Συστατικά στο μπάνιο σου για το καλό της υγείας σου!

10:56 4/12/2019 - Πηγή: iPop

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως το να κάνεις μπάνιο έχει πολλά οφέλη για την υγεία! Είναι ένας καλός τρόπος για να βελτιωθεί η υγεία της καρδιάς, το αναπνευστικό σου σύστημα, να διευκολύνεις τον μυϊκό πόνο, να διατηρήσεις την ισορροπία στις ορμόνες. Ποια είναι τα συστατικά στο μπάνιο που προάγουν την υγεία σου;

Ναι, όταν το ντουζάκι σου συνδυάζεται με ορισμένα συστατικά τότε τα οφέλη είναι ακόμη περισσότερα. Αυτά τα συστατικά στο μπάνιο μπορούν να βοηθήσουν υγεία σου ακόμη περισσότερο, ειδικά αν έχεις προβλήματα με το δέρμα.

Ποια είναι
τα συστατικά στο μπάνιο που μπορούν να σε βοηθήσουν;Λεβάντα

Η λεβάντα στο μπάνιο μπορεί να σε ανακουφίσει φυσικά και συναισθηματικά. Βοηθά με τις ημικρανίες, τις αϋπνίες, τα δερματικά προβλήματα, την ακμή, τα τσιμπήματα, το έκζεμα, το άγχος και πολλά άλλα.

Το λάδι λεβάντας λειτουργεί ως φυσικό αντικαταθλιπτικό και αναλγητικό. Βοηθά επίσης με τον βήχα και τα κρυολογήματα καθώς διευκολύνει την αναπνοή.

Χρειάζεσαι μόλις 6-8 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Photo: sisoo.comΤσάι

Το τσάι έχει μεγάλες αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αν βάλεις μερικά φακελάκια τσάι όταν κάνεις μπάνιο, θα βοηθήσεις το δέρμα να απορροφήσει τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά ταχύτερα απ’ το να το πιεις!

Το μπάνιο με τσάι έχει πολλαπλά οφέλη παρέχοντας αντιφλεγμονώδη και αντι-καρκινογόνα αποτελέσματα στο σώμα. Αποτοξινώνει το δέρμα, καθυστερεί τη γήρανση των κυττάρων του δέρματος, προάγει την επούλωση πληγών και τραυμάτων, βελτιώνει την ψωρίαση και βοηθά στη θεραπεία και πρόληψη της ακμής.

Θα χρειαστείς 6 φακελάκια τσάι.

Πλιγούρι βρώμης

Ναι, πλιγούρι βρώμης στο μπάνιο όσο κι αν το θεωρείς περίεργο κάνει καλό στο δέρμα ειδικά όταν σε πιάνει φαγούρα.

Το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης είναι ο πιο αποτελεσματικός τύπος πλιγούρι βρώμης για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων. Αυτό το είδος βρώμης κολλάει στο δέρμα και δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα. Το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης μπορεί επίσης, να καθαρίσει το δέρμα και να διευκολύνει τη φλεγμονή.

Θα χρειαστείς 1 φλιτζάνι!

Την επόμενη φορά που θα κάνεις μπάνιο, πρόσθεσε λίγη μουστάρδα! Δες τον λόγο

Λάδι καρύδας

Photo: Pixabay

Το λάδι καρύδας έχει πολλά οφέλη για το δέρμα σου. Μπορεί να μαλακώσει και να θεραπεύσει τις μικρές βλάβες του δέρματος και είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα για το έκζεμα.

Θα χρειαστείς 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας στο μπάνιο σου!

Τζίντζερ

Μπάνιο με τζίντζερ; Το μπάνιο με τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα ενός κρυολογήματος. Παράλληλα, είναι η καλύτερη αποτοξίνωση που μπορείς να κάνεις μετά από μια βραδινή έξοδο.

Πολύ περισσότερο, καταπραΰνει τη δυσφορία στο στομάχι, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει το μεταβολισμό σου.

Ποσότητα: ½ φλιτζάνι!

Μέλι

Το μέλι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Κάνει το δέρμα πιο μαλακό καθώς είναι μια πολύ καλή ενυδατική κρέμα για το σώμα.

Θα χρειαστείς ένα φλιτζάνι μέλι στο μπάνιο σου!

Γάλα

Credits: Pixabay

Το μπάνιο με γάλα μπορεί να θεραπεύσει αρκετές δερματικές παθήσεις. Αυτό το μπάνιο θα βοηθήσει το ξηρό δέρμα, καθώς περιέχει γαλακτικό οξύ που λειτουργεί ως απολέπιση. Οι πρωτεΐνες, τα αμινοξέα, τα λίπη και οι βιταμίνες Α και D που βρίσκονται στο γάλα μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις τον πόνο από ένα έγκαυμα.

Θα χρειαστείς ένα με δύο φλιτζάνια.

Διαβάστε επίσης:

Πες μας πόση ώρα κάνεις μπάνιο, να σου πούμε τι σημαίνει αυτό για σένα!

Photo: Pexels/Craig Adderley

Το άρθρο Συστατικά στο μπάνιο σου για το καλό της υγείας σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα