Πάνω από 4.500 πτήσεις ακυρώθηκαν από τις ίδιες τις αεροπορικές την Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων

11:04 25/12/2021 - Πηγή: iPop

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων έχουν βρεθεί προ εκπλήξεως σε όλο τον κόσμο αφού οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν περισσότερες από 4.500 πτήσεις, σύμφωνα με ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων. Συγκεκριμένα, μαζικές ήταν οι ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως την παραμονή των Χριστουγέννων και την Ημέρα των Χριστουγέννων σημειώθηκε καθώς η ταχέως εξαπλούμενη παραλλαγή του κορωνοϊού Omicron σήμαινε ότι οι αερομεταφορείς δεν μπορούσαν να στελεχώσουν τις πτήσεις τους.

Ανακοίνωση νέων μέτρων:

Μάσκα παντού, αναβολή χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και περισσότερα rapid για τους ταξιδιώτες

Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως λόγω της μετάλλαξης Omicron

Ο ιστότοπος της εταιρείας παρακολούθησης πτήσεων FlightAware αποακάλυψε ότι 2.175 πτήσεις σε όλο τον κόσμο είχαν ακυρωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων, μια μέρα που υπό φυσιολογικές συνθήκες οι πτήσεις είναι συνεχείς. Περίπου το ένα τέταρτο από αυτά ήταν στις ΗΠΑ. Άλλες 1.779 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο την ημέρα των Χριστουγέννων, μαζί με άλλες 402 που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή.

Το μεγαλύτερο μέρος των ακυρώσεων προήλθε από πέντε εταιρείες, με την China Eastern να ακυρώνει 474 ταξίδια, ενώ η Air China διέκοψε 188. Η United ακύρωσε 177 πτήσεις, η Air India 160 και η Delta ακύρωσαν 150.

Η United δήλωσε: «Η πανεθνική αύξηση των κρουσμάτων Omicron αυτή την εβδομάδα είχε άμεσο αντίκτυπο στα πληρώματα πτήσης μας και στους ανθρώπους που διευθύνουν τη λειτουργία μας. Ως αποτέλεσμα, δυστυχώς αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε ορισμένες πτήσεις και ειδοποιούμε τους επηρεαζόμενους πελάτες πριν έρθουν στο αεροδρόμιο».

Εν τω μεταξύ, η Delta είπε ότι είχε «εξαντλήσει όλες τις επιλογές και τους πόρους – συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής δρομολόγησης και της αντικατάστασης αεροσκαφών και πληρωμάτων για την κάλυψη προγραμματισμένων πτήσεων – πριν ακυρώσει περίπου 90 πτήσεις για την Παρασκευή». Η αεροπορική εταιρεία κατηγόρησε τον αντίκτυπο της παραλλαγής Omicron και τις καιρικές συνθήκες για τις ακυρώσεις. Ως απάντηση στο χάος πριν από τις διακοπές, οι αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν τη χαλάρωση των κανόνων καραντίνας για το εμβολιασμένο προσωπικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Εντ Μπάστιαν, ζήτησε από τον επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ να μειώσει την περίοδο αυτοαπομόνωσης για τα εμβολιασμένα άτομα που παρουσιάζουν πρωτοφανείς λοιμώξεις από 10 σε πέντε ημέρες. Οι αεροπορικές εταιρείες για την Αμερική και η JetBlue αποδέχθηκαν το αίτημα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των αεροπορικών εταιρειών έχουν γεμίσει με απογοητευμένους επιβάτες που ζητούν βοήθεια μετά από μια σειρά ακυρώσεων την παραμονή των Χριστουγέννων λόγω της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Omicron.

Παράλληλα, η Νέα Υόρκη σχεδίαζε να περιορίσει δραστικά τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπει στην Times Square για τον ετήσιο εορτασμό της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στην ύπαιθρο, ως απάντηση στο κύμα νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με ανώτατο όριο τον αριθμό των συμμετεχόντων σε 15.000.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πάνω από 4.500 πτήσεις ακυρώθηκαν από τις ίδιες τις αεροπορικές την Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα