Τα… τσογλανάκια

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μεγάλος ο πειρασμός να ασχοληθούμε με εκείνους εκ του επιτελείου του Αντώνη Σαμαρά που ευθύνονται για την συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο τσογλανάκι της ρυπαροφυλλάδας «Μπιλντ». Όχι για το τσογλανάκι τόσο όσο για την επιλογή να απευθυνθεί την ΚΡΙΣΙΜΗ στιγμή στους Γερμανούς κατσαπλιάδες και όχι στους Γερμανούς νοικοκυραίους.
Η επιλογή της «Μπιλντ» εντάσσεται στη λογική κατευνασμού των χαχόλων της γερμανικής κοινής γνώμης, του μικρού αριθμού των 3 εκατομμυρίων εκ των 80 εκατομμυρίων

του συνόλου.
Λάθος επιλογή, που υποκρύπτει και πίεση εκ μέρους της Μέρκελ να την «βοηθήσει» μιλώντας στην «Μπιλντ», ώστε να μετριαστεί η πίεση των χαχόλων προς την ίδια.
Της γερμανικής κυβέρνησης δημιούργημα είναι αυτή η πίεση και μάλλον είναι και εντελώς τεχνητή. Δηλαδή βάζουμε ένα σκυλί στο σαλόνι να γαβγίζει και ζητάμε από τον επισκέπτη να είναι καλός, γιατί αλλιώς το σκυλί δεν σταματάει…Αν ήθελε η γερμανική κυβέρνηση, δεν θα είχε το σκυλί στο σαλόνι. Τόσο απλά.
Ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να μιλήσει σε σοβαρή γερμανική εφημερίδα ή έντυπο ή τηλεοπτικό κανάλι και να κοινοποιήσει τις θέσεις του στη γερμανική κοινή γνώμη. Ανακατεύτηκε με τα πίτουρα στο Μαξίμου και τα πίτουρα τον υποδέχθηκαν με τον χειρότερο τρόπο στο Βερολίνο με προφανή οφέλη μόνο της κ. Μέρκελ.
Εκτός και αν η ελληνική κυβέρνηση, αρνούμενη στην ουσία να λάβει μέτρα στο εσωτερικό κατά των συμμοριών που λεηλατούν τη δημόσια περιουσία εδώ και 30 χρόνια, ψάχνει άλλοθι για να φύγει «δεχόμενη πολεμική άδικη και ισχυρή απέξω».
Τα καρτέλ, το λαθρεμπόριο, το κτηματολόγιο, η φοροδιαφυγή των ισχυρών μαζί με άλλους τομείς βρίσκονται σε μόνιμο πάρτι στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα.
Ούτε να διανοηθεί η ελληνική πολιτική σκηνή αυτά που συμβαίνουν, π.χ., στις ΗΠΑ. Εκεί υποψήφιος για την προεδρία είναι ένα αμόρφωτο και άξεστο άτομο ονόματι Ρόμνι, το οποίο είναι η επόμενη επιλογή των κερδοσκόπων μετά την εξάντληση των υπαλλήλων της οικογένειας Μπους. Το άτομο αυτό, που δηλώνει επιχειρηματίας και πλούσιος, έχει εντολή να ανατρέψει τον Ομπάμα που τόλμησε, έστω λίγο, πολύ λίγο, να επεκτείνει προγράμματα υγείας για απόρους, για ανέργους, για χαμηλόμισθους κ.λπ.
Θα το καταφέρει, λένε οι ως τώρα δημοσκοπήσεις.
Ο Ομπάμα απαντά με μια αρνητική διαφήμιση, που δείχνει τον Ρόμνι να κάνει βόλτες με μια μικρή Ελβετίδα και η διαφήμιση τον καταγγέλλει για τις εξωχώριες εταιρείες που έχει για να κρύβει σε φορολογικούς παραδείσους την περιουσία του. Τόσο δυνατή είναι η καταγγελία-διαφήμιση, ώστε προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας, το οποίο σε ανακοίνωση αναφέρει ότι αυτή η διαφήμιση -καταγγελία δημιουργεί την εντύπωση ότι οποιοσδήποτε κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία μπορεί να είναι φοροφυγάς».
Ο ίδιος ο Ομπάμα απάντησε ότι αυτό που κάνει ο Ρόμνι μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά ούτε ΕΝΑΣ μέσος Αμερικανός δεν μπορεί να τακτοποιήσει τις φορολογικές υποχρεώσεις του μέσω τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία».
Ο Ρόμνι έχει
Keywords
Τυχαία Θέματα