Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών από 18-29 ετών

11:36 29/5/2021 - Πηγή: iPop

Διαθέσιμα είναι πλέον όλα τα εμβόλια για τον εμβολιασμό των ηλικιών 30-34. Με την παράδοση της νέας παρτίδας του εμβολίου Johnson & Johnson άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό 18-29 ετών και έτσι τα ραντεβού ξεκίνησαν ήδη να κλείνονται από το πρωί του Σαββάτου (29/5) στο emvolio.gov.gr.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό 18-29 ετών

Στην Ελλάδα

η προτεραιοποίηση για τους πολίτες που εμβολιάζονται ισχύει ως εξής:

Πολίτες άνω των 18 ετών με Johnson & JohnsonΠολίτες άνω των 30 ετώνΠολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνουΕργαζόμενοι στον τομέα της υγείας Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης

Περισσότερες λεπτομέρειες για την προτεραιοποίηση εμβολιασμού κατά της Covid-19 θα βρείτε εδώ

Σχετικά με την ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών, από το Σάββατο (29/5) οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο εμβόλιο της Pfizer, της Moderna, της Astrazeneca και της Johnson & Johnson. Όσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα των πολιτών 35-39 ετών, την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε  η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Ακόμα, στις  21 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το άνοιγμα της πλατφόρμας  για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. 

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 στην Ελλάδα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.  Η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» στα νησιά προχωρούν κανονικά. Στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην 5η θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).Πώς μπορείς να βγάλεις πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μπορείς να παραλάβεις βεβαίωση για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, η οποία μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που πραγματοποίησες την τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου.

Θα χρειαστείς:

τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnetτον ΑΜΚΑ

H βεβαίωση που θα εκδώσεις έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Εάν και για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η έκδοση της βεβαίωσης ηλεκτρονικά, μπορείς να κλείσεις ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθείς από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών από 18-29 ετών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα