ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ ΚΑΙ… «ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΣΟΚ»

09:16 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Τις επόμενες «πράξεις» στην προεκλογική περίοδο πριν από την «αυλαία» της κάλπης στις 17 Ιουνίου «προβάρει» τώρα το ΠΑΣΟΚ. Μετά την «ανοιχτή επιστολή» του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τους πολίτες, ξεκινούν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του…

Με την «παράδοξη» παραδοχή ότι «η Ελλάδα

και οι Έλληνες έχουν πολλά να χάσουν» ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χθες με ανοιχτή επιστολή του προς τους πολίτες να τους πείσει να αξιολογήσουν ψύχραιμα τα πολιτικά δεδομένα όπως διαμορφώνονται και να εμπιστευθούν τη στρατηγική που προτείνει το κόμμα του. Υποστηρίζοντας πως «η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων πέρασε και πολιτικά και κυβερνητικά» και πως «κανένα κόμμα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνο του την κρίση», επανέλαβε την ανάγκη «διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης», ζητώντας εκλογικά και κοινοβουλευτικά ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ώστε να εγγυηθεί την αναγκαία και ισορροπημένη κυβερνητική συνεργασία.

Στην πραγματικότητα, στο ΠΑΣΟΚ ελπίζουν στη διατήρηση των εκλογικών ποσοστών της 6ης Μαΐου και ει δυνατόν στην μικρή έστω αύξησή τους, ώστε το κόμμα να συνεχίσει να υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου την επόμενη μέρα των εκλογών και βεβαίως να …αναγεννηθεί μαζί με την Κεντροαριστερά, αλλάζοντας σταδιακά από «ιδρυτική διακήρυξη» έως ίσως και όνομα ή σύμβολα, και περνώντας σε «ξεκαθάρισμα» των στελεχών του και δη όσων συνδέονται με το λεγόμενο «παλιό ΠΑΣΟΚ» που γεννά συνειρμούς για μίζες, σκάνδαλα, αλλά και …επαχθή μέτρα.

Στις δέκα μέρες που απομένουν ως τις εκλογές, με τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ να έχουν βγει ήδη στον αέρα και να προτείνουν «ασφαλώς ΠΑΣΟΚ», ο Ευάγγελος Βενιζέλος προγραμματίζει τουλάχιστον τέσσερις τηλεοπτικές συνεντεύξεις εφ’ όλης της ύλης, ξεκινώντας απόψε από το Mega. Νωρίτερα, θα έχει συναντήσεις με τα προεδρεία ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ελλήνων Ερευνητών, καθώς και με εκείνο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ενώ το απόγευμα θα έχει και ομιλία σε εκδήλωση για τον αθλητισμό στην Ιπποκράτους.

Αύριο, Παρασκευή, θα επισκεφθεί τη Βέροια, όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την αγροτική πολιτική, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για αυτήν, ενώ το Σάββατο, θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη, για να μιλήσει σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το μεσημέρι και σε νεολαίους το απόγευμα. Τη δεύτερη διακαναλική συνέντευξη Τύπου για αυτή την προεκλογική περίοδο προγραμματίζει για την Κυριακή το μεσημέρι στην Ιπποκράτους, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε στελέχη του λεκανοπεδίου Αττικής στο Κάραβελ. Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, δε, την προεκλογική του εκστρατεία θα «κλείσει» με ανοιχτή συγκέντρωση στον Πειραιά την επόμενη Παρασκευή, ενώ μία ακόμα ομιλία θα κάνει πιθανότατα την Τετάρτη σε νέους, είτε στο Γκάζι που θεωρείται «στέκι των νέων», είτε στο Περιστέρι, όπου το ΠΑΣΟΚ επλήγη σημαντικά στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Κεντρικό σύνθημά του σε όλες τις εμφανίσεις του από εδώ και πέρα, θα είναι η ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση και μάλιστα «εθνικής συνευθύνης» την 18η Ιουνίου, καθώς στο ΠΑΣΟΚ επαναλαμ

Keywords
Τυχαία Θέματα