Σε ποιος κλάδους πρέπει οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα;

20:17 15/9/2021 - Πηγή: iPop

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζει το ποιοι ακριβώς είναι κλάδοι στους οποίους οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα.

Πλέον, στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν δύο κατηγορίες: Στην μια κατηγορία οι εργαζόμενοι που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υποχρεούνται στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα, ενώ στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι των κλάδων στους οποίους απαιτούνται 2 διαγνωστικοί έλεγχοι την εβδομάδα (rapid ή PCR).

Θυμίζουμε ότι τα τεστ διενεργούνται με δαπάνη των ίδιων των εργαζομένων.

Όλα τα σημεία στα οποία μπορείς πλέον να κάνεις rapid test

Οι 10 κλάδοι όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα:ΕστίασηΤουριστικές ΕπιχειρήσειςΜεταφορέςΤηλεοπτικές παραγωγέςΚινηματογραφικές παραγωγέςΘεατρικές παραγωγέςΜουσικές παραγωγέςΧορευτικές παραγωγέςΕκπαιδευτικοίΠανεπιστημιακοί

Να σημειωθεί ότι ως χώροι εστίασης λογίζονται εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων. Για τους παραπάνω 10 κλάδους – χώρους εργασίας θα γίνονται, ομοίως, δεκτά μόνο rapid ή μοριακά (PCR) τεστ, τα οποία θα διενεργούνται με δαπάνη των εργαζομένων.

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Ολικός αποκλεισμός από ορισμένες δραστηριότητες και υποχρεωτικό εργαστηριακό test με προσωπική δαπάνη

Με βάση τα νέα μέτρα που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους από τις 13/09, στους κλειστούς εσωτερικούς χώρους της εστίασης έχουν δικαίωμα να εισέρχονται μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες με πιστοποιητικό νόσησης. Για τους ανεμβολίαστους ηλικίας 12 – 17 δόθηκε η διευκρίνιση εισόδου μόνο με rapid test 48 ωρών ενώ για τα παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών η είσοδος στην εστίαση θα γίνεται με την επίδειξη self test 24 ωρών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σε ποιος κλάδους πρέπει οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα