Ντάισελμπλουμ: Ανησυχίες για τις μεταρρυθμίσεις – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περικοπές συντάξεων

14:30 18/2/2016 - Πηγή: iPop

Την έντονη ανησυχία του αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στην Ελλάδα, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών στις συντάξεις.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Γ. Ντάισελμπλουμ εστίασε στην ποιότητα των μεταρρυθμίσεων τονίζοντας πως αποτελεί την κύρια ανησυχία του και δήλωσε πως είναι απαραίτητο οι ελληνικές αρχές να

επιταχύνουν και μάλιστα άμεσα, τον ρυθμό υλοποίησής τους με στόχο η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Τι τόνισε ο Γ. Ντάισελμπουλ;

Αν και υπάρχουν πολιτικές δυσκολίες, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και να αντιμετωπίσει μία σειρά δημοσιονομικών ζητημάτων

Αναφερόμενος στην επίσπευση προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων σημείωσε ότι θα βοηθούσε στο να αυξηθούν τα έσοδα των δημόσιων ταμείων.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, μίλησε και για capital controls σημειώνοντας: «Η επαναλειτουργία των ελληνικών τραπεζών αποτελεί το κλειδί για την ανάκαμψη της Ελλάδα». Ενώ κάλεσε τους επενδυτές να εμπιστευτούν την χώρα μας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ.Ντάισελμπλουμ, αναφέρθηκε στην Ευρωζώνη και επισήμανε, πως όλα δείχνουν ότι σταδιακά αποχαιρετά την οικονομική κρίση, ξεκαθαρίζοντας πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες πλέον, βρίσκονται σε καλύτερη θέση.

Ανοικτό το ενδεχόμενο περικοπών των συντάξεων

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνει απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου, σε διάσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πως η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών θα περιλαμβάνει και μειώσεις των συντάξεων, παρά τις όποιες ενστάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που δρομολογείται από την ελληνική Κυβέρνηση, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο δεν θα επιβαρύνει και δεν θα χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της Ελλάδας, δηλώνει χαρακτηριστικά πως «οι προτάσεις οι οποίες έχουν γίνει για το ασφαλιστικό, αφορούν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν προς μια πορεία εξυγίανσής του συστήματος και θα το κάνουν βιώσιμο. Κεντρικό ζήτημα στις διαπραγματεύσεις παραμένει ποια θα είναι τελικά η επιβάρυνση των Ελλήνων συνταξιούχων. Γίνονται συνεχείς προσπάθειες, προκειμένου να λυθούν βραχυπρόθεσμα οικονομικά και φορολογικά προβλήματα. Ενδέχεται να υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις, όμως προς το παρόν δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω σχετικά».

photo: Aris Oikonomou / SOOC

The post Ντάισελμπλουμ: Ανησυχίες για τις μεταρρυθμίσεις – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περικοπές συντάξεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα