Σε αυτήν την χώρα τα Χριστούγεννα διαρκούν 4 ολόκληρους μήνες! Μήπως να την βάλεις στα ταξιδιωτικά σου σχέδια για το 2022;

14:01 25/12/2021 - Πηγή: iPop

Παραδοσιακά, στις περισσότερες χώρες του κόσμου, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται όλο τον μήνα Δεκέμβριο ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να ξεκινάμε το στολισμό και από τον Νοέμβριο. Ωστόσο, υπάρχει μια χώρα που ξεπερνάει κάθε άλλη στο διάστημα στο οποίο γιορτάζει τα δικά της Χριστούγεννα. Ο λόγος για τις Φιλλιπίνες όπου η μεγάλη γιορτή του χειμώνα διαρκεί 4 ολόκληρους

μήνες.

Aπό εξωτικά νησιά, μέχρι δάση αυτοί είναι οι top 10 πιο cool προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείς τα επόμενα 10 χρόνια

Τα Χριστούγεννα στις Φιλιππίνες δεν ξεκινούν τον Δεκέμβριο

Συγκεκριμένα, όπως λένε και οι ντόπιοι κάτοικοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα κατά τους μήνες που τελειώνουν σε -ber (September, October, November, December). Όπως δήλωσε ο Robert Blancaflor, πρόεδρος της εταιρείας σχεδιασμού εκδηλώσεων Robert Blancaflor Group με έδρα τη Μανίλα: «Τα Χριστούγεννα είναι η μεγαλύτερη εορταστική περίοδος στις Φιλιππίνες και… η χώρα μας τα γιορτάζει με τη μεγαλύτερη διάρκεια παγκοσμίως. Μπορείς να φανταστείς ένα ολόκληρο έθνος να μοιράζεται πρόθυμα ζεστασιά και αγάπη… τόσο καιρό;»

Όμως τα πάρτι δεν τελειώνουν τον Δεκέμβριο. «Ο πυρετός των Χριστουγέννων ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου», δήλωσε ο Marot Nelmida-Flores, καθηγητής Φιλιππινικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων Diliman. Αυτό, ωστόσο, είναι «ένα πρόσφατο φαινόμενο», είπε. Και ο λόγος είναι γνωστός.

AP

Με τον πολλαπλασιασμό των εμπορικών κέντρων, πρώτα στο μετρό της Μανίλα που αργότερα στις επαρχίες, τα κάλαντα των Χριστουγέννων άρχισαν να ακούγονται αμέσως μετά την Ημέρα των Αγίων Πάντων την 1η Νοεμβρίου. Αυτό έγινε για να προσελκύσει τους ανθρώπους να αρχίσουν να ψωνίζουν δώρα Χριστουγέννων. Τα καταστήματα λιανικής που προωθούν εμπορεύματα με θέμα τα Χριστούγεννα νωρίτερα από ό,τι στο παρελθόν είναι υπεύθυνα για το λεγόμενο «χριστουγεννιάτικο ερπυσμό» σε πολλές χώρες. Μια σημαντική διαφορά είναι ότι ενώ άλλοι καταδικάζουν την πρακτική, οι Φιλιππινέζοι την ασπάζονται σε μεγάλο βαθμό.

Ένας άλλος παράγοντας που προσθέτει σε αυτήν την εποχική χαρά είναι η επιστροφή των «balikbayan» – των σχεδόν 2,2 εκατομμυρίων Φιλιππινέζων πολιτών που εργάζονται στο εξωτερικό, σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή των Φιλιππίνων. Φιλιππινέζοι εργαζόμενοι στο εξωτερικό ξόδεψαν σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια στις Φιλιππίνες το 2020, το οποίο αντιπροσωπεύει σχεδόν το 10% του συνολικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η θρησκεία είναι το θεμέλιο της μακράς εορταστικής περιόδου των Φιλιππίνων, ενώ η χώρα γιορτάζει φέτος τα 500 χρόνια του Χριστιανισμού. Περίπου το 92% των ανθρώπων στις Φιλιππίνες είναι χριστιανοί, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ. Μεταξύ του πληθυσμού των 110 εκατομμυρίων, περισσότερο από το 80% αναγνωρίζονται ως Ρωμαιοκαθολικοί — αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν της Ιταλίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σε αυτήν την χώρα τα Χριστούγεννα διαρκούν 4 ολόκληρους μήνες! Μήπως να την βάλεις στα ταξιδιωτικά σου σχέδια για το 2022; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστούγεννα, Μήπως, 2022,christougenna, mipos, 2022