Τρεις «σφαγές» σε πέντε χρονιές!

Μέσα σε μόλις πέντε σεζόν ο Παναθηναϊκός έχει πέσει «θύμα» εχθρικής διαιτησίας, σε παιχνίδια που κρίνουν ευρωπαϊκές κούπες, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές!
Βλέπουν «πράσινο» και χάνουν την… αυτοσυγκέντρωσή τους οι διαιτητές της Ευρωλίγκας. Η «παρέα» των Μπερτομέου και Ρήγα αντιμετωπίζει τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης λες και είναι κάποια μικρομεσαία ομάδα και τίτλοι χάνονται εξαιτίας διαιτητικών «εγκλημάτων»!

Από το 2009 μέχρι και σήμερα, ο Παναθηναϊκός
έχει «σφαχτεί» σε έναν τελικό, σε εναν ημιτελικό και σε έναν προημιτελικό!

(Αν θυμηθουμε παιχνίδια και πριν τη φάση των πλέι οφ, ειδικά κόντρα σε ισπανικές ομάδες, θα... χαθεί το μέτρημα).

Στη Βαρκελώνη, το βράδυ της Τρίτης (9/4), η διαιτησία έβαλε το χεράκι της για να μην κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Ορισμένα σφυρίγματα ήταν τραβηγμένα από τα μαλλιά (δεν είδαν το αντιαθλητικό στον Γκιστ στο τέλος του αγώνα, απέβαλλαν με δύο συνεχόμενα -ανύπαρκτα- επιθετικά φάουλ τον Λάσμε, ανακάλυψαν επιθετικό φάουλ στον Τσαρτσαρή με το σκορ στο 69-70, επέτρεψαν το σκληρό παιχνίδι μόνο από πλευράς Μπαρτσελόνα) και καθόρισαν την τύχη του αγώνα.

Ήταν όμως η πρώτη φορά; Το GreenZone θυμάται...

Στον τελικό του Βερολίνου το 2009, ο Παναθηναϊκός (που είχε κερδίσει στον ημιτελικό τον ΟΣΦΠ), έκανε το καλύτερο, το πιο ώριμο, το πιο ουσιαστικό, το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι που έχει πραγματοποιήσει ποτέ ευρωπαϊκή ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι του Τριφυλλιού άγγιξε την τελειότητα στο πρώτο ημίχρονο, η ΤΣΣΚΑ τα είχε κυριολεκτικά χαμένα και έδειχνε να πετάει λευκή πετσέτα από το εικοσάλεπτο.

Κάπου εκεί μίλησε η ψυχή του…ρέφερι Αρτεάγκα. Η διαιτησία ξεκίνησε ένα άνευ προηγουμένου ρεσιτάλ εύνοιας υπέρ της ΤΣΣΚΑ στο δεύτερο μέρος του ημιτελικού. Οι παίκτες της ρωσικής ομάδας το… συνειδητοποίησαν γρήγορα και ξεκίνησαν να βαράνε στο ψαχνό, να κάνουν βήματα και να προκαλούν, όσο οι «πράσινοι» τα είχαν χαμένα με αυτά που συνέβαιναν (είδαμε να σφυρίζονται μέχρι και… οκτώ δεύτερα σε τελικό Ευρωλίγκας).

Ο Παναθηναϊκός νίκησε και τη διαιτησία και πήρε ένα παλικαρίσιο ευρωπαϊκό. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έβγαλε από την τσέπη του όσα χρήματα είχε και τα πέταξε στα πόδια του διαιτητή Αρτεάγκα, ενώ ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε δηλώσεις του ζήτησε τη διαγραφή του.

Τρία χρόνια αργότερα οι διαιτητές ολοκλήρωσαν το έργο που είχαν αφήσει ημιτελές στο Βερολίνο. Βρισκόμαστε στην Κωνσταντινούπολη και το Τριφύλλι αντιμετωπίζει ξανά την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό.

Οι παίκτες του Ζοτς είναι εμφανώς ανώτεροι και έτοιμοι να κερδίσουν ξανά, παρά το...100-0 των διαιτητών. Ο Ισπανός Χοσέ Μάρτιν, όμως, είπε να το… παρακάνει! Έτσι στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα του αγώνα έγιναν διαιτητικά... όργια και η «ρωσική αρκούδα» «έκλεψε» τη νίκη. Στη συνέχεια, ο ΟΣΦΠ κατέκτησε την κούπα, όμως για πάντα θα έχει τη στάμπα του ευρωπαϊκού που κλάπηκε με χυδαίο τρόπο από τον Παναθηναϊκό.
Keywords
Αναζητήσεις
θανασης γιαννακοπουλος πεταξε τα λεφτα στο βερολινο
Τυχαία Θέματα