Θέλτα-Μπιλμπάο 2-1: Ανατροπή παραμονής στην κατηγορία! (highlights)

Η Θέλτα είχε το μεγάλο κίνητρο, ειδικά μετά τη νίκη της Κάντιθ στη Σεβίλλη, με τη Μπιλμπάο να παίζει με ηρεμία στο παιχνίδι της και να μην επιτρέπει φάσεις στους γηπεδούχους. Στο 18′ είχε την πρώτη της φάση η Θέλτα με τον Πέρεθ να σουτάρει και τον Σιμόν να αποκρούει με διπλή προσπάθεια. Η Μπιλμπάο όμως ήταν αυτή που προηγήθηκε.

Και μάλιστα το έκανε με εκπληκτικό τρόπο. Με απευθείας εκτέλεσεη φάουλ του Μπερεγνκέρ που εξέθεσε τον Ιβάν Βιγιάρ. Στη συνέχεια η Μπιλμπάο ήταν πιο καλή στο γήπεδο, αν και η Θέλτα με κεφαλιά του Ντομίνγκεθ στις καθυστερήσεις έφτασε κοντά στην ισοφάριση.

Πιο

κοντά ακόμα έφτασε στο 50′ όταν ο Λάρσεν με κεφαλιά είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Έχοντας κάνει από τρεις αλλαγές οι δύο ομάδες, άνοιξε λίγο ο ρυθμός και υπήρξαν κάποιες καλές επιθέσεις αλλά ημιτελείς.

Μέχρι το 68ο λεπτό όταν ο Ούγκο Άλβαρεθ έκανε τρομερή ενέργεια από δεξιά και γύρισε τη μπάλα στο πέναλτι όπου κινήθηκε ο Σβάντμπεργκ που τελείωσε σωστά τη φάση για το 1-1. Ένα λεπτό μετά ο Λάρσεν νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Αγκιρεθαμπάλα που είχε πάρει τη θέση του Σιμόν στα δοκάρια.

Η ορμή όμως των “Θελέστες” έφερε την ανατροπή με τον 20χρονο Ούγκο Άλβαρεθ μετά την ασίστ να πετυχαίνει και γκολ με σουτ έξω από την περιοχή που κόντραρε και αιφνιδίασε τον γκολκίπερ των Βάσκων.

Το 2-1 έμεινε ως το τέλος με τη Θέλτα ουσιαστικά να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία αφού χρειάζεται έναν βαθμό της τελευταίες δύο αγωνιστικές ή να μην κερδίσει και τα δύο παιχνίδια της η Κάντιθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα