Άντρο ρεμούλας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος

Διαχρονικό και διακομματικό (περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ και άλλους ιδεολογικο-πολιτικούς χώρους) ήταν το έγκλημα που επιτελείτο κατά της ΕΡΤ, με προεξάρχοντες και τους κατά καιρούς συνδικαλισταράδες.
Οποιος δεν το πιστεύει, εθελοτυφλεί, το ίδιο και όποιος νομίζει πως η κόπρος του Αυγεία θα μπορούσε να καθαριστεί και να απολυμανθεί, με υφιστάμενη

και λειτουργούσα ως είχε την ΕΡΤ ΑΕ…
Οσο για πολλούς από εκείνους που μέρες τώρα παρελαύνουν ως τεθλιμμένοι συγγενείς, ολοφυρόμενοι και επί της ουσίας προασπιζόμενοι το παλιό καθεστώς της κρατικής (ή δημόσιας, πείτε την όπως θέλετε) ραδιοτηλεόρασης, μοιάζουν -στην καλύτερη περίπτωση- θλιβεροί επιμηθείς ή άθλιοι και ιδιοτελείς «ηθοποιοί».
Κάποιοι, μάλιστα, θυμίζουν εκείνον τον κατηγορούμενο για αποδεδειγμένη γονοκτονία (είχε σκοτώσει τη μητέρα και τον πατέρα του), ο οποίος ζητεί την επιείκεια του δικαστηρίου, επειδή πλέον έχει μείνει ορφανός.

Ο… μπροστάρης
Δείτε, ας πούμε, τον πρώην ΠΑΣΟΚο και νυν ΣΥΡΙΖΑίο πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη. Ο αρχισυνδικαλιστής, που πρωταγωνιστεί στις κινητοποιήσεις κατά του «λουκέτου», εμπλέκεται -μαζί με τη σύζυγό του Ευφροσύνη, επίσης υπάλληλο της ΕΡΤ- σε «απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια» σε βάρος της εταιρείας. Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι πρόσφατα εκδόθηκε βούλευμα που τον απαλλάσσει από τις κατηγορίες, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Πριν από ένα χρόνο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών (βλ. σχετικό έγγραφο-ντοκουμέντο) παρέπεμψε το ζευγάρι, επειδή ύστερα από διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε ότι λάμβαναν για μια πενταετία παρανόμως επίδομα ασθενείας και τέκνου για την ενήλικη κόρη τους. Το ποσό που φαίνεται ότι εισέπραξαν ανήλθε συνολικά στις 44.000 ευρώ.
Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΡΤ και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι από το 2002 έως το 2007 λάμβαναν με ψευδείς βεβαιώσεις επιδόματα τέκνου και ασθενείας για την κόρη τους. «Αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών ήταν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους 22.120,65 ευρώ ο καθένας, με αντίστοιχη περιουσιακή βλάβη της ΕΡΤ», αναφέρεται στο βούλευμα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2007, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Αποδοχών της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Ο εσωτερικός έλεγχος διήρκησε σχεδόν δύο χρόνια και τον Φεβρουάριο 2008 τα πορίσματα-φωτιά κατατέθηκαν στη διοίκηση της ΕΡΤ που άμεσα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά. Γι’ αυτό και τον Μάρτιο 2009 ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Με… 52 ψήφους
Την ίδια ώρα, βέβαια, ο κ. Καλφαγιάννης εκλεγόταν πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ με μόλις… 52 ψήφους, με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ (συνολικά συμμετείχαν τότε στις αρχαιρεσίες μόλις 88 μέλη της Ομοσπονδίας).
Τα μέλη της αποτελούνται από 1.993 μόνιμους και 246 αορίστου χρόνου στην ΕΡΤ (εκτός δημοσιογράφων) και 1.000 μέλη από τον ιδιωτικό τομέα. Στις εκλογές του 2012 ο ίδιος επανεξελέγη, με τη στήριξη αυτήν τη φορά του ΣΥΡΙΖΑ. Τον περασμένο Μάρτιο τοποθετήθηκε μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ στη θέση του Αρ. Κοντιζά.
Αντιγράφουμε από την «Αυγή» εκείνης της εποχής, απόσπασμα από σχετικό δημοσίευμα: «[…] Συντριπτική ήταν η πλειοψηφία της παράταξης Ενιαία Κίνηση Εργαζομένων (71,7% και 14 έδρες), που συγκεντρώνει τον κορμό των δυνάμεων του αγώνα ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της στέρησης στοιχειωδών δικαιωμάτων, από την οποία επανεξελέγη και ο μέχρι τώρα πρόεδρος Παναγιώτης Καλφαγιάννης».
Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης είχε προσληφθεί στην ΕΡΤ το 1987 σε θέση Διοικητικού – Οικονομικού. Το 1994 διορίστηκε και η σύζυγός του, Ευφροσύνη, ως επιμελήτρια.
Διαβάστε τι αναφέρει σε άρθρο της για τον περί ου ο λόγος η συγγραφέας Λένα Διβάνη, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ: «Ο αρχισυνδικαλιστής Καλφαγιάννης ήταν ένας από τους δήμιους της ΕΡΤ, μαζί με τα κομματικά αφεντικά δεξιά και αριστερά που τον εξέθρεψαν, όπως εξέθρεψαν και όλα τα κακοήθη μελανώματα της δημόσιας τηλεόρασης».

Οι «πληρωμένες» απεργίες
Και μια και μιλάμε για συνδικαλισταράδες και «κακοήθη μελανώματα»… Την πρακτική του τελευταίου έτους να ρίχνουν «μαύρο» στην ενημέρωση κάθε φορά που επρόκειτο να συντελεστεί μια εθνικής σημασίας κυβερνητική δραστηριότητα και, μάλιστα, με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την έχουν καταγγείλει πολλοί και δικαίως. Αυτό που ελάχιστα έχει προβληθεί είναι πως «εξαργύρωναν» τη συναίνεση των πολλών, φροντίζοντας να πληρώνονται -σχεδόν όλοι- οι απεργούντες για τις ημέρες των… αγωνιστικών κινητοποιήσεων στο ακέραιο. Σαν να εργάζονταν, δηλαδή, κανονικά!
Σε ανύποπτο χρόνο, η κάθε άλλο παρά «δεξιά» εφημερίδα «Εθνος» έγραφε σχετικά: «[…] Σε παιδιά ενός ανώτερου θεού έχουν αυτοαναγορευτεί οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Δεν αρκεί που διεκδικούν τις υψηλότερες αμοιβές των ΔΕΚΟ -οι δημοσιογράφοι, μάλιστα, εξαιρέθηκαν από το ενιαίο μισθολόγιο- καταφέρνουν να πληρώνονται τις ημέρες των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας τους ανυποψίαστους τηλεθεατές στα κρύα του λουτρού να καταβάλλουν 55 ευρώ τον χρόνο μέσω του ανταποδοτικού τέλους της ΔΕΗ.
Πώς γίνεται αυτό; Πώς είναι δυνατόν στις 30/11, στις 2/12, στις 3/12 και 4/12 από το σύνολο των 3.493 εργαζομένων που απήργησαν να μην πληρώθηκε μόλις το 7,16% (250 άτομα), το 8,9% (314), το 2,2% (77) και το 2,2%, αντίστοιχα;
Τη λύση του μυστηρίου έδωσαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις, ανάβοντας το ‘‘πράσινο φως’’ για να πληρωθούν δημοσιογράφοι, διοικητικοί ή τεχνικοί που είτε εργάστηκαν, είτε απουσίαζαν δικαιολογημένα, είτε καλύφθηκαν πίσω από την ταμπέλα του ‘‘προσωπικού ασφαλείας’’.
Το ανήκουστο είναι ότι στις μονάδες κεντρικού ελέγχου, εποπτείας δικτύου, ροής προγράμματος (ραδιοφώνου και τηλεόρασης), προσωπικό ασφαλείας αποτελεί το σύνολο της εκάστοτε βάρδιας.
Κοντά σε αυτούς, κατά τη διάρκεια των απεργιών, η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε εξαιρέσεις σε απεργούς, προκειμένου να εργαστούν στα τμήματα για την παραγωγή αγώνων ποδοσφαίρου, καθώς και των δελτίων ειδήσεων μειωμένης διάρκειας. Επίσης, η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε εξαιρέσεις και στο σύνολο των Μουσικών Συνόλων για τις ανάγκες της χριστουγεννιάτικης συναυλίας…». Δείτε τον σχετικό πίνακα και θα καταλάβετε.

Ζωή και κότα
«Υπήρχαν πολλές ταχύτητες εργαζομένων στην ΕΡΤ… Αυτοί που έπαιρναν 1.000-1.500 ευρώ και δούλευαν σαν τα σκυλιά και υπήρχαν και άλλοι που έκαναν ζωή και κότα. Υπήρχαν κάποιοι που έστελναν τους κλητήρες τους να πάρουν τα λεφτά γιατί δεν ήξεραν πού πέφτει η ΕΡΤ! Αν συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι υπήρχαν συνάδελφοί μας που έπαιρναν 30-35 χιλιάδες ευρώ το μήνα στην ΕΡΤ, θα τρελαθεί! Ομως, ποιος τους τα έδινε; Τρελαίνομαι όταν βλέπω κάποιους τύπους, που έχουν κάνει περιουσίες στην ΕΡΤ, τώρα να θρηνούν!…». Αυτά αναφωνούσε εξοργισμένος προ ημερών στην εκπομπή του, στο Mega, ο Γιώργος Οικονομέας και εξέφραζε πολλούς. Κάποιοι, μάλιστα, αναρωτήθηκαν μήπως εννοούσε και κάποιους… ομοκάναλούς του. Οπως, ας πούμε, τον Σταύρο Θεοδωράκη που εν έτει 2002, επί Σημίτη και με πρόεδρο τον νυν ΔΗΜΑΡίτη Παν Παν, ελάμβανε από το ευαγές ίδρυμα της Αγίας Παρασκευής μηνιαίο μισθό 23.490 ευρώ (καμιά 50αριά χιλιάδες σημερινά;) για να κάνει τους «Πρωταγωνιστές».

Τα πορίσματα-φωτιά για το μεγάλο φαγοπότι Συνολικά εννέα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας διοίκησης αποδεικνύουν το όργιο σπατάλης και (κατά περιπτώσεις) παρανομίας που λάμβανε χώρα στο αμαρτωλό Ραδιομέγαρο.
Παράνομες προσλήψεις και υπερβολικές αμοιβές στην ΕΡΤ καταγράφονται στο πόρισμα του Ιουλίου 2010. Το 2007 απασχολούνταν στην ΕΡΤ, εκτός από τους μόνιμους υπαλλήλους της, 1.017 εξωτερικοί συνεργάτες. Το 2008 οι εξωτερικοί συνεργάτες έφτασαν τους 1.389, κοστίζοντας στην εταιρεία 25.567.599 ευρώ. Από αυτά, τα 8.445.505 ευρώ ελάμβαναν μόλις 113 άτομα. Δηλαδή, το 8% των συμβασιούχων καρπώνονταν το 33% του συνολικού κόστους. Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση και τον επόμενο χρόνο (2009). Στο πόρισμα αυτό περιλαμβάνεται και ο κατάλογος με τους καλύτερα αμειβόμενους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στη λίστα των συμβάσεων άνω των 40.000 ευρώ ετησίως, οι μηνιαίες αποδοχές εξωτερικών συνεργατών της ΕΡΤ τη διετία 2008-2009 κυμάνθηκαν μεταξύ 3.500 ευρώ και 65.000 ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτηριστικά παραδείγματα το έτος 2008 ήταν η Σεμίνα Διγενή, λαμβάνοντας το ποσό των 398.950 ευρώ για έξι μήνες, με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου στη δεύτερη θέση των υψηλότερα αμειβόμενων με 450.000 ευρώ έκαστος τον χρόνο. Πιο πίσω ήταν η Πόπη Τσαπανίδου, με 277.831 ευρώ ετησίως. Το όριο των 150.000 ευρώ πέρασαν η Μπήλιω Τσουκαλά, με ετήσιες αποδοχές 176.400 ευρώ, η Αννα Παναγιωταρέα, με 157.680 ευρώ, η Πηνελόπη Γαβρά με 150.840 ευρώ και ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, με 150.000 ευρώ. Την ίδια χρονιά, ο Γιάννης Πολίτης λάμβανε 144.000 ευρώ, η Ειρήνη Νικολοπούλου 140.160 ευρώ και ο Στέλιος Κούλογλου 95.462,70 ευρώ το εξάμηνο.
Πέρα, όμως, από τους υψηλόμισθους εξωτερικούς συνεργάτες, παρατηρήθηκε το φαινόμενο αναφορικά με τους συμβασιούχους κάτω των 3.000 ευρώ μηνιαίως ότι δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί το συγκεκριμένο έργο για το οποίο χρειάζονταν οι υπηρεσίες τους. Οσο για τα βιογραφικά των προσλαμβανόμενων, αυτά δεν αξιολογούνταν καν από την αρμόδια επιτροπή, αφού αρκούσε η διαβεβαίωση του διευθυντή ή του γενικού διευθυντή για τα προσόντα των απασχολούμενων! Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις καταστάσεις μηχανογράφησης των μονίμων υπαλλήλων της ΕΡΤ, η διοίκηση είχε δώσει άδεια σε εκατοντάδες εργαζομένους να έχουν παράλληλη απασχόληση. Πρόκειται για 371 μόνιμους υπαλλήλους το 2008 και 398 συναδέλφους τους το 2009.
Μεγάλο φαγοπότι αποδεικνύεται, με βάση έκθεση τον Νοέμβριο του 2010, ότι έγινε στις λεγόμενες μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ, καθώς δεν τηρούνταν ούτε στο ελάχιστο οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με το κρατικό χρήμα να μοιράζεται απλόχερα δεξιά και αριστερά. Κατά τα έτη 2006 έως τον Απρίλιο του 2010 υλοποιήθηκαν 13 τέτοιες παραγωγές. Την τιμητική τους είχαν τα τιμολόγια, που αναγνωρίζονταν και πληρώνονταν στους παραγωγούς από την ΕΡΤ χωρίς την προσκόμιση αντίστοιχων παραστατικών δαπανών!
Το κόλπο Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Κοστολογίου της ΕΡΤ υπολόγιζε την αμοιβή των εταιρειών παραγωγής και επί του προϋπολογισθέντος ποσού των οδοιπορικών εξόδων, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται στον παραγωγό μεγαλύτερο ποσό από τη νόμιμη αμοιβή. Οσον αφορά στους παρουσιαστές των εκπομπών αυτών, με την πιο δαπανηρή να κοστίζει 35.800 ευρώ ανά επεισόδιο, αποδείχτηκε ότι υπήρξαν περιπτώσεις που δεν είχαν υπογράψει καν σχετική σύμβαση για τη συμμετοχή τους. Επιπλέον, παρά τη ρητή απαγόρευση έμμεσης διαφήμισης, οι μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ είχαν μετατραπεί σε παροχή δωρεάν διαφημιστικού χρόνου σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το συμπέρασμα του ελέγχου είναι άκρως αποκαλυπτικό: «Στις περισσότερες μεικτές παραγωγές δεν κατατέθηκε τόσο στο μέσον όσο και στην παράδοση του τελευταίου επεισοδίου η προβλεπόμενη από τις συμβάσεις βεβαίωση εξόφλησης όλων των συντελεστών παραγωγής. Το γεγονός αυτό ενέχει τον κίνδυνο να πληρώνονται συντελεστές, οι οποίοι αν και συμπεριλαμβάνονταν στο κοστολόγιο ουδέποτε απασχολήθηκαν στο πλαίσιο των συγκεκριμένων παραγωγών».

Και το πάρτι συνεχίζεται…
Το «πάρτι» συνεχίστηκε και κατά το 2010, χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα μπήκε σε τροχιά μνημονίου. Πολλές ήταν και τότε οι εξωτερικές και μεικτές παραγωγές που το κόστος τους προκαλεί… δέος. Σε αυτές διακρίνονται πολλά και… ενδιαφέροντα (για πολλούς λόγους) πρόσωπα. Παραθέτουμε τον σχετικό κατάλογο των τότε εγκριθέντων εκπομπών (με επεισόδια και κόστος ανά επεισόδιο χωρίς το ΦΠΑ και το ποσό των εργοδοτικών εισφορών):
«Οι παρέες γράφουν ιστορία» με τον Σεραφείμ Φυντανίδη, για 36 επεισόδια με κόστος 22.275, «Ταξιδεύοντας» με τη Μάγια Τσόκλη, 10 επεισόδια με κόστος 18.559, «Μια κοινωνία όνειρο» 13 επεισόδια με κόστος 17.721, «Φωτόσφαιρα» με τη Χαρά Φράγκου για 13 επεισόδια με κόστος 8.970, «Εικόνα σου είμαι», έρευνα για τη ζωή των νέων με την Ευτυχία Φράγκου για 13 επεισόδια με 19.761 ευρώ, «Αυτοί που πήραν τα βουνά», για τη φυγή από την πόλη με τη Γιούλη Επτακοίλη για 13 επεισόδια με κόστος 11.809, «Από τον Καλλικράτη στον Καλατράβα» για 13 επεισόδια με κόστος επεισοδίου 18.718, «Η εργασία στη νεότερη Ελλάδα» για 13 επεισόδια με κόστος 27.720 ευρώ, «Παρασκήνιο» για 13 επεισόδια με 17.000 ευρώ, «Βιβλία στο κουτί» με τους Κατερίνα Σχινά, Βαγγέλη Χατζηβασιλείου και Μανώλη Πιμπλή για 12 επεισόδια με κόστος 13.133 ευρώ, «Εποχή και συγγραφείς» για 14 επεισόδια με κόστος 13.562, «Προσφύγων δρόμοι» για 16 επεισόδια με κόστος 13.064 ευρώ, «Οι σύγχρονες πρωταγωνίστριες της σκηνής και της οθόνης» για 6 επεισόδια με 16.320 ευρώ, «Η νέα γενιά σκηνοθετών του ελληνικού κινηματογράφου» για 6 επεισόδια με 15.110 ευρώ, «Φασούλι το φασούλι» για 13 επεισόδια με 16.133 ευρώ, «Τελευταίοι μάστορες» για 13 επεισόδια με κόστος 14.454 ευρώ, «Made in Greece» για 14 επεισόδια με κόστος 18.258, «Κιβωτός.gr» με κόστος 21.010 ευρώ, «Φιλοξενούμενοι» για 13 επεισόδια με κόστος 10.400 ευρώ, «Docville» για 13 επεισόδια με 16.319 ευρώ, «Οι κεραίες της εποχής μας» για 12 επεισόδια με κόστος 17.000 ευρώ, «Το απουσιολόγιο του χρόνου» για 5 επεισόδια με 20.286 ευρώ, «Μουσείο και πόλη, μια άλλη ιστορία» για 13 επεισόδια με 12.711 ευρώ. «Η ποίηση σαν παραμύθια», ένα επεισόδιο με 16.957, 4 επετειακά ντοκιμαντέρ με κόστος 20.810 ευρώ και 8 επετειακά ντοκιμαντέρ με κόστος 17.545 ευρώ.
Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι μεταξύ 2008-2011 ενώ το κόστος του συνόλου των παραγωγών της ΕΡΤ μειώθηκε κατά 60%, το κόστος των μεικτών και εξωτερικών παραγωγών δεν κατάφερε να «αγγίξει» σε μείωση το 40%. Οι τελευταίες, μάλιστα, παρουσιάζουν αξιοσημείωτη… ανθεκτικότητα από το 2009 και εντεύθεν, τουλάχιστον όσον αφορά τον συνολικό αριθμό τους. Ξεκίνησαν από 24, έγιναν 35 το 2010 και έπεσαν στις 25 το 2011.

Πόσο κόστισε ο Βαξεβάνης
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα εξής:
- Την εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη «Κουτί της Πανδώρας» την πληρώσαμε στην τριετία της προβολής της 1.447.388 ευρώ. Το 2010 το κόστος έφτασε τα 362.786 ευρώ. Το 2011 τα 716.217 ευρώ (προβλήθηκαν περισσότερα επεισόδια) και το 2012 τα 368.385 ευρώ. Αντιστοίχως, το κόστος ανά επεισόδιο ήταν 24.772 ευρώ το 2010, 22.000 το 2011 και 20.000 ευρώ το 2012.
- Ο «Εξάντας» του Γιώργου Αυγερόπουλου είχε κόστος ανά επεισόδιο 61.258 ευρώ το 2008, 61.069 ευρώ το 2009, 41.317 ευρώ το 2010 και 40.363 ευρώ το 2011.
- Το «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» του Στέλιου Κούλογλου, που κάποια στιγμή εμφανίστηκε ως θύμα δίωξης από την ΕΡΤ, αλλά και που κάποια άλλη στιγμή διορίστηκε και ως μέλος του ΔΣ της εταιρείας, κόστιζε το 2008 43.851 ευρώ το επεισόδιο. Στη συνέχεια, κόπηκε από τη διοίκηση Παναγόπουλου για να επανέλθει με 32.019 ευρώ το 2010 και με 31.8094 ευρώ το 2011.

Στην υγειά… των κορόιδων
Για το τέλος αφήσαμε το περιβόητο «Στην υγειά μας» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Τη διετία 2008-2009 το κόστος της κάθε εκπομπής έφτανε τα 65.022 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), με τον παρουσιαστή να λαμβάνει από αυτά ως προσωπική αμοιβή πάνω από 16.000 ευρώ. Το 2009, μάλιστα, σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση, «η επιτροπή κοστολογίου τηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ Α.Ε. με πρόεδρο τον κύριο Γ. Παπαδόπουλο ενέκρινε 35 επεισόδια της εκπομπής διάρκειας 180 λεπτών το καθένα, με κόστος 65.022 ευρώ, και τρία εορταστικά επεισόδια μεγαλύτερης διάρκειας, τα οποία θα στοίχιζαν 71.022 ευρώ. Χωρίς ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές. Εναν χρόνο μετά, το αντίστοιχο κόστος έπεσε στα 41.317 ευρώ, το 2011 στα 40.851 ευρώ, για να φτάσει κατά την τρέχουσα σεζόν στο… ευτελές ποσό των 35.000 ευρώ και πλέον εβδομαδιαίως, συν τα… έκτακτα εορταστικά. Τα συμπεράσματα, για όλα τα παραπάνω, δικά σας.

Keywords
βαξεβανης, συριζα, δημαρ, ΕΡΤ, υφιστάμενη, ποσπερτ, διευκρινίσεις, επιδομα, επιδοματα, ΠΑΣΟΚ, εκλογες, σαμαρας, εθνος, ΔΕΚΟ, δεη, λύση, mega, εταιρεία, συμβασιουχοι, αννα, συγκεκριμένο, συμμετοχή, βεβαίωση, ελλαδα, μνημονιο, ΦΠΑ, φυντανιδης, νέα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, μισθολογιο, απεργιες, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, ενιαιο μισθολογιο, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, σταυρος δημας, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, μειωση μισθων, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, νικολοπουλος, φωτια, κωστας βαξεβανης, τελος του κοσμου, τσαπανιδου, κοινωνια, πηνελοπη γαβρα, αμοιβες, αδεια, δωρεαν, εργασια, μητερα, ντοκιμαντερ, πηνελοπη, πλαισιο, υγεια, ωρα, mega, αρθρο, εξαιρεσεις, αννα, αοριστου χρονου, βεβαίωση, βιογραφικα, γεγονος, γινεται, δεος, δειτε, διβανη, διευκρινίσεις, διοικηση, δωσει, εγινε, εγγραφο, ευρω, ευτυχια, ειρηνη, εκθεση, ενδιαφεροντα, ενημερωση, εξι, ερευνα, εταιρεία, ετη, ετος, εφημεριδα, ζωη, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, υπηρχαν, υποθεση, ιδρυμα, κινηση, κρατικο, λεφτα, λενα διβανη, λύση, μαγια, μηνες, μειωση, μπηλιω τσουκαλα, νεα γενια, ποιηση, οφελος, παιδια, ποπη τσαπανιδου, ποσπερτ, προσληψεις, σεζον, σεμινα διγενη, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, συμμετοχή, σκυλια, τμημα, τρια, υφιστάμενη, φυγη, φορα, χατζηβασιλειου, χρημα, χαρα, εννεα, επεισοδια, χωρα, μεινει, ορφανος, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα