Εκδόθηκε ο κανονισμός αρχών και λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

18:36 16/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε συνέχεια διαβουλεύσεων με τους φορείς της επιβατηγού ναυτιλίας και κατόπιν Γνωμοδότησης του συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 2253.5/25412/2024/08-04-2024 (Β’ 2212) υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, με τίτλο «Κανονισμός Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)».

Στον Κανονισμό ορίζονται οι κανόνες και αρχές που διέπουν τη λειτουργία του Σ.Α.Σ. και τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Η Υ.Α. αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα

του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής www.ynanp.gr και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής  στη διαδρομή , “ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ”-“ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ”-“Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών (Δ.Θ.Σ.)”-“Υπουργικές Αποφάσεις”-“Θαλάσσιες Ενδομεταφορές και ναυλολόγιο” με τίτλο “Κανονισμός Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)”.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της παρέμβασης του στη «Διάσκεψη των Βρυξελλών για την Ευημερία των Ναυτικών» (Brussels Conference on the Wellbeing of Seafarers) που οργάνωσε που διοργάνωσε προ εβδομάδων η βελγική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δράσεων της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στάθηκε στο ότι οι ικανοί ναυτικοί με ανεπτυγμένες δεξιότητες αποτελούν προαπαιτούμενο για την ασφαλή λειτουργία και τη φιλική στο περιβάλλον λειτουργία των πλοίων.

Ο Χ. Στυλιανίδης ανέφερε παράλληλα, ότι «οι εξελίξεις στη ναυτιλία, όπως η ψηφιοποίηση, οι φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, η επικοινωνία και οι επιλογές συνδεσιμότητας, θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία για τη βελτίωση της ευημερίας των ναυτικών μας και κατά συνέπεια θα καταστήσουν το ναυτικό επάγγελμα πιο ελκυστικό σε νέους ταλαντούχους, γυναίκες και άντρες».

Τόνισε πως «αποτελεί υποχρέωσή μας το πλοίο να αποτελεί ένα ασφαλές και φιλικότερο εργασιακό περιβάλλον. Οι διεθνείς Συμβάσεις των κατ’ εξοχήν αρμόδιων οργανισμών ΙΜΟ και ΙLO αποτελούν τον θεματοφύλακα των δικαιωμάτων των ναυτικών και είμαι περήφανος γιατί η Ελλάδα, πέραν από την κύρωση και την τήρηση όλων των σχετικών Διεθνών Συμβάσεων, έχει θεσμοθετήσει στη βάση διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους ένα νομοθετικό πλαίσιο που παρέχει ευνοϊκότερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των ναυτικών».

Keywords
Αναζητήσεις
ekdothike-o-kanonismos-archon-kai-leitourgias-tou-symvouliou-aktoploikon-sygkoinonion.htm
Τυχαία Θέματα