Ο απόλυτος τρόπος να κάνεις διακοπές, ακόμη κι αν δεν πας πουθενά!

11:07 23/12/2019 - Πηγή: iPop

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι συνήθως μια περίοδος γεμάτη προσπάθεια. Προσπάθεια για τις διάφορες κοινωνικές καταστάσεις, προσπάθεια να αποφύγουμε να συζητάμε πράγματα που δεν μας αρέσουν την Ημέρα των Χριστουγέννων, προσπάθεια να βγούμε και να γιορτάσουμε. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι η δουλειά. Πώς ν’ αποφύγεις τη δουλειά ενώ είσαι σε διακοπές;

Περιμένεις τη στιγμή που θα κλείσεις την ατζέντα σου, θα κλείσεις το laptop σου και δεν θα τα ανοίξεις ξανά για μέρες. Όσο κι αν αγαπάς τη δουλειά σου, θέλεις για λίγο

να ξεχάσεις πού δουλεύεις, να ξεχάσεις τους συναδέλφους σου, να ξεχάσεις όλα όσα έχεις να κάνεις.

Μπορεί να έχει αποδειχθεί και επιστημονικά πως το να είσαι off από τη δουλειά σου και τα καθημερινά άγχη ενισχύει την παραγωγικότητά σου όταν επιστρέφεις, περισσότερο από το 64% των εργαζομένων απαντούν στα emails ενώ βρίσκονται διακοπές και το 73% νιώθει πιο αγχωμένο κατά την περίοδο των διακοπών.

Μπορεί εσύ να θεωρείς πως αν συνεχίζεις να δουλεύεις έστω και για λίγες ώρες ενώ είσαι διακοπές, θα ανακουφιστείς και θα έχεις λιγότερη δουλειά επιστρέφοντας στο γραφείο. Μην το κάνεις γιατί σε φθείρει.

Φράσεις στη δουλειά που όλοι λέμε και απαγορεύεται!

Πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου τον ψυχικό χώρο να απολαύσει αυτές τις πολύτιμες μέρες. Τις έχεις ανάγκη.

Πώς ν’ αποφύγεις τη δουλειά ενώ είσαι διακοπές;Μια γραμμή στην ατζέντα

Μια γραμμή κάτω απ’ τη δουλειά. Μερικές φορές η δουλειά σου δεν είναι απλά 9-5 αλλά έχει γίνει τρόπος ζωής. Θα απαντήσεις σε ένα μήνυμα, σε ένα email, θα μιλήσεις στο τηλέφωνο. Χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι πολλές φορές είσαι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο.

Όταν, όμως, πρόκειται για διακοπές πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω από τη δουλειά, από τους συναδέλφους, από τον ίδιο σου τον εαυτό. Μπορείς να γράψεις μια λίστα με όλες τις υποχρεώσεις που έχεις να κάνεις όταν επιστρέψεις. Για να σου είναι πιο εύκολο!

Μην αφήσεις ποτέ κάτι μισό πριν φύγεις για διακοπές γιατί μετά θα γεμίσεις με άγχος και δεν θα μπορείς να χαλαρώσεις.

Η to-do λίστα σου

Μπορεί να έχεις έναν ολόκληρο κατάλογο με υποχρεώσεις και η λίστα διαρκώς να μεγαλώνει. Και μερικά από αυτά είναι εκεί για μήνες…

Πριν τις διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία να αφαιρέσεις ό,τι έχεις αναβάλλει για εβδομάδες και στη συνέχεια να κάνεις τα υπόλοιπα με ενθουσιασμό και χαρά! Θα είσαι ευγνώμων μετά!

Απενεργοποίησε τα δεδομένα

Συμβαίνουν τόσα πολλά online καθημερινά, κάθε λεπτό της ημέρας που φοβάσαι μη χάσεις κάτι αν δεν τσεκάρεις διαρκώς το κινητό σου.

Προσπάθησε αυτές τις μέρες να απενεργοποιήσεις τα δεδομένα, έστω και για μερικές ώρες κάθε μέρα. Μην μπεις στο Instagram, μην κάνεις κι αυτό το story, αλλά ζήσε τη στιγμή!

Για να κάνεις διακοπές… ακόμη κι αν δεν πας πουθενά είναι σημαντικό να απαλλαγείς από τη δουλειά, να πάρεις μια απόσταση και να επιστρέψεις πιο δυναμικός και ανανεωμένος!

Διαβάστε επίσης:

Αρρώστησες κι έχεις πολλή δουλειά στο γραφείο; Αυτή είναι η λύση!

Photos: Pexels

Το άρθρο Ο απόλυτος τρόπος να κάνεις διακοπές, ακόμη κι αν δεν πας πουθενά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα