Κλιμάκωση του αφορολόγητου ανάλογα με το ύψος εισοδημάτων

13:54 18/2/2016 - Πηγή: iPop

Αλλαγές που συνδέονται με το αφορολόγητο φαίνεται πως βρίσκονται προ των πυλών. Το υπουργείο Οικονομικών εργάζεται νυχθημερόν και αναζητά νέους τρόπους να αυξήσει τα έσοδα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σχέδιο το υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να συνδέσει το αφορολόγητο ποσό με το ποσοστό δαπανών μέσω καρτών αναλογικά βέβαια με το εισόδημα των φορολογούμενων.

Όπως επιβεβαιώνει το σχετικό άρθρο, η κλιμάκωση είναι πιθανόν να κυμαίνεται από 15% για τα χαμηλότερα

εισοδήματα και θα φθάνει έως και 40% για τα υψηλά εισοδήματα.

Βέβαια, αξίζει να τονιστεί πως οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν με την επιστροφή των Θεσμών έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση και να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζονται με γρήγορους ρυθμούς για το άνοιγμα του TAXIS net και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Στόχος σαφώς του Υπουργείου είναι να γίνει άμεσα η ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για να μπορέσει τον Μάιο να ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου εισοδήματος η οποία θα προκύψει από την εκκαθάριση.

Για μια ακόμα φορά φαίνεται πως θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα στην έκτακτη εισφορά, με την Κυβέρνηση να σκέφτεται την αύξηση από 8% σε 10% του ανώτατου συντελεστή προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2016.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα καθιερωθούν οριακοί συντελεστές που θα επιβάλλονται σε κλιμάκια ανάλογα με εκείνα της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος.

The post Κλιμάκωση του αφορολόγητου ανάλογα με το ύψος εισοδημάτων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα