Ο ρόλος του παππού και της γιαγιάς στο μεγάλωμα του παιδιού: Πώς κρατάμε τις λεπτές ισορροπίες;

10:46 26/9/2020 - Πηγή: iPop

Οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής μοιραία οδηγούν συχνά τους γονείς στο να εκχωρούν μέρος ή όλο τον ρόλο τους στους παππούδες. Μπορεί η παρουσία της γιαγιάς & του παππού στη ζωή των παιδιών όμως να λάβει και πολλές άλλες μορφές. Τι ρόλο έχουν οι παππούδες στην ανατροφή των παιδιών; Όποιος ρόλος κι αν παιχτεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση τους. 

Όταν οι παππούδες ζουν μακρυά, η επαφή μέσω της τηλεπικοινωνίας, των κοινών διακοπών ή των δώρων & της οικονομικής ενίσχυσης μπορούν να διαμορφώσουν αναλόγως τη σχέση τους με τα εγγόνια και κατ’ επέκταση την προσωπικότητα

τους.

Ακόμα κι αν οι παππούδες δεν είναι εν ζωή, τα εγγόνια μπορεί να έρθουν σε επαφή μαζί τους μέσω από τις ιστορίες, τις διηγήσεις των γονέων τους… ή από τον τρόπο που οι ίδιοι τους έχουν εσωτερικευμένους.

Τι ρόλο έχουν οι παππούδες στην ανατροφή των παιδιών;

Αναμφισβήτητα, η σχέση παππούδων – εγγονών αποτελεί τη σύνδεση των παιδιών  με το οικογενειακό παρελθόν τους και τη διαμόρφωση της ταυτότητας τους!

Ποια είναι η επιρροή των παππούδων στην ανατροφή των παιδιών; Πώς επικοινωνούν οι δύο μακρινές γενιές μεταξύ τους; Πώς αλληλοεπιδρούν, ποια τα οφέλη και ποιοι οι κίνδυνοι;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά η Μαρία Αποστολοπούλου, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και ιδρυτικό μέλος του www.allaboutparents.gr , στο άρθρο της με τίτλο «Η επιρροή της γιαγιάς & του παππού στην ανατροφή των παιδιών σήμερα».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Τι συμβαίνει όταν τα παιδιά περνούν πολύ χρόνο με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους;

Photo: Freepik

Το άρθρο Ο ρόλος του παππού και της γιαγιάς στο μεγάλωμα του παιδιού: Πώς κρατάμε τις λεπτές ισορροπίες; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα