Τα είδη γυμναστικής που καίνε πολλές θερμίδες και θα σε κάνουν να χάσεις όντως κιλά

11:07 6/4/2021 - Πηγή: iPop

Κάνεις γυμναστική για αδυνάτισμα; Έχεις ως κύριο στόχο να χάσεις βάρος και αργότερα να αποκτήσεις γράμμωση; Ποια τα είδη σωματικής άσκησης που θα σε κάνουν όντως να χάσεις κιλά;

Είτε σου αρέσει να γυμνάζεσαι, είτε όχι, ξέρεις πολύ καλά πως η προπόνηση θα σε βοηθήσει σημαντικά με την απώλεια βάρους. Αν, λοιπόν, κάνεις γυμναστική για αδυνάτισμα, τα παρακάτω είδη σου εγγυώνται σίγουρα αποτελέσματα, αφού εντείνουν την καύση θερμίδων. Εσύ ποιο από αυτά θα ξεκινήσεις;

Είδη γυμναστικής που σου εγγυώνται απώλεια βάρους

Σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι η γυμναστική που πρέπει να δοκιμάσεις, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Γυμνάζει όλους τους μυς, βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία, στα καρδιακά νοσήματα, στην υψηλή πίεση, αλλά και στο στρες, ενώ συγχρόνως εσύ καις πολλές θερμίδες. Για 30 λεπτά εξάσκησης με σχοινάκι, οι θερμίδες που χάνεις είναι 400.

Τα αναπάντεχα οφέλη της γυμναστικής με σχοινάκι για την υγεία και το σώμα!

Freepik

Ποδήλατο

Όλο το χρόνο μπορείς να κάνεις ποδήλατο, γυμνάζοντας το σώμα σου και καίγοντας πολλές θερμίδες. Μέσα σε 1 ώρα μπορείς να χάσεις από 800 μέχρι και 1000 θερμίδες! Φυσικά σε αυτό θα βοηθήσει και η ένταση με την οποία κάνεις ποδήλατο.

Τρέξιμο

Οι αερόβιες ασκήσεις όπως είναι το τρέξιμο, είναι αυτές που είναι ιδανικές για τις γυναίκες, αλλά και για όσους δεν θέλουν να δοκιμάζουν διαφορετικά είδη γυμναστικής. Εκτός από το αδυνάτισμα, το τρέξιμο συμβάλλει στη καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και βοηθάει στη μείωση του στρες και την αύξηση της αυτοεκτίμησης. Αν τρέχεις για 30 λεπτά, οι θερμίδες που χάνεις είναι περίπου 300.

sporlab/ Unsplash

Κολύμπι

Δεν χρειάζεται να πας στα θάλασσα για μπάνιο για να κολυμπήσεις. Το κολυμβητήριο της περιοχής σου σε περιμένει για να βουτήξεις και να γυμναστείς. Με την κολύμβηση ενισχύεται η υγεία της καρδιάς, βελτιώνεται η ευλυγισία σου και η διάθεσή σου και μειώνεται το άγχος. Μιας και είναι μια καλή σωματική άσκηση, το κολύμπι καίει και πολλές θερμίδες, ενώ η αντίσταση που δημιουργείται απ’ το νερό την ώρα που κάνεις τις ασκήσεις σου σε γυμνάζει ακόμα περισσότερο και σε βοηθάει στην καύση θερμίδων, δυναμώνοντας και τους μυς. Σε 1 ώρα ένας άντρας μπορεί να κάψει περίπου 840 θερμίδες, ενώ μια γυναίκα 720.

Kick boxing

Το μποξ είναι ένα παρεξηγημένο άθλημα που μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια βάρους και τη γράμμωση, αφού με αυτό καις θερμίδες και γυμνάζεις όλο σου το σώμα ταυτόχρονα. Κάνοντας kick boxing, οι γοφοί κινούνται συνέχεια και ο κορμός σου “βαράει” κόκκινο με τα χτυπήματα που δίνεις στον σάκο. Οι κοιλιακοί σου γυμνάζονται πάρα πολύ κι αν θες επίπεδη κοιλιά, τότε δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις αυτό το άθλημα. Μπορείς να χάσεις μέχρι και 700 θερμίδες την ώρα.

“Χτίσε” τέλειο σώμα με το μποξ: 5+1 λόγοι να ξεκινήσεις το πιο παρεξηγημένο άθλημα!

Pexels

Ελλειπτικό

Μπορεί η αεροβική γυμναστική να έχει ενδιαφέρον και να είναι διασκεδαστικό και καλά κάνεις και την κάνεις, όμως έχεις σκεφτεί πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις με το ελλειπτικό; Είναι πολύ καλύτερο από τον διάδρομο, που είναι και λίγο βαρετός η αλήθεια είναι, και σε βοηθάει να κάψεις μέχρι και 600 θερμίδες την ώρα. Βέβαια, είναι λίγο έως πολύ κουραστικό να κάνεις ελλειπτικό μία ώρα.

Zumba

Ας αναφέρουμε, όμως, και κάτι πιο διασκεδαστικό, για σένα που δεν μπορείς να γυμναστική χωρίς μουσική και χορό. Με τη zumba μπορείς να κάψεις από 400 έως και 700 θερμίδες την ώρα και είναι ένα είδος αεροβικής γυμναστικής που σου δημιουργεί ευφορία.

Pexels

Κωπηλασία

Δεν χρειάζεται να πάρεις τις λίμνες και τα βουνά, το κωπηλατικό μηχάνημα στο γυμναστήριό σου αρκεί για να κάνεις σωστά αυτή την άσκηση και να κάψεις έως και 800 θερμίδες την ώρα. Βάλε ένταση σε αυτό το είδος άσκησης και θα τα καταφέρεις.

Μην ξεχνάς, τέλος, πως και με τα βάρη μπορείς να χάσεις πολλές θερμίδες, οπότε αν έχεις περισσότερη κλίση προς αυτό το είδος, τότε σίγουρα πρέπει να το εντάξεις στο πρόγραμμα γυμναστικής σου.

Τα είδη γυμναστικής που σου προσφέρουν γράμμωση σε χρόνο dt- Ποιο θα επιλέξεις;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα είδη γυμναστικής που καίνε πολλές θερμίδες και θα σε κάνουν να χάσεις όντως κιλά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα