5 τρόποι να κάνεις τους πόρους σου να φαίνονται λιγότερο

18:01 3/12/2019 - Πηγή: iPop

Οι πόροι… Δεν μας αρέσει να ζούμε μαζί τους, αλλά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς! Ακόμα κι αν καταριέσαι κάθε μέρα την ύπαρξή τους, ξέρεις ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του δέρματός σου σε καλή κατάσταση, αφού βοηθούν στη ενυδάτωσή του και στο να διατηρούν τη φυσική λιπαρότητά του. Μήπως, όμως, μπορούμε να τους κάνουμε λίγο πιο… διακριτικούς; Ναι! Το μέγεθος των πόρων σου μπορεί να μειωθεί ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές.

Το μέγεθος των πόρων σου μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερο εάν το κολλαγόνο γύρω τους έχει εξασθενήσει -λόγω ηλικίας, αυξημένης έκθεσης στον ήλιο κτλ-

ή εάν φράξουν.

Ευτυχώς, όμως, το iPop.gr έχει τις λύσεις για να μειώσεις το μέγεθος των πόρων σου!#1 Τακτική απολέπιση

Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και το περισσευούμενο λάδι στο δέρμα σου. Αναζήτησε ένα τόνερ, ορό ή μάσκα που περιέχει ήπια απολεπιστικά. Αλλά εδώ υπάρχει ένα σημείο που πρέπει να προσέξεις: Επειδή οι πόροι σου θα γεμίσουν τελικά με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, θα πρέπει να χρησιμοποιείς τον απολεπιστικό της επιλογής σου σε τακτική βάση για την καλύτερη δυνατή μείωση των πόρων.

#2 Χρησιμοποίησε ρετινοειδή

Επειδή το κολλαγόνο μπορεί να έχει αποδυναμωθεί και οι πόροι σου να φαίνονται μεγαλύτερη, θα πρέπει να τονώσεις την παραγωγή του κολλαγόνου. Χρησιμοποίησε ένα ρετινοειδή ορό ή κρέμα στην τακτική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Απλά προσοχή! Επειδή τα ρετινοειδή είναι αρκετά ισχυρά, ξεκίνα να τα εφαρμόζεις σιγά σιγά και στη συνέχεια αύξησε τη συχνότητα για να δεις πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σου.

Park Street/ Unsplash#3 Κάθε εβδομάδα μάσκα προσώπου

Οι μάσκες μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη μείωση του μεγέθους των πόρων σου. Μαζί με την αφαίρεσή τους, θα τραβήξουν τις βρωμιές τα βακτηρίδια και το περιττό λάδι, όλα όσα δηλαδή φράζουν τους πόρους σου και μεγαλώνουν το μέγεθός τους.

Γιατί οι πόροι σου φαίνονται τόσο μεγάλοι;

#4 Να πλένεις το πρόσωπό σου μετά την προπόνηση

Μια πολύ σημαντική συμβουλή που πρέπει να ακολουθείς πάντα! Οι πόροι σου περιβάλλονται από αιμοφόρα αγγεία, τα οποία διαστέλλονται με τη θερμότητα και την εφίδρωση και επομένως γίνονται πιο ορατοί οι πόροι. Αυτό κάνει ιδιαίτερα σημαντικό το να πλένεις σωστά το πρόσωπό σου τόσο πριν όσο και μετά την προπόνηση, ώστε το μακιγιάζ, η βρωμιά και τα βακτήρια να μην παγιδευτούν μέσα στους διεσταλμένους πόρους σου.

#5 Primer

Το μακιγιάζ έχει έναν θαυματουργό τρόπο να φράζει τους πόρους σου. Η λύση; Ένα primer που θα εφαρμόζεις πάντα πριν ξεκινήσεις να βάζεις οποιοδήποτε makeup προϊόν στο πρόσωπό σου! Μην το ξεχνάς ποτέ, θα το βρεις παντού και θα σου αλλάξει τη ζωή!

Δες ακόμα:

Πόροι; Σπυράκια; Ξηρό δέρμα; Έχουμε μια DIY μάσκα για κάθε πρόσωπο!

Photo: Pixabay

Το άρθρο 5 τρόποι να κάνεις τους πόρους σου να φαίνονται λιγότερο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα