Το κλείσιμο των συνόρων θα επιφέρει ανθρωπιστική κρίση τονίζει ο Μουζάλας

14:53 18/2/2016 - Πηγή: iPop

Για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να επιφέρει το σενάριο του κλεισίματος των συνόρων αν γινόταν πραγματικότητα μίλησε σε συνέντευξη του στην Γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, την Τετάρτη ο Γιάννης Μουζάλας.

Όπως τόνισε ο Έλληνας Υπουργός:

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν να έρχονται πρόσφυγες είναι να μπει ένα τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα επισήμανε:

Το κλείσιμο των συνόρων της χώρας θα προκαλούσε μείζονα ανθρωπιστική κρίση στην

Ελλάδα και δεν θα σταματούσε την εισροή μεταναστών

Στη συνέχεια μάλιστα της συνέντευξης του εστίασε στην αναγκαιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση να πιάσει αμέσως δουλειά έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση στον Λίβανο, την Ιορδανία, αλλά και την Τουρκία. Χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός επιβεβαίωσε: «Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Αναφερόμενος στις δυνάμεις που βρίσκονται στα νησιά της χώρας τόνισε: «700 αξιωματικοί της Frontex βρίσκονται σε ελληνικά νησιά, είναι όμως λιγότεροι από τους 1.800 που έχει ζητήσει η Ελλάδα», ενώ επίσης μιλώντας για τα hot spots δήλωσε:

«Μόνο 430 πρόσφυγες έχουν έως τώρα μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος της ΕΕ που προβλέπει την μετεγκατάσταση από την Ελλάδα και την Ιταλία τουλάχιστον 160.000 προσφύγων».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο Γιάννης Μουζάλας σημείωσε πως η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να μειώσει τις προσφυγικές ροές και να προστατεύσει τα σύνορα της σημειώνοντας ότι έχει εγκαταστήσει τους καλύτερους δυνατούς ελέγχους.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Το κλείσιμο των συνόρων θα επιφέρει ανθρωπιστική κρίση τονίζει ο Μουζάλας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα