Το υπ. Οικονομικών διαψεύδει τα σενάρια δημοσιεύματα για την έκτακτη εισφορά

15:09 18/2/2016 - Πηγή: iPop

Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αναδρομική έκτακτη εισφορά στη φορολογία έσπευσε να απορρίψει το μεσημέρι της Πέμπτης το υπουργείο Οικονομικών το οποίο τα χαρακτήρισε ανυπόστατα και παραπλανητικά.

Σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών τόνισε:

Τα δημοσιεύματα σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη σε τηλεοπτικό σταθμό περί επιβεβαίωσης ή ανοιχτού ενδεχόμενου των όσων

αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για αναδρομική έκτακτη εισφορά στη φορολογία εισοδήματος είναι, φυσικά, εντελώς ανυπόστατα και παραπλανητικά και δεν προκύπτουν από τη συνέντευξη

Ενώ στη συνέχεια της η ανακοίνωση επισημαίνει: «Όπως τόνισε ο Υπουργός, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα ούτε επίσης υπάρχουν σκέψεις για αναδρομικά».

Αξίζει να τονιστεί πως το πρωί της Πέμπτης δημοσιεύματα τόνισαν η Κυβέρνηση σκέφτεται την αύξηση από 8% σε 10% της έκτακτης εισφοράς του ανώτατου συντελεστή προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2016.

Πληροφορίες ανέφεραν πως θα καθιερωθούν οριακοί συντελεστές που θα επιβάλλονται σε κλιμάκια ανάλογα με εκείνα της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος.

Πηγές από τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς τόνισαν πως η εισφορά θα επιβάλλεται στα κλιμάκια εισοδήματος, με τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα να μην δέχονται κάποια επιβάρυνση.

The post Το υπ. Οικονομικών διαψεύδει τα σενάρια δημοσιεύματα για την έκτακτη εισφορά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικονομικών,oikonomikon