Μητσοτάκης: Επισκέφτηκε το πλοίο «Τυφώνας» του Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης (VID)

Η πρόεδρος του ιδρύματος, Εύη Λαζού-Λασκαρίδη στο Our Ocean Conference, ανακοίνωσε δεσμεύσεις πιστώσεων €10 εκατ. για τα επόμενα 5 χρόνια για την καταπολέμηση της ρύπανσης στη χώρα μας από τα πλαστικά.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, στον όρμο του Φαλήρου, το πλοίο «Typhoon», το οποίο από το 2019 έχει απομακρύνει απόβλητα από όλες τις μη προσβάσιμες νησιωτικές ακτές της Ελλάδας και σχεδόν από το σύνολο της ηπειρωτικής ακτογραμμής,

έχοντας πλέον αρχίσει τον δεύτερο γύρο καθαρισμών.

Συνοδευόμενος από τον Επίτροπο αρμόδιο για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία Virginijus Sinkevičius, ξεναγήθηκε στο κατάστρωμα και στη γέφυρα από την πρόεδρο του Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, Εύη Λαζού-Λασκαρίδη και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του «Typhoon», το οποίο αποτελεί αιχμή του δόρατος του βραβευμένου περιβαλλοντικού προγράμματος «Typhoon Project», του Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, η πρόεδρος του Ιδρύματος ανακοίνωσε στα πλαίσια του Our Ocean Conference, δεσμεύσεις πιστώσεων του Ιδρύματος ύψους 10 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης στην χώρα μας.

Το πλήρωμα του πλοίου, μήκους 72 μέτρων, σημείωσε ότι την τελευταία πενταετία έχουν γίνει καθαρισμοί σε περισσότερες από 3.300 παραλίες κι ότι έχουν περισυλλέξει περισσότερους από 620 τόνους αποριμμάτων από τη θάλασσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Επίτροπος Sinkevičius ενημερώθηκαν επίσης για το τακτικό ερευνητικό έργο του «Typhoon» κατά της συσσώρευσης αποβλήτων στις θάλασσες, που εστιάζει έως τώρα στον Σαρωνικό και τον Θερμαϊκό κόλπο.

Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-episkeftike-to-ploio-tyfonas-tou-idrymatos-athanasios-k-laskaridis-vid.htm
Τυχαία Θέματα