Τρία πράγματα που πρέπει να έχεις αν θέλεις να χάσεις βάρος & να το διατηρήσεις!

11:15 7/2/2020 - Πηγή: iPop

Το να χάσεις βάρος και να μπορείς να το διατηρήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο. Θέλεις υπομονή, επιμονή, σωστή διατροφή και γυμναστική. Ένα σωστό πρόγραμμα για απώλεια βάρους, όμως, δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει και τα παρακάτω τρία στοιχεία.

Θα έχεις ακούσει ή θα έχεις διαβάσει για δίαιτες με τις οποίες θα χάσεις τα κιλά σαν από θαύμα και τη μία και μοναδική άσκηση που έχει ανάγκη το σώμα σου. Λοιπόν, δεν υπάρχει καμία θαυματουργή δίαιτα κι αυτό το γνωρίζεις πολύ καλά.

Ένα πρόγραμμα για απώλεια βάρους είναι κάτι παραπάνω από μια διατροφή και μια γυμναστική.

Ποτέ
μην καταργήσεις τίποτα

Οι περισσότερες δίαιτες έχουν κάτι κοινό: θα πρέπει να καταργήσεις κάτι μια και για πάντα. Να καταργήσεις το ψωμί ή τη ζάχαρη ή να μην βάλεις ξανά στο στόμα σου πατάτα τηγανητή!

Όλη αυτή η “ενοχή” που συνδέεται με την κατανάλωση αυτών των “κακών” φαγητών, δεν είναι πάντα εύκολα διαχειρίσιμη. Αντί να καταργήσεις αυτά τα “κακά” φαγητά, μάθε για τη σωστή μερίδα. Ακόμη κι αν δεν είναι πάντα εύκολο να φας μόνο ένα κομμάτι σοκολάτας, θα εκτιμήσεις και θα απολαύσεις περισσότερο το τελευταίο δάγκωμα.

Ο συνδυασμός των φαγητών για την απώλεια βάρους!

Photo: Unsplash/Pablo Merchán MontesΤο είδος της γυμναστικής

Μπορεί να μισείς το γυμναστήριο. Μπορεί η γυμναστική γενικά, να μην είναι ακριβώς για σένα. Κι αυτό είναι ΟΚ.

Και είναι ΟΚ, γιατί πρέπει να βρεις κάτι που να σου αρέσει και να μη το κάνεις με το ζόρι. Γιατί αν το κάνεις με το ζόρι, τότε θα τα παρατήσεις πολύ εύκολα και η ψυχολογία σου δεν θα είναι στα καλύτερά της.

Ενώ αν βρεις κάτι που σου αρέσει, θα το κάνεις με μεγαλύτερη συχνότητα, θα το απολαμβάνεις, θα νιώθεις πιο άνετα και θα πετύχεις και τον στόχο σου. Win-win!

Οι άνθρωποι στον κύκλο σου

Friends / Warner Bros

Όταν εσύ προσπαθείς σοβαρά να χάσεις βάρος, τότε οι φίλοι σου έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Και τη συγκεκριμένη περίοδο στη ζωή σου έχεις περισσότερο από ποτέ ανάγκη, ανθρώπους που σε στηρίζουν και είναι εκεί για σένα. Ανθρώπους που θα τρέξουν δίπλα σου τον διάδρομο και δεν θα σε βάλουν στον πειρασμό να πάτε για burger.

Ανθρώπους που θα υποστηρίξουν τους στόχους σου με κάθε τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο παράγοντας που επηρεάζει την απώλεια βάρους και δεν το έχεις φανταστεί!

Photo: Pexels

Το άρθρο Τρία πράγματα που πρέπει να έχεις αν θέλεις να χάσεις βάρος & να το διατηρήσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα