Τα πρώτα μου Χριστούγεννα χωρίς σχέση μετά από… χρόνια

20:33 25/12/2021 - Πηγή: iPop

Τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς σχέση μετά από πολύ, πολύ καιρό είναι λίγο περίεργα, μοναχικά, αμήχανα, δεν ξέρεις καν αν περνάς καλά ή αν σου λείπει κάτι αυτές τις γιορτές. Γιατί η αλήθεια είναι πως αυτή την περίοδο όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα ταίρι δίπλα μας. Τι; Όχι;

Αν είχες κι εσύ χρόνια να κάνεις Χριστούγεννα single

κι είχες συνηθίσει να τα περνάς μ’ έναν σύντροφο στο πλάι σου, τότε μάλλον δεν έχεις και το ωραιότερο συναίσθημα. Ακόμη κι αν ο χωρισμός ήταν δική σου επιλογή και το ήθελες πραγματικά, ακόμη κι αν κατάφερες επιτέλους να βγεις από μία τοξική σχέση, ακόμη κι αν τον έχεις ξεπεράσει, έχεις κάνει ψυχοθεραπεία κι έχεις φλερτάρει με 2-3 ακόμα, αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι εύκολα. Και δεν είναι ότι σου λείπει αποκλειστικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος, είναι αυτή η αίσθηση που σου δίνουν τα Χριστούγεννα ότι είναι «φτιαγμένα» για όσους έχουν σχέση. Όλα είναι τόσο cute, ρομαντικά, ο στολισμός, η μουσική, τα ζευγαράκια που κυκλοφορούν πιασμένα χέρι-χέρι, όλα σε κάνουν να νοσταλγείς τις στιγμές που είχες κι εσύ σχέση τέτοια εποχή.

Τα πρώτα Χριστούγεννα χωρισμένη σίγουρα δεν είναι εύκολα. Αγαπημένη μου φίλη, σου έχω πει πολλές φορές πως ξέρω πόσο πονάει όλο αυτό, αλλά αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά που θα σου ανοίξω κι εγώ την καρδιά μου και θα σου πω ότι δεν είσαι η μόνη. Ξέρω πώς είναι να μην έχεις ένα ταίρι να ανταλλάξεις δώρα, έναν άνθρωπο που ξέρεις ότι σίγουρα μαζί του θα περάσεις αυτές τις γιορτές και θα είναι μοναδικές, κάποιον να σου πει πόσο σ’ αγαπάει και να μην σταματήσει να σε φιλάει, αυτόν για τον οποίο η καρδιά σου θα σπάσει από έρωτα. Και μπορεί να μην είναι καν ο πρώην σου, μπορεί απλά να είναι η ιδέα του να έχεις σχέση.

Unsplash/Roberto Nickson

Είναι αυτή η στιγμή που δεν θες απλά να την περάσεις οικογενειακά ή με φίλους, αλλά και με τον σύντροφό σου. Θες να κάνεις έρωτα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, να φορέσεις τα σέξι σου, κόκκινα εσώρουχα, να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Αλλά αντιθέτως, τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς σχέση σε βρίσκουν με τη μελαγχολία των γιορτών να σου χτυπάει την πόρτα κι εσύ να της ανοίγεις. Και της ανοίγεις γιατί νιώθεις ότι δεν έχεις άλλη επιλογή. Όλοι οι δεσμευμένοι σου φίλοι ξέρουν ότι σίγουρα θα περάσουν μερικές από αυτές τις μέρες με τους συντρόφους τους κι εσύ δεν έχεις πάντα θέση στην παρέα αυτή. Όχι γιατί δεν σε θέλουν, αλλά γιατί όπως και να το κάνουμε θέλουν να μείνουν μόνοι τους. Για μια στιγμή νιώθεις ότι μισείς όλους όσους είναι σε σχέση, αλλά κατά βάθος ξέρουμε και οι δύο πως δεν σου φταίνε αυτοί. Είναι που τα προηγούμενα χρόνια τέτοιες μέρες είχες συνηθίσει να κάνεις όλα όσα κάνουν εκείνοι φέτος με τους αγαπημένους τους.

Τόσο πολύ πειράζει αν σε βρουν οι γιορτές χωρίς σχέση;

Κι εσύ φέτος που είσαι τις γιορτές χωρίς σχέση τι κάνεις; Κλαις τη μοίρα σου. Περιμένεις από τους φίλους σου να σε σκεφτούν και να σου προτείνουν να περάσετε μαζί αυτές τις γιορτές, να κάνετε μαζί ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, να βγείτε μαζί μια βόλτα στο στολισμένο κέντρο της πόλης, να ανταλλάξετε δώρα ή να πάτε καμιά εκδρομή. Αν και κατά βάθος μέσα σου ξέρεις πως όλα αυτά δεν θα γίνουν απαραίτητα. Όσοι από τους φίλους σου δεν ξέρουν ακριβώς πώς νιώθεις ή δεν έχουν περάσει ποτέ τα Χριστούγεννα single μετά από χρόνια σχέσης θα σου προτείνουν να βρεθείτε μια φορά, άντε δύο, για λίγες ώρες, και αυτό είναι όλο. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό για σένα δεν είναι αρκετό. Και δεν τους κατηγορώ. Χαίρομαι όταν οι φίλοι μου δεν μπορούν να καταλάβουν την ψυχοσύνθεσή μου σε τέτοιες τις περιπτώσεις, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν πονέσει αρκετά, δεν έχουν ζήσει αυτή την κατάσταση που περνάω εγώ και μια καλή φίλη χαίρεται όταν το σκέφτεται έτσι.

Unsplash/ Thought Catalog

Ωστόσο, τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς σχέση πρέπει να τα χαρείς! Και το λέω χωρίς καμία υπερβολή. Τα φετινά Χριστούγεννα δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να γνωρίσει καινούργιο κόσμο, κι όχι απαραίτητα για ερωτικούς λόγους. Πάρε την πρωτοβουλία και πρότεινε εσύ σε φίλους σου να βρεθείτε και να περάσετε μαζί τις γιορτές και μην περιμένεις συνεχώς προτάσεις από τους άλλους. Κάνε και μόνη σου καμιά βόλτα, ντύσου ζεστά, πάρε τα ακουστικά σου και πήγαινε για περπάτημα στη στολισμένη πόλη που τόσο θες. Σκέψου πόσο ωραίο είναι να μην χρειάζεται να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν για το πού θα πας και τι θα κάνεις. Μπορεί να είναι δύσκολα τα πρώτα Χριστούγεννα single και χωρισμένη, όμως η μαγεία των γιορτών θα σε συνεπάρει ανεξάρτητα από το αν έχεις σύντροφο ή όχι.

Single, άλλωστε, σημαίνει μόνη, όχι μοναχική. Άσε τη μοναξιά και τη μελαγχολία στην άκρη. Είσαι ελεύθερη, ανεξάρτητη και δεν έχεις ανάγκη κανέναν σύντροφο για να περάσεις καλά τις γιορτές. Απλά άδραξε την κάθε στιγμή, εκμεταλλεύσου το, απόλαυσέ το και όλα τα όμορφα θα έρθουν στην ώρα τους!

Είσαι single τα Χριστούγεννα; Όλοι οι λόγοι για να χαρείς και να μην σε πιάσει μελαγχολία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα πρώτα μου Χριστούγεννα χωρίς σχέση μετά από… χρόνια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστούγεννα,christougenna