Πώς να πεις ευγενικά στην δουλειά «Δεν θα το κάνω, δεν είναι δουλειά μου»

13:21 18/2/2016 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν δύο παγίδες που μπορεί να πέσεις στην δουλειά: η πρώτη είναι να είσαι αγενής και να φαίνεσαι απρόθυμος να βοηθήσεις και η δεύτερη είναι να το φθάσεις στο άλλο άκρο και να είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα και να βοηθήσεις τους πάντες, βάζοντας ακόμα και δικές σου προτεραιότητες στην άκρη.

Επειδή ορισμένες φορές το «Δεν θα το κάνω, δεν είναι δουλειά μου» είναι κάτι το οποίο πρέπει να ειπωθεί, αλλά δεν θα ειπωθεί γιατί δεν θα δώσεις καλή εντύπωση παρακάτω θα δεις πώς μπορείς ευγενικά να αποφύγεις να κάνεις

την δουλειά κάποιου άλλου, δίνοντας βάση στην δική σου αλλά και πώς θα βοηθήσεις χωρίς να φαίνεται ότι γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν!

Αντί να πεις «Δεν θα το κάνω, δεν είναι δουλειά μου»

Πες «Θα ήθελα να βοηθήσω, αλλά δεν έχω τον χρόνο αυτή τη στιγμή»

Και ευγενικός είσαι και έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Και καλύτερο γιατί δεν φαίνεσαι απρόθυμος να βοηθήσεις. Η συνεργασία και η βοήθεια στην δουλειά είναι πολύ σημαντική. Αρκεί να γνωρίζεις πώς να γίνεται με μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχεις ένα ασφυκτικό deadline για δικό σου project, δεν θα το αφήσεις για να κάνεις την δουλειά κάποιου άλλου.

Επίσης πάντα όταν σου ζητάει κάποιος βοήθεια, εάν την δώσεις να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στο είδος της δουλειάς.

Αντί να πεις «Άστο όλο πάνω μου»

Πες «Πώς θα μπορούσα να βοηθήσω; (Σ’ αυτό το χρόνο που έχω)»

Με αυτό τον τρόπο και βοηθάς τους συναδέλφους σου αλλά θέτεις και τα όριά σου και δεν τους αφήνεις να σου φορτώσουν όλη την δουλειά τους.

Είπαμε η συνεργασία είναι πολύ καλή και καλά θα κάνεις να προσφέρεις την βοήθειά σου όποτε μπορείς, απλά πρόσεχε το κατά πόσον θα αφήσεις τους άλλους να σε εκμεταλλεύονται.

Συμπέρασμα!

Χμμμ.. μάλλον ένα: Παν μέτρον άριστον!

The post Πώς να πεις ευγενικά στην δουλειά «Δεν θα το κάνω, δεν είναι δουλειά μου» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα