Ενιαίο μισθολόγιο στις δημόσιες υπηρεσίες ανακοίνωσε ο Χρ.Σταϊκούρας

Την ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο σε όλες της δημόσιες υπηρεσίες, διαφορετικά οι επιπλέον πόροι θα επιστρέφονται διεμήνυσε στη βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Βούληση της κυβέρνησης είναι να καταδείξει ότι οι νησίδες μη τήρησης των νόμων θα εντοπιστούν και θα αντιμετωπιστούν»

είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι «το ενιαίο μισθολόγιο εφαρμόζεται και όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρεκκλίνουν επιστρέφουν τους δημόσιους πόρους και εναρμονίζονται».

Πάντως, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου κρίνεται ικανοποιητική, σημειώνοντας ότι το μισθολογικό κόστος στη χώρα μας θα φτάσει το 2014 στο 8,5% του ΑΕΠ προσεγγίζοντας το μέσο όρο της ΕΕ έναντι 9,6% που ήταν το 2011.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης υποστήριξε ότι τα ποσά που χάθηκαν αντιστοιχούν σε εκείνα που δίνονται σε ευπαθείς ομάδες γι α το πετρέλαιο θέρμανσης.

«Ορισμένα ρετιρέ κλέβανε το πετρέλαιο των φτωχών» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων.

The post Ενιαίο μισθολόγιο στις δημόσιες υπηρεσίες ανακοίνωσε ο Χρ.Σταϊκούρας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα