Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας; Βήμα – βήμα η διαδικασία εξόφλησης

15:28 25/12/2021 - Πηγή: iPop

Όλοι οι πολίτες καλούνται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να προβούν σε πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματά τους. Ωστόσο, φαίνεται πως εξετάζεται η περίπτωση παράτασης. Εάν η πληρωμή δεν γίνει μέχρι την λήξη της προθεσμίας προβλέπεται πρόστιμο που ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα: Τι ισχύει και ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική

χρήση μάσκας;

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Το πρόστιμο που αντιστοιχεί σε κάθε οφειλέτη είναι:

ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Εάν ένας ιδιοκτήτης οχήματος δεν μπορεί να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας, έχει τη δυνατότητα να το θέσει σε ακινησία.

Μέσω της πλατφόρμας myCAR οι πληρωμές

Τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ανέβει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων εισέρχονται στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxis και επιλέγουν την ενότητα «Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων». Στη συνέχεια εμφανίζεται η επιλογή για την εμφάνιση του ειδοποιητηρίου, το οποίο φέτος έχει και κωδικό QR (QR code), με το οποίο θα μπορεί να γίνεται απευθείας πληρωμή, μέσω web banking.

Για τους κατόχους πιστωτικών καρτών υπάρχει η δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, που μπορεί να γίνει μέσω εναλλακτικών ψηφιακών δικτύων των τραπεζών (όπως web banking, mobile banking), του δικτύου των ΕΛΤΑ αλλά και άλλων εναλλακτικών δικτύων όπως μέσω του δικτύου 3.000 και πλέον πρακτορείων του ΟΠΑΠ, μέσω της της υπηρεσίας tora Wallet.

Βήμα – βήμα η διαδικασία πληρωμής

Για να λάβεις το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας, ακολουθείς την εξής διαδικασία:

Στο site της ΑΑΔΕ, επιλέγεις:

– Αν έχεις κωδικούς στο myTAXISNET: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή
Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

– Αν δεν έχεις κωδικούς στο myTAXISNET: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Κατάθεση πινακίδων

Όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να καταθέσουν πινακίδες ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας της AAΔE. Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες με τους κωδικούς τους TAXISNet θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Συνδέεστε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης ΑΑΔΕΜπαίνετε στην εφαρμογή myCarΒάζετε τους κωδικούς TaxisnetΚαταχωρείτε:
α) τον ΤΚ της περιοχής
β) την οδό
γ) τον αριθμόΔηλώνετε το χώρο στάθμευσης (ενοικιασμένος ή καταχωρημένος)Υποβάλετε την αίτησηΛαμβάνεται τον αριθμό αίτησηςΑφαιρείτε τις πινακίδες από το όχημα και τις κρατάτε σε ασφαλές μέρος

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας; Βήμα – βήμα η διαδικασία εξόφλησης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα