Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ανοίγει το Πανεπιστήμιο των Αθηνών

Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συγκλήτου τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο Αθηνών...

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου την οποία συγκάλεσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης.

«Ζητούμε από τα τμήματα, όλες τις συνιστώσες του πανεπιστημίου και το υπουργείο να βοηθήσουν για να ξεκινήσει η διδασκαλία στς 16 Δεκεμβρίου.
Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική οδός για την άρση του αδιεξόδου» τόνισε ο κοσμήτορας της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Μιχάλης Τσινισιζέλης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης.

«Ο στόχος είναι να ανοίξει το εξάμηνο εάν αυτό είναι εφικτό» πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας της διαθεσιμότητας. «Πρέπει να αρθούν οι τεχνικές δυσκολίες ώστε να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στις θέσεις τους» κατέληξε ο κ.Τσινισιζέλης, εκφράζοντας την ελπίδα να φτάσει το μήνυμα της συγκλήτου στους απεργούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ.

Από την πλευρά της, η Ελένη Καραμαλέγκου, πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας του ιδρύματος τόνισε ότι «η απόφαση είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος», κάτι το οποίο για να γίνει απαιτείται μια ουσιαστική συζήτηση σε ήπιο κλίμα. Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι το εξάμηνο μπορεί να σωθεί «χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα