Νέοι περιορισμοί στην Αττική: Τι θα είναι κλειστό απ’ τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί;

18:40 25/9/2020 - Πηγή: iPop

Νέοι περιορισμοί στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής. Κλείνουν τα πάντα ουσιαστικά απ’ τα μεσάνυχτα έως και τις 5 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, κλείνουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες σε Αττική καθώς και σε άλλες «κόκκινες περιοχές».

«Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, εξαρτάται απ’ όλους. Η Πολιτεία παρακολουθεί στενά. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε, η κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό λειτουργίας καταστημάτων όπως περίπτερα και μίνι μάρκετ από τα μεσάνυχτα έως τις

5 το πρωί στην Αττική. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά οι νέοι περιορισμοί στην Αττική και τα μέτρα στα Τρίκαλα:Κλείνουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως και τις 5 το πρωί στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων: Στην Ημαθία, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία, την Χαλκιδική, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Ζάκυνθο, τη Λέσβο και την Μύκονο. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.Στις παραπάνω περιοχές, αλλά και σε όσες βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ΠΕ, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας, Κερκυρας, και στους δήμους Βόλου, Σαντορίνης, Ρόδου, Κω στην Πάρο και την Αντίπαρο), επιτρέπεται  το takeaway, το drivethrough και το delivery, με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.Προσαρμόζεται το ωράριο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων ή αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης: Πλέον θα παραμένουν κλειστά από τα μεσάνυχτα, έως τις 5 το πρωί.Τα Τρίκαλα σε καθεστώς περιοριστικων μέτρων: Απαγόρευση εκδηλώσεων, συναθροίσεις έως εννέα ατόμων, σε αναστολή λειτουργίας τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από τις 5 το πρωί του Σαββάτου 25/9 έως και τις 4 Οκτωβρίου.

Τα νέα κρούσματα:

Στα 286  ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 37 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16913, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 2763 (16.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7028 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 63 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 15 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 197 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 369 θανάτους συνολικά στη χώρα. 138 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Photo: Κωνσταντίνα Μητατάκη

Το άρθρο Νέοι περιορισμοί στην Αττική: Τι θα είναι κλειστό απ’ τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα