Ν.Σταυρογιάννης για διόδια και Ε-65 :«Χριστουγεννιάτικο δώρο 8 δις στη διαπλοκή»

Σφοδρή επίθεση σε βάρος της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας ΜΕΡΑς Νίκος Σταυρογιάννης ως ειδικός αγορητής της ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάνει χριστουγεννιάτικο δώρο 8 δις στη διαπλοκή και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Χαρακτηριστική της επίθεσης προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών είναι η αποστροφή του λόγου του Νίκου Σταυρογιάννη

ότι «το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα πρόσθετο δώρο στις κατασκευαστικές εταιρείες και στους παραχωρησιούχους που ίσως ξεπερνάει σε βάθος χρόνου και τα 8 δις ευρώ.

«Επαναλαμβάνω εδώ ότι οι δύο από τους τρεις μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους διασυνδέονται με ισχυρά – συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Αν συνυπολογίσουμε

τα δάνεια αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που παίρνουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου,

αποφάσεις για αποζημιώσεις με αξιοπερίεργες δικαιολογίες και

την απαλλαγή τους από την υποχρέωση να κατασκευάσουν δύο εξαιρετικά δύσκολα τμήματα του εθνικού μας οδικού δικτύου, περίπου 280 χιλιόμετρα,

τότε έχουμε ένα πολύ μεγάλο δώρο – θα έλεγα «γιορτινό», δώρο – στους τρεις μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, εκ των οποίων οι δύο πληρούν απολύτως τα κριτήρια αυτών που ονομάζουμε τα τελευταία χρόνια ως μεγάλη «διαπλοκή» ιδιωτικών συμφερόντων στον τόπο μας».

Για τον Ε-65 - τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας – έκανε ξεχωριστή αναφορά και τόνισε ότι «το έργο θα κατασκευαστεί ακρωτηριασμένο στα δύο του άκρα. Ποτέ άλλοτε δεν κατασκευάστηκε αυτοκινητόδρομος 175 Km χωρίς τα πρώτα του τριάντα και τα τελευταία εβδομήντα χιλιόμετρα»

και κατέληξε «Όλοι είμαστε υπέρ της υλοποίησης των μεγάλων οδικών αξόνων ως έργα αναπτυξιακά που βγάζουν από την απομόνωση και δίνουν προοπτικές σε όλες τις περιοχέςτης πατρίδας μας. Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο υλοποιούνται αυτά τα έργα αφ’ ενός και ποιους επιβαρύνουν αφ’ ετέρου.

Και εδώ εμείς αρνούμαστε να φορτώσουμε την επιβάρυνση στο δημόσιο συμφέρον και στους χρήστες, στους φτωχοποιημένους σήμερα Έλληνες, για να έχουν τα κέρδη οι παραχωρησιούχοι και οι μεγαλοεργολάβοι. Γι’ αυτό και καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο».

The post Ν.Σταυρογιάννης για διόδια και Ε-65 :«Χριστουγεννιάτικο δώρο 8 δις στη διαπλοκή» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα