Για ένα «καταραμένο» πέναλτι και έναν... Πουγιόλ!

Ημέρα... Βαρκελώνης η 9η Απριλίου. Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός, το 2002, έκανε τους Καταλανούς να κοιτούν με μανία τα ρολόγια τους!
Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Μπαρτσελόνα, ανήμερα της επετείου μίας πικρής ήττας στο ποδόσφαιρο του Τριφυλλιού από τους Καταλανούς...

Βρισκόμαστε στον Απρίλη του 2002.

Ο Παναθηναϊκός
είχε φτάσει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, περνώντας επιτυχώς δύο φάσεις ομίλων και αφήνοντας εκτός Ευρώπης ομάδες όπως η Μαγιόρκα, η Σάλκε, η Πόρτο και η Σπάρτα Πράγας (στην πρώτη φάση το Τριφύλλι τερμάτισε πρώτο, με την Άρσεναλ να μένει στη δεύτερη θέση).

Όταν η κληρωτίδα έδειξε Μπαρτσελόνα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού «πάγωσαν». Μιλάμε για την ομάδα των Ριβάλντο, Κλάιφερτ, Όβερμαρς, Σαβιόλα, Τσάβι, Πουγιόλ. Οι «πράσινοι», χωρίς τους τιμωρημένους Καραγκούνη και Μικάελσεν, πραγματοποίησαν στις 3 Απριλίου 2002 μία εμφάνιση υπέροχη, υπό τις οδηγίες του Σέρχιο Μαρκαριάν που είχε αναλάβει το Τριφύλλι, και κέρδισαν 1-0 στη Λεωφόρο τη «Μπάρτσα» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άγγελου Μπασινά (το κέρδισε ο Κόλκα).

Στον επαναληπτικό, σαν σήμερα στις 9 Απριλίου 2002 ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε από νωρίς με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, όμως τρία γκολ των Ισπανών (Ενρίκε στο 23’ και στο 49’ και Ριβάλντο) τους έδωσαν την πρόκριση. Για να τα καταφέρουν έπρεπε πρώτα ο Ελβετός διαιτητής να μην καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Ολισαντέμπε, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Οι «πράσινοι» πίεσαν και δικαιούνταν ένα γκολ στα σουτ των Κωνσταντίνου, Βλάοβιτς, όμως η Θεά Τύχη ήταν με το μέρος των Ισπανών (και του… Πουγιόλ).
Keywords
Τυχαία Θέματα