειδικού να καταναλώνεις ενδιάμεσα κάποια sticks λαχανικών ή κομμάτια μήλου, όχι απλώς δεν πεινάς αλλά νιώθεις κορεσμό.

Την επόμενη μέρα μάλιστα που ήμουν σίγουρη ότι θα πεινούσα και θα έπεφτα με τα μούτρα στον πρωινό μπουφέ, παραδόξως όχι μόνον δεν πεινούσα αλλά κινητοποιήθηκα να προσφέρω λίγη ακόμη αποτοξίνωση στον εαυτό μου: να κόψω τον καφέ για λίγες ημέρες και να συνεχίσω να τρώω ελαφριά γεύματα και να πίνω αφεψήματα βοτάνων.

Πώς νιώθω;
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να έχω πονοκέφαλο (που είναι και το πιο συχνό και φυσιολογικό σύμπτωμα όταν κάνεις αποτοξίνωση). Δεν είχα.
Περίμενα πως θα ένιωθα ατονία. Όμως σε έναν τέτοιο ευλογημένο τόπο και με την καλύτερη παρέα πόσο ατονία μπορεί να νιώσει κανείς; Ειλικρινά;
Οι επισκέψεις στην τουαλέτα ήταν συχνές αλλά ένιωθα πως οι χυμοί πραγματικά δουλεύουν και αποσυμφορούν από την κατακράτηση υγρών.
Τέλος, νιώθω γεμάτη ενέργεια και με ένα κιλό λιγότερο! Που ναι μεν είναι υγρά κι όχι λίπος, αλλά το ξεφούσκωμα είναι που δίνει αυτήν την ανάλαφρη αίσθηση!

Η καλύτερη αποτοξίνωση σε delivery
Αν θα το ξαναέκανα; Με σιγουριά σας λέω ναι. Το όλο πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη διατροφολόγο και σύμβουλο μεταβολισμού Lisa Blair της London Nutrition Clinic. Κάθε cleanse box χωρίζεται σε αρχάριους, signature και προχωρημένους, και επιλέγει κανείς τους συνδυασμούς που θέλει, τις μέρες που θέλει και τις λεπτομέρειες της παράδοσης στο σπίτι. Όλα αυτά μέσα από το e-shop ή μέσω e-mail. Εγώ έχω ήδη μπει στο e-shop και έχω παραγγείλει το πρώτο cleanse box για την επόμενη εβδομάδα. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορώ να κάνω στον εαυτό μου και την υγεία μου. Κι αν δεν το κάνω εγώ, τότε ποιος;

The post 1st influencers detox by Verve juice & HotelBrain: Detox με χυμούς για μια μέρα! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
detox, juice, juice, detox, bloggers, blue, εταιρεία, ελλαδα, χατζηγιαννης, διαυγεια, ήπιαμε, green, session, yoga, london, nutrition, box, signature, e-shop, δωρο πασχα, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, η ζωη ειναι ωραια, δυνατα, αδεια, ανδρος, βοτανα, ζαχαρη, ηχος, μηλο, νησι, νυχια, ομορφα μυστικα, πιεση, προγραμμα, υγεια, φιλια, φρουτα, χυμοι, ωρα, mail, αγχος, αιμα, αλεξανδρα, αλμυρα, βιταμινες, βραδυ, γευση, γινει, γινεται, δημητριακα, διδυμες, δωρο, εαυτος, ήπιαμε, εβδομαδα, ενεργεια, εταιρεία, ευρωπη, ζωης, ιδεα, ιδιο, υπνο, θεα, υγρα, ινες, ησυχο, κουζινα, κι αλλο, λαχανικα, λεμονι, λεπτομερειες, μαλλια, μυστικα, νερο, παμε, παρουσιαση, περιβαλλον, πεψη, πισινα, υπογραφη, πρωινο, πρωι, σιγουρη, συγκεντρωση, σπανακι, σπιτι, στην κουζινα, τζιντζερ, τι ειναι, χερι, χατζηβασιλειου, ομορφα, ωρες, green, αφιερωσεις, βηματα, blue, box, ιδανικο, ιδιαιτερο, yoga, shop, κοιμασαι, καρδια, κρεας, λευκο, λιπος, london, μεθοδος, νιωθεις, nutrition, bloggers, session, signature, θερμοκρασια, χυμος
Τυχαία Θέματα