Η ακινησία είναι το νέο κάπνισμα! Μία άσκηση που πρέπει να κάνετε

Όλο και περισσότερες μελέτες αναφέρουν πως η παρατεταμένη καθιστική ζωή, η οποία ορίζεται ως εκείνη που ξεπερνά το όριο των μόλις 3 ωρών την ημέρα, σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο για ποικίλα προβλήματα υγείας -από πόνους στην πλάτη έως διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, μορφές καρκίνου και πρόωρο θάνατο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως “η ακινησία είναι το νέο κάπνισμα”.

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, δουλεύουν σε γραφείο και αναπόφευκτα, παραμένουν καθήμενοι πολύ περισσότερες ώρες από όσες προτείνουν οι γιατροί.

Για αυτό που όλο και περισσότεροι

γιατροί συνιστούν στις εταιρείες και στις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν μία νέα κουλτούρα στον εργασιακό χώρο, επενδύοντας σε εναλλακτικές λύσεις.

1 Φροντίστε να στέκεστε περισσότερο όρθιοι.

2 Γεμίζετε τον ελεύθερο χρόνο σας με υγιεινές επιλογές: σωστή διατροφή, γυμναστική, χαλάρωση από το στρες.

3 Προσθέστε αυτήν την άσκηση, κατά τη διάρκεια της δουλειάς, για το καλό της πλάτης σας:

Κάθε μία ή δύο ώρες, ο καθένας πρέπει να στέκεται, να βάζει τα χέρια του στους γοφούς και να γέρνει προς τα πίσω, επαναλαμβάνοντας την κίνηση 5 φορές και παραμένοντας σε αυτήν την τεντωμένη στάση για 3 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Η σπονδυλική τεντώνεται έτσι, όσο περισσότερο γίνεται και η κίνηση ανακουφίζει από την ακαμψία και την ενδοδισκική πίεση”.

The post Η ακινησία είναι το νέο κάπνισμα! Μία άσκηση που πρέπει να κάνετε appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα