Θέλεις να αρέσεις σ’ όλους; Μπορείς να το καταφέρεις μ’ αυτές τις 4 συμβουλές! Bonus ένα μυστικό που κανείς δεν θα σου πει

19:56 19/10/2021 - Πηγή: iPop

Ποιος δε θέλει να είναι αρεστός; Να μπαίνει σε ένα χώρο και να γεμίζει από την παρουσία του; Να είναι αγαπητός και απόλυτα αποδεκτός από παρέες, συναδέλφους, σχέσεις, γονείς και όλες τις συναναστροφές του; Δεν γνωρίζω κανέναν που να μην το θέλει αυτό και να το αποζητά στη ζωή του. Πώς να αρέσω σε όλους; Είναι πραγματικά εφικτό να αρέσω σε όλους; Αν ναι τι θα πρέπει να θυσιάσω για να τα καταφέρω και στο φινάλε αξίζει όλο αυτό;

Ποια χαρακτηριστικά έχουν όσοι είναι κατά γενική ομολογία αρεστοί;Κάνουν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και έχουν μια τάση για πραγματικό ενδιαφέρον για τους άλλους ανθρώπους.
Τους ενδιαφέρει πραγματικά, να μάθουν περισσότερα για τους άλλους. Η συζήτηση δεν γυρνά σε εκείνους αλλά στους άλλους.Χρησιμοποιούν θετικούς χαρακτηρισμούς αποφεύγοντας τις ταμπέλες. Ακόμα και αν έχουν να πουν κάτι αρνητικό χρησιμοποιούν θετική λέξη για να το πουν. Σίγουρα όταν θες να πεις κάτι αρνητικό δύσκολα ακούγεται όμορφα στα αυτιά του άλλου. Φροντίζουμε να μην χαρακτηρίσουμε τον άνθρωπο αλλά την πράξη. Ακούνε περισσότερο και μιλάνε λιγότερο. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει κάποιον άνθρωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά για τους άλλους και δεν μιλάει για τον εαυτό του. Δεν κάνει επίδειξη και δεν καυχιέται.Δεν κριτικάρουν.

Αυτά είναι κάποια βασικά χαρακτηριστικά που εγγυημένα μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες της Likeability (αρεστικότητας) προς τους άλλους. Το θέμα είναι εδώ ότι σε αυτές τις περιπτώσεις αν δεν βγαίνει έμφυτα, από μέσα μας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και αν βγουν για να είμαστε αρεστοί χωρίς όμως να το εννοούμε, αυτό το καταλαβαίνουν οι άλλοι γύρω μας και έχει αντίθετα εντελώς αποτελέσματα.

Αυτές οι συνήθειες “κλέβουν” την ευτυχία σου μέρα με τη μέρα!

PexelsΌταν προσπαθείς πάρα πολύ

Για όλους εκείνους που προσπαθούν τόσο πολύ χωρίς όμως να είναι αυτή η φύση τους, για εκείνους που ψάχνουν τους τρόπους του πώς να αρέσω σε όλους, στο τέλος γίνονται αντιληπτοί από τους άλλους και το χειρότερο είναι ότι τελικά όχι μόνο δεν γίνονται αρεστοί αλλά κάποιοι τους κατηγορούν για διπροσωπία ή επιτήδευση.

Μην αφήνετε τον θόρυβο των απόψεων των άλλων να πνίξει τη δική σας εσωτερική φωνή

Steve JobsΝα σου πω ένα μυστικό; Σε ένα κόσμο που μπορείς να είσαι οτιδήποτε θες, ας διαλέξεις το να είσαι μοναδικός

Η μοναδικότητα και η αυθεντικότητα είναι κάτι που συχνά είναι πολύ ευπρόσδεκτο από τους ανθρώπους. Ακόμα και αν αυτό κρύβει μικρές ατέλειες και θέματα προς επίλυση. Το κυνήγι του να κρύψω πράγματα κάτω από το χαλί για να αρέσω σε όλους, ή το να καταπιέζω συναισθήματα είναι με μαθηματική ακρίβεια σίγουρη συνταγή για ασθένεια, σωματική και ψυχική κατά τις έρευνες που έχουν γίνει.

Οι πόνοι της παιδικής ηλικίας που κουβαλά το πληγωμένο παιδί μέσα μου

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά είναι πρακτικά αδύνατο να αρέσουμε σε όλους. Παίζουν πολλοί παράγοντες πάνω σε αυτό, όπως η χημεία, οι διαφορετικές απόψεις, τα διαφορετικά γούστα. Δεν έχουμε τα ίδια γούστα με τους άλλους. Δεν μας αρέσουν τα ίδια πράγματα. Μπορούμε να επιλέξουμε τον κύκλο που πραγματικά μας ενδιαφέρει.

Μην ξεχνάμε τους πάρα πολύ χρήσιμους κατοπτρικούς νευρώνες του εγκεφάλου που χάρη σε αυτούς καταφέραμε και εξελιχθήκαμε τόσα χρόνια σαν είδος. Σύμφωνα με έρευνες οι κατοπτρικοί νευρώνες του εγκεφάλου είναι υπεύθυνοι στο να «μιμούνται» συμπεριφορές των ατόμων που περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί τους. Ίσως έχεις ακούσει το κλασικό ρητό: «Γινόμαστε οι πέντε πιο κοντινοί μας άνθρωποι, πρόσεχε ποιους επιλέγεις», αυτό το ρητό ωφήλεται στους κατοπτρικούς νευρώνες του εγκεφάλου.

Καλό είναι να κάνουμε πολύ συνειδητή την απόφαση με ποιους συναναστρεφόμαστε και που διαθέτουμε το χρόνο μας γιατί υπάρχει μελλοντικά μεγάλη πιθανότητα να τους μοιάσουμε.

Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους, αλλά πραγματικά ποιος νοιάζεται; Ποιος θέλει να αρέσει σε όλους; Κάποιος που ίσως ακόμα παλεύει να αποδεχτεί τον εαυτό του γιατί αν δεν αποδεκτούμε τον εαυτό μας εμείς πρώτοι κανείς δεν θα το κάνει για εμάς. Ωστόσο, το να θέλουμε να αυτοβελτιωθούμε, όταν βλέπουμε ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης, κάποιες φορές είναι πολύ σημαντικό βήμα κυρίως επειδή κάνει καλό σε εμάς αλλά και στους άλλους.

Social media: Μήπως όλα αυτά που φοβάσαι ότι θα σκεφτούν οι άλλοι τα έχεις σκεφτεί πρώτα εσύ για εσένα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θέλεις να αρέσεις σ’ όλους; Μπορείς να το καταφέρεις μ’ αυτές τις 4 συμβουλές! Bonus ένα μυστικό που κανείς δεν θα σου πει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θέλεις, Μπορείς, Bonus,theleis, boreis, Bonus