Αυτές είναι οι ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας που αξίζει να τις επισκεφτείς αυτό το Φθινόπωρο

14:33 15/9/2021 - Πηγή: iPop

Οι Ελλάδα έχει πολλές κρυμμένες ομορφιές τις οποίες συχνά παραμελούμε. Οι παραλίες της δεν είναι οι μόνες υδάτινες ομορφιές που θα συναντήσεις αφού η χώρα μας διαθέτει δεκάδες λίμνες με αξιοσημείωτο φυσικό κάλος. Γύρω από αρκετές ελληνικές λίμνες έχουν αναπτυχθεί τουριστικές υποδομές οι οποίες σου προσφέρουν όλες τις ανέσεις ενώ άλλες διατηρούν μια άγρια ομορφιά που αξίζει να ανακαλύψεις. Σε κάθε περίπτωση μια εκδρομή σε λίμνες της Ελλάδας

ενδείκνυται ειδικά κατά τους μήνες του Φθινοπώρου.

Οι 10 μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου (Photos)

Αυτές οι λίμνες της Ελλάδας αποτελούν ιδανικούς φθινοπωρινούς προορισμούς

Πρέσπες, Φλώρινα

Οι Πρέσπες είναι δύο λίμνες που δημιουργούν ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς το οποίο εκτείνεται βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Η Μικρή Πρέσπα χαρακτηρίζεται περιβάλλεται από σημαντικές εκτάσεις με καλαμιώνες και έχει μικρότερο βάθος από τη Μεγάλη. Στη Μεγάλη Πρέσπα είναι συχνό το φαινόμενο του κυματισμού, ενώ σε γενικές γραμμές τα νερά της δεν παγώνουν. Στις Πρέσπες απαντούν πάνω από 40 είδη θηλαστικών, περί τα 260 είδη πτηνών, 11 αμφιβίων, 20 είδη ερπετών και 15 είδη ιχθύων, ενώ στην πλούσια χλωρίδα της περιλαμβάνονται περισσότερα από 1300 είδη φυτών. Στην περιοχή γύρω από τις λίμνες θα βρεις γραφικά, ακριτικά χωριουδάκια, εκκλησάκια και μοναστήρια καθώς κι ένα νησάκι, τον Άγιο Αχίλλειο.

Unsplash/Andreas Motsios

Γαλάζια Λίμνη, Κιλκίς

Είναι ίσως ένας από τους πιο άγνωστους κρυφούς παραδείσους της χώρας. Η λίμνη Σκρα ή Γαλάζια Λίμνη όπως ονομάζεται βρίσκεται στο Κιλκίς και αξίζει μια επίσκεψη. Η σμαραγδένια λίμνη με τους καταρράκτες του Σκρα βρίσκεται στο Δήμο Παιονίας του Κιλκίς, σε απόσταση μόλις 4χλμ από το ιστορικό χωριό του Σκρα. Σχηματίζεται από δεκάδες ρυάκια του όρους Πάικου που τρέχουν μαζί, καταλήγουν στους καταρράκτες του Σκρα με τους χαρακτηριστικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τα κρυστάλλινα νερά πέφτουν στο σημείο αυτό δημιουργώντας τη λίμνη, το βάθος της οποίας φτάνει τα τέσσερα μέτρα. Είναι ιδανική για ημερήσιες εκδρομές ενώ στην διαδρομή θα συναντήσεις ξύλινα τραπεζάκια για πικ – νικ.

Miltiadis Fragkidis / Unsplash

Λίμνη Κερκίνη, Σέρρες

Η λίμνη Κερκίνη είναι τεχνητή. Δημιουργήθηκε όταν κατασκευάστηκε το 1932 το φράγμα στον ποταμό Στρυμόνα στο χωριό Λιθότοπος. Μέχρι τότε ήταν μία μικρή λίμνη με έλη. Πλέον η περιοχή έχει αναπτυχθεί τουριστικά ενώ έχει δημιουργηθεί και το Πάρκο Κερκίνης που έχει ως επίκεντρο την λίμνη και τον ποταμό Στρυμόνα. Τις εντυπώσεις κερδίζουν τα σμήνη πουλιών και κυρίως ροζ Φλαμίνγκο που κατακλύζουν την λίμνη αλλά και τα νούφαρα που επιπλέουν στην επιφάνειά του.

Pixinio

Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα

Μία από τις πιο δημοφιλείς λίμνες της Ελλάδας, η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα είναι αγαπημένος τουριστικός προορισμός ειδικά για τα ζευγάρια. Η άγρια ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με την ηρεμία της περιοχής θα σε κάνουν να χαλαρώσεις αν επιλέξεις να πας μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο. Οι τουριστικές υποδομές είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες στην περιοχή ενώ υπάρχει η δυνατότητα για δραστηριότητες και extreme sports όπως trekking, ιππασία, αεραθλητισμό, κανό, καγιάκ, τοξοβολία και ορειβασία.

Sotiris Marinopoulos

Λίμνη Τριχωνίδα, Αιτωλοακαρνανία

Η Λίμνη Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και όταν βρεθείς μπροστά της θα νομίζεις ότι αντικρίζεις θάλασσα. Γύρω της απλώνεται ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο με πυκνό δάσος αν και η περιοχή παραμένει σε γενικές γραμμές αναξιοποίητη. Ωστόσο, εάν είσαι λάτρης της άγριας φυσικής ομορφιάς και αθλητικός τύπος αξίζει να την επισκεφτείς, να περιπλανηθείς στα δάση της και να ανακαλύψεις το κάλος της.

wikimedia commons

Λίμνη Καστοριάς, Καστοριά

Η λίμνη της Καστοριάς αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της πόλης που την έχει αναγάγει σε τουριστικό προορισμό. Γύρω από την λίμνη απλώνεται η πόλη της Καστοριάς ενώ τα μαγαζάκια, οι ταβέρνες και οι καφετέριες φτάνουν μέχρι τις όχθες της. Από εκεί μπορείς να θαυμάσεις το φυσικό της τοπίο, τις πάπιες και τους κύκνους που κάνουν βόλτες στα νερά της ενώ το χειμώνα η λίμνη παγώνει και το θέαμα είναι υπέροχο.

Sotiris Marinopoulos / flickr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτές είναι οι ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας που αξίζει να τις επισκεφτείς αυτό το Φθινόπωρο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα