Ψάχνεις τρόπους να εντάξεις στο γεύμα σου την γλυκοπατάτα; Αυτή η συνταγή για τάρτα με γλυκοπατάτες, σπανάκι και φέτα στο φούρνο είναι για σένα

17:11 15/9/2021 - Πηγή: iPop

Η γλυκοπατάτα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο λαχανικό ιδανικό για εναλλακτικό συνοδευτικό υδατάνθρακα για κάθε είδους κρέας. Μπορεί όμως να γίνει και ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε ένα πιάτο εάν την συνδυάσεις με τα κατάλληλα υλικά. Αυτή η συνταγή για τάρτα με γλυκοπατάτες, σπανάκι και φέτα στο φούρνο είναι ένα υγιεινό γεύμα ιδανικό για ένα ελαφρύ βραδινό.

Συνδύασε το κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και μπρόκολο και θα λατρέψεις τα λαχανικά

Συνταγή για τάρτα με γλυκοπατάτες, σπανάκι και φέτα στο φούρνο:
Υλικά3 γλυκοπατάτες2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο100 γρ baby σπανάκι 6 μεγάλα αυγά100 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη

Πιτάκια με γλυκοπατάτες και άρωμα στο οποίο δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς!

Πώς να φτιάξεις τάρτα με γλυκοπατάτες, σπανάκι και φέτα στο φούρνοΤρυπάμε τις πατάτες μερικές φορές από κάθε πλευρά. Τις βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν λίγο.Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι φούρνου 20 εκατοστών και μαραίνουμε το σπανάκι για ένα ή δύο λεπτά (ίσως χρειαστεί να το κάνουμε σε παρτίδες). Κόβουμε κάθε πατάτα στη μέση κατά μήκος και χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να αφαιρέσουμε τη σάρκα, διατηρώντας την σε μεγάλα κομμάτια. Χτυπάμε τα αυγά.Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα στο τηγάνι και ανακατεύουμε να ενωθεί με το σπανάκι. Ρίχνουμε το αυγό και φροντίζουμε να πάει παντού στο τηγάνι. Σκορπίζουμε πάνω τη φέτα και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.Βάζουμε για 1-2 λεπτά στο φούρνο για να ψηθεί από πάνω. Με ένα μαχαίρι βεβαιωνόμαστε ότι έχει ψηθεί. Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο για να γίνει στέρεη και έπειτα κόψτε την σε κομμάτια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Ψάχνεις τρόπους να εντάξεις στο γεύμα σου την γλυκοπατάτα; Αυτή η συνταγή για τάρτα με γλυκοπατάτες, σπανάκι και φέτα στο φούρνο είναι για σένα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα