Το δέρμα σου έχει το τσάι ανάγκη! Δες όλα τα οφέλη και τις διάφορες ποικιλίες του

13:54 26/9/2020 - Πηγή: iPop

Το τσάι για το δέρμα είναι κάτι σαν μαγικό φίλτρο! Πιθανότατα έχεις διαβάσει πολλές φορές για τις μοναδικές του ιδιότητες και τα πολλαπλά οφέλη που έχει στην υγεία. Λίγο πριν πάρουν θέση τα ζεστά ροφήματα στην καθημερινότητα σου προετοίμασε το ντουλάπι σου και με τις διάφορες ποικιλίες τσαγιού, που θα σε βοηθήσουν να λάμπεις καθημερινά!

Το τσάι για το δέρμαΠράσινο τσάι

Για να καταπολεμήσεις την καθημερινή φθορά από την ρύπανση που υπάρχει στην ατμόσφαιρα αυτό που χρειάζεσαι είναι πράσινο τσάι! Το πράσινο τσάι καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά μπορεί να καταπολεμήσει τη φθορά του DNA

στο δέρμα. Μπορείς είτε να το πίνεις σα ρόφημα είτε να το βάλεις τοπικά με βαμβάκι στο πρόσωπό σου. Τα ειδικά αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού ή αλλιώς πολυφαινόλες, είναι θρεπτικά συστατικά τα οποία βοηθούν, εκτός από το να έχεις ένα λαμπερό δέρμα, και στην καλή λειτουργία του εντέρου καθώς λειτουργούν και ως πρεβιοτικά.

Τσάι με τριαντάφυλλο

Κάπου εδώ πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε καμία μας δεν αρέσει η εμφάνιση των ρυτίδων και γενικότερα σημαδιών που δείχνουν ότι ο χρόνος περνάει. Φυσικά, εδώ θα σου πω ότι πρέπει να τις αγαπάς αυτές τις ρυτίδες και να είσαι ευγνώμον για τη ζωή σου έως τώρα και μετέπειτα. Πάρ’ όλα αυτά αν θες να τις καθυστερήσεις η λύση είναι τσάι με τριαντάφυλλο! Το τριαντάφυλλο αποτελεί μία φυσική ρετινόλη όταν χρησιμοποιείται τοπικά αλλά φυσικά και η κατάποση έχει τα δικά της οφέλη αφού τα τριαντάφυλλα είναι πλούσια σε Βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά!

PexelsΤσάι Δυόσμου

Η ορμονική ακμή είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες, ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι το τσάι δυόσμου μπορεί να κάνει θαύματα! Η τακτική κατανάλωση του τσαγιού δυόσμου μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες και ειδικά την τεστοστερόνη. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο δυόσμος έχει μία αντί-ανδρογόνο επίδραση στο γυναικείο ενδοκρινικό σύστημα. Συνεπώς μπορεί να ανακουφίσει δερματικές παθήσεις που οφείλονται σε διαταραχές ορμονών συμπεριλαμβανομένου του ιριδιτισμού όπου αφορά στην ανάπτυξη τριχοφυΐας στο πρόσωπο, το στήθος και την κοιλιά.

Τσάι Ιβίσκου

Ο Ιβίσκος είναι πολλά περισσότερα από ένα πανέμορφο φυτό! Πρόκειται για ένα φυτό όπου είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, Β1, Β2, Γ, ψευδάργυρου και σιδήρου, ενώ έχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυσικά άλφα-υδροξύ οξέα (AHAs) που είναι απολύτως απαραίτητα για τη διατήρηση ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος. Οι ευεργετικές του ιδιώτες δε σταματούν εκεί καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Photo:Unsplash/Drew Taylor

Το άρθρο Το δέρμα σου έχει το τσάι ανάγκη! Δες όλα τα οφέλη και τις διάφορες ποικιλίες του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα