Νεανική, φρέσκια και ξεκούραστη εμφάνιση

Επιμέλεια: Σοφία Νέτα

Με βασικές αξίες την καινοτομία, αλλά και τη φροντίδα των ασθενών, το Ιατρικό Δερματολογικό κέντρο Athens City Med έφερε στην Ελλάδα μια νέα πρωτοποριακή θεραπεία αναδόμησης με βλαστοκύτταρα. Αυτή είναι η ονομασία μιας καινοτόμου θεραπείας στην αισθητική ιατρική που βασίζεται

στη χρήση των βλαστικών κυττάρων του προσώπου και έχει στόχο την πιο νεανική, φρέσκια και ξεκούραστη εμφάνιση.
Οπως επισημαίνει ο κύριος Α. Γαλής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Athens City Med, «με τη νέα αυτή πρωτοποριακή θεραπεία, σε ένα μόνο χειρουργικό χρόνο, ο ασθενής είναι ο δότης και ο δέκτης βαθμονομημένων μικρο-μοσχεύματων. Αυτή η διαδικασία ενός σταδίου εμπλουτίζει σημαντικά τον αριθμό των βλαστικών κυττάρων στο σημείο της χειρουργικής επέμβασης που απαιτείται για να αναγεννηθεί».
Η νέα θεραπεία Rigenera αποτελεί μια πρωτοποριακή αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδο που έχει μεγάλο κλινικό εύρος χρήσης παγκοσμίως στους τομείς της Δερματολογίας, της Ορθοπεδικής, της Οδοντιατρικής και της Ουρολογίας.
Οπως εξηγεί στη συνέχεια ο κύριος Γαλής, «η συνολική θεραπεία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, δεν έχει επεμβατικό χαρακτήρα, δεν είναι επώδυνη και δεν απαιτεί νοσηλεία. Η συσκευή προέρχεται από την Ιταλία και τώρα εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς ιδίως στην Ευρώπη. Το Rigenera ήδη χρησιμοποιείται από επιλεγμένα κορυφαία κέντρα αισθητικής χειρουργικής, ενώ κατασκευάζεται και προωθείται από μια εκ των σημαντικότερων εταιρειών στην ιατρική και την πλαστική χειρουργική».

Η διαδικασία
Ο ίδιος συνεχίζει, λέγοντας: «Αρχικά, απαιτούνται κύτταρα που εντοπίζονται σε διαφοροποιημένους ιστούς και μπορούν να αυτοανανεωθούν και να διαφοροποιηθούν σε εξειδικευμένους κυτταρικούς τύπους. Ετσι, λαμβάνουμε ένα μικρό κομμάτι του χορίου του δέρματος, μεγέθους ενός επί δύο χιλιοστά, το οποίο λαμβάνεται από την περιοχή πίσω από το αφτί ή πίσω από τον λαιμό με ελαφρά αναισθησία. Το δείγμα δέρματος εισάγεται στο ειδικό μηχάνημα, το οποίο απομονώνει 80.000-120.000 βλαστικά κύτταρα του συνδετικού ιστού.
Αυτά τα κύτταρα είναι σε θέση να ανατρέψουν την πρόωρη γήρανση και τις φθορές στις οποίες εκτίθεται το σώμα μας. Το αιώρημα των βαστοκυττάρων εφαρμόζεται στα σημεία, όπου το δέρμα έχει υποστεί τη βλάβη και προκαλεί την παραγωγή συνδετικού ιστού, όπως το υαλουρονικό οξύ, το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Την ίδια στιγμή, προκαλεί τη διαδικασία δημιουργίας νέων αιμοφόρων αγγείων».
Στο Athens City Med η νέα αυτή πρωτοποριακή θεραπεία εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της γήρανσης του προσώπου από την υπεριώδη ακτινοβολία, την ανάπλαση του δέρματος, καθώς και την επούλωση δερματικών ελκών.

Πρωτοποριακή οδοντόκρεμα
Οι διατροφικές μας συνήθειες και οι επιλογές των τροφίμων που καταναλώνουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του οργανισμού μας, αλλά και στην πρόληψη της τερηδόνας και της ουλίτιδας. Ετσι, ό,τι τρώμε επηρεάζει τα δόντια και τα ούλα μας και συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση και την εξέλιξη της φθοράς των δοντιών, ενώ υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να ωφελήσουν τη στοματική υγεία. Σε μια πρωτότυπη εκδήλωση γαστρονομικής απόλαυσης με τη συνεργασία του γνωστού σεφ Λευτέρη Λαζάρου, η GlaxoSmithKline Consumer Healthcare παρουσίασε μια νέα πρωτοποριακή οδοντόκρεμα ειδικά σχεδιασμένη για να προσφέρει πλήρη προστασία στα ευαίσθητα δόντια για καλύτερη στοματική υγιεινή.

Φως στο τούνελ για αντιμετώπιση καρκίνου
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μιας κλινικής μελέτης με το ερευνητικό σκεύασμα LDK378 που δείχνουν σημαντική κλινική ανταπόκριση σε 78 ασθενείς με θετικό στην κινάση του αναπλαστικού λεμφώματος (ALK+) μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC), οι οποίοι είτε είχαν παρουσιάσει εξέλιξη της νόσου κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία με κριζοτινίμπη, είτε δεν είχαν προηγουμένως λάβει αγωγή με κριζοτινίμπη. Τα δεδομένα παρουσιάστηκαν στο 49ο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑ: Κορυφαίος εργοδότης στην Ευρώπη
Κορυφαίος εργοδότης της Ευρώπης αναδείχθηκε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, καθώς κατέκτησε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Employer of the year» για τον καλύτερο εργοδότη της χρονιάς στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του έγκριτου πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «European Business Awards 2012/13». Το ΥΓΕΙΑ, μετά την απόκτηση των τίτλων «National Finalist» και «National Champion», έφτασε στον τελικό του διαγωνισμού και εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα, έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο «Ruban D’ Honneur» που το ανέδειξε ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους εργοδότες της Ευρώπης και ως μία από τις 100 πιο δυναμικές εταιρείες πανευρωπαϊκά, που διακρίνονται για την επιχειρησιακή τους υπεροχή, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την προσήλωση στις ηθικές αρχές διακυβέρνησης.

Αντιμικροβιακός χαλκός σε νοσοκομεία της Κύπρου
Για πρώτη φορά στην Κύπρο εφαρμόζεται ο αντιμικροβιακός χαλκός στο μεγαλύτερο κρατικό νοσοκομείο, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και σε μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές, το Απολλώνειο Θεραπευτήριο. Η επιλογή της εφαρμογής του αντιμικροβιακού χαλκού στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των παραπάνω νοσοκομείων έγινε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού. Η εφαρμογή ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2013 και η επιστημονική εκτίμηση της αντιμικροβιακής ικανότητας των αντικειμένων, που αντικαταστάθηκαν, ολοκληρώθηκε με μικροβιολογικές δειγματοληψίες που ταυτοποιήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Αρεταίειου Νοσοκομείου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (Πιστοποιημένο Εργαστήριο).

ΤΜΗΜΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ: Βιοψία με πολύ μικρή τομή
Ολοκληρωμένο Τμήμα Απεικόνισης Μαστού για διαγνωστικές και επεμβατικές πράξεις λειτουργεί στη μονάδα Ερευνας, Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ολοκληρωμένο Τμήμα Απεικόνισης Μαστού διαθέτει σύγχρονο και υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό: ψηφιακό μαστογράφο, μηχανήματα υπερήχων και μαγνητικό τομογράφο 3Tesla (το ιδανικό μηχάνημα για μαγνητική μαστογραφία). Τον εξοπλισμό συμπληρώνει το σύστημα mammotome, που αποτελεί συσκευή κενού υποβοηθούμενης βιοψίας μαστού, η οποία χρησιμοποιεί καθοδήγηση εικόνας για να εκτελέσει βιοψίες μαστού.
H βιοψία με σύστημα mammotome μπορεί να γίνει σε βάση εξωτερικών ασθενών με τοπική αναισθησία, αφαιρεί στοχευμένα τεμαχίδια απεικονιστικά ύποπτου ιστού (π.χ. αποτιτανώσεις) για παθολογοανατομική μελέτη και η τομή είναι πολύ μικρή. Στο πλαίσιο προληπτικού και διαγνωστικού ελέγχου, πραγματοποιούνται καθημερινά ψηφιακές μαστογραφίες, υπερηχογραφήματα μαστού, καθώς και μαγνητικές μαστογραφίες. Επίσης, πραγματοποιούνται παρακεντήσεις (FNA) ή βιοψίες με ειδική τέμνουσα βελόνη (core biopsy, με τοπική αναισθησία) με υπερηχογραφική καθοδήγηση, με σκοπό την κυτταρολογική και ιστολογική εξέταση του ληφθέντος υλικού αντίστοιχα.

Διακρίσεις Τη Μονάδα Ερευνας Ακτινολογίας & Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών διευθύνει ο ομότιμος καθηγητής Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Α. Κελέκης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας.
Η Μονάδα Ερευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις για το πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό της έργο, με τελευταίες την απονομή του Ετήσιου Χρυσού Μεταλλίου του Εκδότη 2011 από το διεθνές έγκριτο περιοδικό «Cardiovascular and Interventional Radiology» για την καλύτερη δημοσίευση του προηγούμενου έτους, καθώς και το Χρυσούν Μετάλλιο Ακτινολογίας της Society of Interventional Radiology της Αμερικής στον καθηγητή Δημήτριο Α. Κελέκη για την προσφορά του στον τομέα της Ακτινολογίας.

Πρωτοποριακές λύσεις στην αναισθησιολογία
Στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου Euroanaesthesia, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, η PRIMA (Prioritising Innovation in Modern Anesthesiology), μια διακρατική πρωτοβουλία που αποτελείται από αναισθησιολόγους διεθνούς απήχησης, κάλεσε την ελληνική κοινότητα Αναισθησιολογίας να αναλάβει δράση για να αναδείξει τον ρόλο των αναισθησιολόγων και τη σημασία της καινοτομίας κατά την πρακτική της συγκεκριμένης ειδικότητας. Στο πνεύμα αυτό, η επιτροπή της PRIMA ανακοίνωσε τη διοργάνωση του διαγωνισμού καινοτομίας «PRIMA Innovation Challenge», που στόχο έχει να παρουσιάσει καινοτόμους λύσεις, οι οποίες έχουν ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στον τομέα της Αναισθησιολογίας. Η PRIMA υποστηρίζεται και χορηγείται από τη MSD (Merck Sharp & Dohme Corp.). Περισσότερες πληροφορίες για την αποστολή και τον σκοπό τής PRIMA είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.modernanesthesiology.com.

Βραβείο καινοτομίας στο EMRI
Το Βραβείο Ερευνας – Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στα Βραβεία ΕΒΕΑ 2013, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής, κέρδισε το EMRI, Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιατρικής Ερευνας, Ανεξάρτητο Ερευνητικό τμήμα της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ. «Η επιτυχία αυτή ανήκει σ’ αυτούς, καθώς έχουν καθιερώσει το ινστιτούτο στην αιχμή και στην πρωτοπορία της κλινικής έρευνας στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς (Βραβεία SCRIP 2011)», ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ και πρόεδρος του EPhForT Διονύσιος Φιλιώτης και πρόσθεσε: «Είναι το πνεύμα και το πάθος της αρίστευσης εκείνο που έχει πρυτανεύσει από το 1996 μέχρι σήμερα στο EMRI, το οποίο μας έχει οδηγήσει σε πλείστες σημαντικές επιτυχίες, όπως είναι και η σημερινή. Πρωτοπόρος σ’ αυτή την προσπάθεια ο διακεκριμένος ερευνητής και ιατρός, ο απ’ αρχής διευθυντής του EMRI, Βαγγέλης Δροσινός. Η διάκριση αυτή είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι εμείς οι Ελληνες μπορούμε, έχουμε τη δυνατότητα να επιτυγχάνουμε και να καταγράφουμε υπερβάσεις, στηριζόμενοι στη συστηματική εργασία, στην αφοσίωση στην επιστήμη και στην έμπνευση για την καλύτερη υπηρεσία προς τον άνθρωπο. Πρέπει, επίσης, να αναφερθούμε στην τεράστια βοήθεια που μας προσέφερε σε τεχνογνωσία, αλλά και επενδύοντας πολλές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, η γιγαντιαία διεθνής φαρμακευτική εταιρία Lilly, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος πελάτης του EMRI».

Σε έξαρση οι ψυχιατρικές ασθένειες παιδιών
Κατάθλιψη, επιθετικότητα, διαταραχές συμπεριφοράς, σχολικός εκφοβισμός, φοβίες, άγχος και ψυχοσωματικά είναι μεταξύ των προβλημάτων που εμφανίζονται πλέον με μεγαλύτερη συχνότητα στα παιδιά της χώρας μας λόγω οικονομικής κρίσης. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Παιδιατρικού Συνεδρίου, παρουσίασε νέα στοιχεία για την αύξηση των παιδοψυχιατρικών περιστατικών στη Δυτική Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2010 ζήτησαν βοήθεια 1.420 παιδιά, το 2011 1.970 παιδιά, ενώ το 2012 τα αντίστοιχα περιστατικά ανήλθαν στις 2.000 περιπτώσεις. Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία διοργάνωσε το 51ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, στις 21-23 Ιουνίου, στην Αλεξανδρούπολη. Εγκρίθηκε θεραπεία για την καρδιακή ανεπάρκεια
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και ο ΕΟΦ ενέκριναν πρόσφατα μια νέα ένδειξη για τη χρήση του Inspra (επλερενόνη). Σύμφωνα με τη νέα ένδειξη, η επλερενόνη ενδείκνυται για τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής θνητότητας και νοσηρότητας σε ενήλικες ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια κατηγορίας προστιθέμενη στην καθιερωμένη βέλτιστη θεραπεία.
Σχολιάζοντας τη νέα αυτή ένδειξη, ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης και Ερευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας και διευθυντής της Μονάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας & Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου, κ. Σταμάτης Αδαμόπουλος, δήλωσε: «H νέα αυτή ένδειξη είναι σημαντική, μια και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας βασίζεται στην έγκαιρη διάγνωση και στην άμεση θεραπεία. Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί και στην Ελλάδα ένα μεγάλο ιατρικό αλλά και κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα, καθώς 200.000 Ελληνες πάσχουν από τη νόσο αυτή, που αποτελεί και την κύρια αιτία εισαγωγής στο νοσοκομείο ασθενών άνω των 65 ετών».

Keywords
εμφάνιση, εμφάνιση, νοσοκομειο υγεια, athens, city, med, ελλαδα, νέα, επηρεάζει, σεφ, φως, νοσοκομειο, υγεια, european, business, βιωσιμότητα, κυπρος, αθηνα, τμημα, ευγενιδειο, προσφορες, innovation, δραση, msd, merck, sharp, εβεα, αφοσίωση, lilly, εταιρεία, ιουνίου, αλεξανδρουπολη, εοφ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, βασεις 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αποτελεσματα, αιχμη, βαρκελωνη, βλαστοκυτταρα, εοφ, εργασια, ιατρικη, ιταλια, οξυ, πλαισιο, σεφ, σημερινη, υαλουρονικο οξυ, υγεια, med, αγχος, αγωγη, αδαμοπουλος, αυξηση, αισθητικη, ασθενειες, αφορμη, αφοσίωση, βιωσιμότητα, βοηθεια, γινει, δερμα, δυνατοτητα, δοντια, δειγμα, δυτικη ελλαδα, δυτικη, εγινε, εκτιμηση, εμπνευση, εξελιξη, επηρεάζει, επιτυχια, εταιρεία, εταιρια, ευγενιδειο, ευρωπη, ιδια, υπηρεσια, θετικο, υαλουρονικο, ομιλια, κυρια, κρατικο, λαζαρου, μεγαρο μουσικης, μειωση, μικρο, νοσοκομειο υγεια, νοσοκομεια, ουλα, παιδια, παθος, πρωτοπορια, ρολο, συνεχεια, σικαγο, σωμα, σοφια, συγχρονο, συχνοτητα, τμημα, τομη, φοβιες, φορα, χαλκος, ψηφιακο, athens, ανηκει, business, city, δημητρης, εφαρμογη, γηρανση, χωρα, ιατρικο, ιδανικο, innovation, ιουνίου, κομματι, lilly, μελετη, msd, νοσοκομειο, πληροφοριες, sharp, υπεροχη
Τυχαία Θέματα