27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ξεκινούν οι νύχτες πρεμιέρας με αφιέρωμα στον καταξιωμένο σκηνοθέτη Orson Welles

16:08 15/9/2021 - Πηγή: iPop

Οι νύχτες πρεμιέρας ξεκινούν στην Αθήνα στις 22 Σεπτεμβρίου και επανέρχονται στους φυσικούς τους χώρους: στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες. Στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας οι νύχτες πρεμιέρας

επιφυλάσσουν μοναδικές προβολές διάσημων ταινιών με αφιερώματα σε γνωστούς και σημαντικούς σκηνοθέτες. Ένα μεγάλο μέρος του φετινού φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον σκηνοθέτη Orson Welles και την μακροχρόνια προσφορά του στον κινηματογράφο.

Νύχτες Πρεμιέρας: Αφιέρωμα στον Orson Welles

Ο George Orson Welles, 6 Μαΐου 1915, ήταν Αμερικανός σκηνοθέτης θεάτρου και κινηματογράφου, ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός, κυρίως γνωστός για την ταινία του “Πολίτης Κέιν”, η οποία έχει συχνά αποκληθεί η καλύτερη ταινία όλων των εποχών, αν και έχει επίσης σκηνοθετήσει πολλές άλλες ταινίες που θεωρούνται αριστουργήματα. Έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1938 με τη ραδιοφωνική μετάδοση “Ο Πόλεμος Των Κόσμων”. Αν και πολλές από τις ταινίες του θεωρούνται πλέον κλασικής αξίας, τα περισσότερα κινηματογραφικά έργα που σκηνοθέτησε, συμπεριλαμβανομένου και του Πολίτη Κέιν, δεν γνώρισαν εμπορική επιτυχία στην εποχή τους. Το 1999 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον κατέταξε στην 16η θέση στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών. Με αφορμή την 80ή επέτειο του «Πολίτη Κέιν», το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας επιθυμεί να επανασυστήσει τον σκηνοθέτη στο κοινό μέσα από τα αξιόλογα δημιουργήματά του και να αναδείξει το μεγαλείο του.

27ο φεστιβάλ κινηματογράφου Αθήνας

Έτσι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ, στις νύχτες πρεμιέρας θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το «Άγγιγμα του Κακού» όπως το είχε συλλάβει και γυρίσει ο δημιουργός του, αποτέλεσμα πυρετώδους προσπάθειας ιστορικών και τεχνικών να το «ανακατασκευάσουν» με βάση τις σημειώσεις του. Ομοίως, ο «Κύριος Αρκάντιν» θα προβληθεί σε κόπια πλησιέστερη στο αρχικό cut του σκηνοθέτη από οποιαδήποτε άλλη εκδοχή του φιλμ κυκλοφορούσε μέχρι πρότινος. Σε κινηματογραφική πρεμιέρα θα δούμε, επίσης, το «Too Much Johnson», ουσιαστικά πρώτη ταινία του Γουέλς, γυρισμένη τρία χρόνια πριν τον «Πολίτη Κέιν», την οποία όλοι θεωρούσαν ότι είχε καεί σε πυρκαγιά το 1970 προτού ανακαλυφθεί ξεχασμένη σε μια αποθήκη στην Ιταλία, 70 χρόνια μετά τη δημιουργία της. Κάθε άλλη προβολή θα γίνει με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου”.

27ο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών: Όλες οι πληροφορίες

Οι 27ες Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν στους φυσικούς τους χώρους, τις αίθουσες 12μηνης λειτουργίας ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΝΤΕΑΛ, ΔΑΝΑΟΣ και ΤΡΙΑΝΟΝ αλλά και για πρώτη φορά στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και στα θερινά σινεμά ΛΑΪΣ – Ταινιοθήκη της Ελλάδας, ΡΙΒΙΕΡΑ, ΣΙΝΕ ΦΛΕΡΥ και ΣΤΕΛΛΑ.

Στους κινηματογράφους 12μηνης λειτουργίας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δαναό, Ιντεάλ, Τριανόν και Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) η είσοδος, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, επιτρέπεται σε όσους/-ες θεατές έχουν:

– εμβολιαστεί
– νοσήσει (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και
– έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid τεστ αντιγόνου εντός 48 ωρών, σε περίπτωση που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Για την είσοδο των θεατών θα ελέγχεται,
– το εισιτήριο
– το πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης ή rapid τεστ και
– ταυτοπροσωπία με επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.

Εισιτήρια

Από Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στις 12:00

Διαδικτυακά, στο viva.gr και στα φυσικά σημεία πώλησης στο Δίκτυο Καταστημάτων Viva (με κάρτα και μετρητά) και Tηλεφωνικά στο 11876 της Viva

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ξεκινούν οι νύχτες πρεμιέρας με αφιέρωμα στον καταξιωμένο σκηνοθέτη Orson Welles εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα