Το μπαχαρικό που πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου για καλύτερη υγεία, απώλεια βάρους και πιο λαμπερό δέρμα

12:10 3/6/2021 - Πηγή: iPop

Έχουμε πει πολλές φορές πόσο καλό σου κάνουν τα μπαχαρικά και σου έχουμε προτείνει πολλά κατά καιρούς, όπως τον κουρκουμά. Όμως, έχεις σκεφτεί πόσα θετικά έχει η κανέλα για την υγεία σου;

Στον Μεσαίωνα θεωρήθηκε ένα πολυτελές μπαχαρικό στην Ευρώπη και μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να το αγοράσουν. Σήμερα, όμως, η κανέλα βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κουζίνα και μπορείς να την αγοράσεις πολύ εύκολα και φθηνά, ακόμα και από το σούπερ μάρκετ. Αυτό το κοινό μπαχαρικό, που μπορείς να προσθέσεις σε ένα σωρό γεύματά σου, συμβάλλει σημαντικά στο δέρμα και την ευημερία σου. Ποια τα θετικά που έχει η κανέλα

για την υγεία σου;

Μπορεί να ελαχιστοποιήσει την ακμή

Η κανέλα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία των σπυριών.  Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και τους μύκητες που προκαλούν κηλίδες, ενώ είναι επίσης και μια εξαιρετική πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών που προστατεύουν από προβλήματα που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Αποτρέπει τα σημάδια γήρανσης

Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν επίσης να συμβάλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος, προκαλώντας ρυτίδες και θαμπό δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά στην κανέλα επιβραδύνουν αυτήν τη διαδικασία, προστατεύοντας τα κύτταρα. Η κανέλα μπορεί ακόμη και να προωθήσει την παραγωγή κολλαγόνου επειδή περιέχει ιχνοστοιχεία που έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα κολλαγόνου.

Το μπαχαρικό με τα πολλαπλά οφέλη που θα σε κάνει να ζήσεις περισσότερα χρόνια

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, πράγμα που ωφελεί την υγεία σου, προστατεύοντας από ιούς.

Pexels Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Η προσθήκη κανέλας στη διατροφή σου μπορεί να διατηρήσει την καρδιά σου υγιή, σύμφωνα με έρευνες. Επίσης, μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και η προσθήκη κανέλας στο φαγητό σου μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση αυτού του κινδύνου.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η κανέλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σου δίνει την αίσθηση πληρότητας στο στομάχι σου και σε βοηθάει να καταπολεμήσεις την επιθυμία του συνεχούς φαγητού. Επιπλέον, ενισχύει τον μεταβολισμό, επειδή το σώμα σου χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για την επεξεργασία του μπαχαρικού από ό,τι για άλλα τρόφιμα.

Μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη

Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της γήρανσης του εγκεφάλου και στη μείωση του οξειδωτικού στρες των εγκεφαλικών κυττάρων. Διεγείρει, ακόμα, την πλαστικότητα του ιππόκαμπου, ένα μέρος του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη.

Το μπαχαρικό με τα αμέτρητα οφέλη που πρέπει να καταναλώνεις κάθε μέρα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το μπαχαρικό που πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου για καλύτερη υγεία, απώλεια βάρους και πιο λαμπερό δέρμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το μπαχαρικό που πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου για καλύτερη υγεία,απώλεια βάρους και πιο λαμπερό δέρμα