Λαφαζάνης: «Έγινε παρεξήγηση»…

Σε παρεξήγηση και επ΄ ουδενί σε οποιεσδήποτε μορφής αμφισβήτησης του Α. Τσίπρα απέδωσε ο Π. Λαφαζάνης τα όσα συνέβησαν χθες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ειδικότερα οι εντυπώσεις που δημιούργησε η αποστροφή του “Ποιός κ. Τσίπρας, εμείς είμαστε εδώ”.

Αυτό ειπώθηκε

όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον πρόεδρο της επιτροπής Αν. Νεράντζη γιατί δεν ενημερώθηκαν τα μέλη της επιτροπής για τις αλλαγές στη σύνθεση της επιτροπής, καταγγέλλοντας μάλιστα παραβίαση της αναλογικότητας. «Πώς δεν σας ενημέρωσα;» απάντησε ο κ. Νεράντζης, σημειώνοντας ότι «στις 13/11 ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε επιστολή στον κ. Τσίπρα και την επόμενη ο πρόεδρός σας του απάντησε, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται στην επιτροπή και από τον κ. Νίκο Βούτση».

Απαντώντας, ο κ. Λαφαζάνης του επισήμανε «ποιος κ. Τσίπρας, εμείς είμαστε εδώ», εννοώντας σαφώς ότι, ανεξάρτητα από την ενημέρωση των αρχηγών, το προεδρείο της Επιτροπής οφείλει, εκ του ρόλου του, να ενημερώνει και τα μέλη της. Η συγκεκριμένη στιχομυθία έδωσε ακόμα μια λαβή στην απόσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας του κόμματος, ωστόσο ο Π. Λαφαζάνης έσπευσε άμεσα να αποκαταστήσει τα πράγματα μιλώντας λίγο μετά το πέρας της συνεδρίασης σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Δεν αμφισβητεί κανείς τον κ. Τσίπρα, τα όσα ειπώθηκαν στην Επιτροπή της Βουλής δεν είχαν καμία σχέση με εσωκομματικά θέματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης εξηγώντας πως το θέμα δεν είναι οποιοσδήποτε αλλαγές που γίνονται στην επιτροπή να τις μαθαίνει ο επικεφαλής του κάθε κόμματος, αλλά οι βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή και εκείνους αφορούν πρωτίστως. Πρόσθεσε δε πως είμαστε σε μια φάση που όλα μπορούν να εκληφθούν αλλιώς και να διογκωθούν, ωστόσο η αλήθεια εν προκειμένω είναι προφανής.

Σχετικά άρθρα:

«Δύο ξένοι» στο ίδιο κόμμα

The post Λαφαζάνης: «Έγινε παρεξήγηση»… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα