Το ένστικτο του φόβου όπλισε τα χέρια των πωλητών

21:56 16/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Συνέχεια της μεγάλης διόρθωσης έδωσε το ΧΑ με πτωτική κίνηση από την αρχή μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, μεγάλο τζίρο και άδειασμα θέσεων και στο φόντο τη διόρθωση των άλλων αγορών λόγω της γεωπολιτικής κρίσης που επηρέασε και τις διεθνείς αγορές. Το ΧΑ οδεύει με μεγάλη ταχύτητα να βρει τις ισχυρές μεσοχρόνιες στηρίξεις έχοντας, κατά τα φαινόμενα, ολοκληρώσει το συγκεκριμένο σκέλος ανόδου, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις διεθνείς αγορές.

Υπάρχει όμως η σημαντική διαφορά, ότι το ΧΑ είναι κατά

πολύ φθηνότερο και με τη διόρθωση γίνεται όλο και πιο φθηνό, ενώ επίσης βραχυχρόνια το ΧΑ προηγήθηκε στην πτώση και συνεχίζει να το κάνει. Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε είτε την πιο έξυπνη αγορά στον κόσμο, είτε τη λιγότερη ενημερωμένη, σε θέματα διεθνούς πολιτικής, διπλωματίας, συσχετισμών δυνάμεων κλπ.

Να συμβαίνουν και τα δύο πάντως είναι αδύνατον.

Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το ΧΑ έκανε μεγάλο τζίρο που ξεπέρασε τα 150 εκατ. ευρώ και επίσης για δεύτερη φορά το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών έγινε μέσα από το ταμπλό, που οι αγοραστές είχαν κάθε ευκαιρία να αγοράσουν φθηνά και με την ησυχία τους, τραβώντας όλο και πιο χαμηλά τις εντολές, οδηγώντας την αγορά, κάτω από τις 1.360 μονάδες. Ο τζίρος ξεπέρασε τα 300 εκατ. ευρώ σε δύο μέρες και πάνω από 280 εκατ. ευρώ απορροφήθηκαν μέσα από το ταμπλό…

Ο Γενικός Δείκτης με πτωτική διαδρομή από την αρχή μέχρι το τέλος έκλεισε στις 1.357,30 μονάδες με πτώση 2,40%. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 2,25% στις 3.296,79 μονάδες, όπως και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSEM που έκλεισε στις 2.170,39 μονάδες με πτώση 2,68%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 2,14% στις 1.161,4 μονάδες και καθώς πλήττεται έχει αφαιρέσει από το ΧΑ το σημαντικότερο στήριγμά του για την ώρα. Η αγορά ούτε που ασχολήθηκε με την αξιόλογη και πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση της Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες, αν και αυτοί που πρέπει, την είδαν και ξέρουν τι να κάνουν.

Οι περισσότερες μετοχές συνολικά 96 έκλεισαν με πτώση και μόλις 13 έκλεισαν με άνοδο. Ο τζίρος έφθασε τα 156,6 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 17 εκατ. ευρώ με πακέτα.

Keywords
Αναζητήσεις
to-enstikto-tou-fovou-oplise-ta-cheria-ton-politon.htm
Τυχαία Θέματα