Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος: Οι ημερομηνίες και οι Δήμοι που εξασφαλίζουν δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού

14:17 19/10/2021 - Πηγή: iPop

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που έχει αφιερωθεί στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, όταν ο καρκίνος του μαστού εντοπίζεται νωρίς και βρίσκεται σε τοπικό στάδιο, το σχετικό ποσοστό επιβίωσης για 5 χρόνια είναι 99%. Η έγκαιρη ανίχνευση περιλαμβάνει τη διενέργεια μηνιαίας αυτοεξέτασης μαστού και τον προγραμματισμό τακτικών κλινικών εξετάσεων μαστού και μαστογραφιών.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, με

τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500.

Πώς μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τον καρκίνο του μαστού; 5 υγιεινές συνήθεις που πρέπει κι εσύ να ακολουθήσεις

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Η χώρα μας, λοιπόν, και αρκετοί Δήμοι έχουν διοργανώσει κάποιες ημέρες όπου οι γυναίκες, που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, μπορούν να επισκεφτούν συγκεκριμένα σημεία και να εξεταστούν με δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο

Οι δύο ειδήσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου που γεννούν ελπίδα

Όλοι οι Δήμοι που προσφέρουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο:Περιφέρειας Αττικής

Από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και κάθε Τετάρτη απόγευμα 15.00-18.00 στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος.
Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον δωρεάν Μαστογραφικό έλεγχο είναι:

Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).Άγιος Δημήτριος

Το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, θα φιλοξενήσει στο Δημαρχείο κινητή μονάδα μαστογράφου με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2021, για δωρεάν μαστογραφίες.

Παράλληλα θα συνεχίζεται ο πλήρης γυναικολογικός έλεγχος στα Δημοτικά Ιατρεία από τον έμπειρο γυναικολόγο του Δήμου, εντελώς δωρεάν για όλες τις γυναίκες κατοίκους και περιλαμβάνει:

Εξέταση – ψηλάφηση μαστού και παραπομπή για μαστογραφία (αν κριθεί απαραίτητη)Τεστ ΠΑΠ και έλεγχος με γυναικολογικό υπέρηχο

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στον μαστογραφικό έλεγχο:

Ο μαστογραφικός έλεγχος απευθύνεται σε γυναίκες από 40 έως 70 ετών, που δεν έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες και δεν έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.Σημειώνεται πως δεν θα πρέπει να είναι σε έμμηνο ρύση (είτε να 3 ημέρες πριν την περίοδο τους ή 5 μέρες μετά).Η εξέταση γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα: 210 9755794 και 210 9755163. Ώρες 08:00 – 15:00Δήμος Αλίμου

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζοντας το «Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού», θα βρίσκεται Δευτέρα 25, Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στον Δήμο Αλίμου για δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στον μαστογραφικό έλεγχο:

Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).Δήμος Αγίας Βαρβάρας

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ΕΔΔΥΠΠΥ και το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» υλοποιεί πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις εξής ημερομηνίες:

2/7, 16/9, 1/10, 4/11, 2/12

Προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα:

Ηλικία από 40 έως 69 ετώνΝα μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου του μαστούΝα έχει περάσει τουλάχιστον ένα έτος από την προηγούμενη μαστογραφία

Η εξέταση γίνεται στον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», Τύρινθος 2, Άνω Πατήσια, ώρα 09.00 π.μ., κατόπιν ραντεβού που προγραμματίζεται σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον και να προγραμματίσετε το ραντεβού σας, μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας, Ηρακλείου 20, στο τηλέφωνο 2105690436 & 6906045956.

Δήμος Βριλησσίων

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) θα βρίσκεται 10, 11 και 12 Νοεμβρίου 2021 στα Βριλήσσια, για δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο, στο χώρο του πάρκου Μίκης Θεοδωράκης (ΤΥΠΕΤ) επί της οδού Μπακογιάννη στα Βριλήσσια.

Οι εξετάσεις γίνονται με ραντεβού, τα οποία κλείνονται με σειρά προτεραιότητας στο τηλέφωνο για ραντεβού: 210 8045564 (09.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.)

Προϋποθέσεις για το Μαστογραφικό έλεγχο:

• Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
• Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου παρέχονται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό τού Δήμο.

Από την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου στον γυναικείο πληθυσμό που κατοικεί μόνιμα στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 8:30 έως 14:30 με τον Δήμο στο τηλέφωνο 22940 39049 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Δήμος Βέροιας

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας – Υγείας – Εθελοντισμού, το ΚΕΠ Υγείας και το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Υγείας της ΠΚΜ και το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης», διοργανώνει δωρεάν δράση πλήρους μαστολογικού ελέγχου σε γυναίκες ανασφάλιστες με περιορισμένους οικονομικούς πόρους.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 τις ώρες 11:00 με 18:00 στο Κεντρικό ΚΑΠΗ Δήμου Βέροιας (Αριστοτέλους 3).

Επισημαίνεται ότι λόγω των μέτρων προστασίας από τον COVID – 19 η προσέλευση των γυναικών προς εξέταση θα γίνει αποκλειστικά με ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενες έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά. Κατά την προσέλευση τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ τους σε έντυπη μορφή, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και RAPID TEST έως και 48 ώρες πριν.

Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου δωρεάν προληπτικός έλεγχος στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου, και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, από τον Κωνσταντίνο Ζαραμπούκα, Ειδικό Μαστολόγο, Χειρουργό Μαστού. Συγκεκριμένα, οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στο Κ.Α.Π.Η. Πεύκων, Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου, Β΄Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Γ’ Κ.Α.Π.Η. Συκεών, αντίστοιχα (Πληροφορίες: 2313 313 151).

Δήμος Καρδίτσας

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού», θα βρίσκεται 16 έως 22 Οκτωβρίου 2021 στο Νομό Καρδίτσας, για δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στον μαστογραφικό έλεγχο:

Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος: Οι ημερομηνίες και οι Δήμοι που εξασφαλίζουν δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα