Τα τρία λάθη που όλοι κάνουμε στον «κάτω σκύλο»!

14:43 23/12/2019 - Πηγή: iPop

Ο «κάτω σκύλος» στη yoga είναι φαινομενικά μια εύκολη άσκηση. Είναι τυπικά μια από τις πρώτες ασκήσεις που μαθαίνεις και την κάνεις σε κάθε μάθημα. Αλλά ακόμη κι αν την έχεις εξασκήσει πολλές φορές, υπάρχουν μερικά λάθη που κάνεις. Όχι μόνο εσύ δηλαδή… αλλά οι περισσότεροι από εμάς!

Γιατί ο «κάτω σκύλος» στην yoga μπορεί να φαίνεται μια άσκηση εξαιρετικά απλή και ξεκάθαρη ωστόσο έχει τη τεχνική του και τις δυσκολίες του.

Και είτε το κάνεις μόνος σου στο σπίτι είτε σε ένα μάθημα

yoga, πρέπει να το κάνεις σωστά! Γιατί όταν το κάνεις σωστά, τότε τεντώνεις τα χέρια και τα πόδια, σε βοηθά στην πλάτη, σε βοηθά να σταθεροποιήσεις τη σπονδυλική στήλη και σε ανακουφίζει από τον πόνο.

Με μικρές αλλαγές μπορείς να κάνεις την συγκεκριμένη άσκηση πιο άνετα χωρίς να επιβαρύνεις το σώμα σου αλλά και απολαμβάνοντας όλα τα οφέλη της.

Ο «κάτω σκύλος» στη yoga και τα πιο συνηθισμένα λάθηΠροσπαθείς να ακουμπήσεις τις φτέρνες στο έδαφος

Ένας από τους πιο μεγάλους στόχους είναι να ακουμπήσεις τις φτέρνες στο πάτωμα όσο κάνεις τη συγκεκριμένη άσκηση. Ωστόσο δεν πρέπει να πιέζεις υπερβολικά τον εαυτό σου αλλά να επικεντρώνεσαι σε αυτό που μπορείς να κάνεις.

Μπορεί ο στόχος είναι να ακουμπήσεις τις φτέρνες στο έδαφος αλλά δεν πρέπει να πιέζεις το σώμα σου και δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να το κάνουν. Ωστόσο, με τις επαναλήψεις μπορείς να γίνεσαι καλύτερος!

Αντί να κάνεις focus στις φτέρνες, επικεντρώσου στα ισχία και την πλάτη για να εκτελέσεις καλύτερα την άσκηση. Πρώτα λύγισε τα γόνατά σου κι άφησε τις φτέρνες μακριά από το έδαφος. Στη συνέχεια, με τα γόνατα λυγισμένα ξεκίνα να σπρώχνεις τους γοφούς για να ανέβουν και δες πόσο ευθεία είναι ο κορμός σου. Στη συνέχεια, ξεκίνα να τεντώνεις τα γόνατά σου μέχρι το σημείο που μπορείς.

Τρέξιμο και yoga: Αυτός είναι ο ιδανικός συνδυασμός ασκήσεων!

Προσοχή στα γόνατα

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως το να «κλειδώνουν» τα γόνατα στην ευθεία είναι καλό. Όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Αν έχεις τα γόνατά σου ελαφρώς λυγισμένα, τότε η λεκάνη έχει περισσότερη ελευθερία να κλίνει προς τα πάνω και πίσω, να επιμηκύνεται ακόμη περισσότερο και να τραβά τη σπονδυλική στήλη.

Προσοχή στους ώμους

Οι ώμοι πρέπει να είναι στη σωστή θέση. Πολλοί άνθρωποι κάνουν τον κάτω σκύλο κι έχουν τους ώμους στα αυτιά. Έτσι, η ωμοπλάτη δεν εμπλέκεται στην άσκηση και αναγκάζεις τους βραχίονες να έχουν μεγαλύτερο βάρος.

Επίσης, κουράζεσαι πιο εύκολα και χάνεις την ισορροπία σου γρήγορα. Πιάνονται ο αυχένας και οι ώμοι και τελικά έχεις κάνει λάθος την άσκηση. Βάλε τα χέρια σου στο έδαφος και πίεσε και τα πέντε δάχτυλά σου, ενώ ανοίγεις τους ώμους μπροστά.

Το εσωτερικό του αγκώνα θα πρέπει να είναι ελαφρώς γυρισμένο προς τα μπρος. Άφησε τα χέρια να τεντωθούν, το ίδιο και ο αυχένας και όλο σου το σώμα.

Διαβάστε επίσης:

5+1 λάθη που μια yoga instructor δεν θα έκανε ποτέ

Το άρθρο Τα τρία λάθη που όλοι κάνουμε στον «κάτω σκύλο»! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα