Mommy diaries: Oι μεγάλες προσδοκίες

19:18 15/9/2021 - Πηγή: iPop

Σήμερα θα σας μιλήσω για τις προσδοκίες. Όπως σε όλες τις πλευρές της ζωής μας, έτσι και όταν γινόμαστε γονείς έχουμε ψευδείς προσδοκίες. Έχουμε εικόνες από σινεμά και αποσπασματικές φωτογραφίες από τα social media και τα websites όπου ευτυχισμένες οικογένειες αγκαλιάζονται, αγαπιούνται, χαμογελάνε, τρέχουν, παίζουν  και γενικά (βάλε λίγο Bob Marley από πίσω) όλα μοιάζουν ιδανικά και πολύ ραφιναρισμένα.

Οι προσδοκίες όταν γινόμαστε γονείς

Ακόμα χειρότερα,

τα μωρά ειδικά σε ταινίες και σειρές, ποτέ δεν κλαίνε, πάντα κοιμούνται ήρεμα δίπλα σε μια μαμά που πίνει καφέ, γενικά ποτέ δεν έχουν ανάγκη τίποτα. Ενώ αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι το πρώτο διάστημα της ζωής τους τα μωρά και οι γονείς έχουν πολλές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν.

Πολλοί με ρωτάνε πώς είναι η καινούρια ζωή με ένα ή και με δυο μωρά. Πώς καταφέρνεις να πηγαίνεις γυμναστήριο ή δουλειά ή να έχεις λίγο χρόνο για σένα;

Να σας πω την αλήθεια; Σταμάτησα να έχω προσδοκίες. Σταμάτησα να θέλω να είμαι η πιο τέλεια μαμά ή να έχω το πιο τακτοποιημένο σπίτι. Να έχω αυτό που φαντάστηκα ότι είναι γονεϊκότητα.

Σταμάτησα να χτυπιέμαι για να γυμνάζομαι 365 μέρες (αν και παλεύω να χω πάρα πολλή κίνηση στην ζωή μου), σταμάτησα να θέλω να φτιάξω τρελά φαγητά.

Και από την άλλη ξεκίνησα να ζητάω βοήθεια, να γίνομαι master στο multitasking, να συνδυάζω πράγματα, όπως κούνιες για τα παιδιά και blogging για μένα. Δουλεύω πολλές φορές ενώ παίρνω την μικρή από τον παιδικό σταθμό και τρώω φαγητό αργά το βραδάκι ενώ έχουν όλα ηρεμήσει.

Σταμάτησα να αυτομαστιγώνομαι όταν κάποια βράδια δεν μπορούσα να κοιμήσω το μωρό μου και διάλεγα να καθόμαστε παρεούλα, εκείνη με λίγο ήρεμο παιχνίδι και εγώ να διαβάζω άρθρα στο Ίντερνετ και ένιωθα ότι έκανα catch up σε ό,τι έτρεχε.

Επιλέγω πλέον πάρκα όπου τα παιδιά παίζουν και εγώ γυμνάζομαι γύρω γύρω.

Ναι! Η ζωή με ένα μωρό υπάρχει στην φαντασία μας και υπάρχει και στην πραγματικότητα.

Mommy diaries: Έτσι ξεκίνησε το δικό μου ταξίδι

Δεν είναι δουλειά 9.00-17.00, να πεις την τελείωσα και τώρα θα έχω δικό μου προσωπικό χρόνο. Είναι ένα σχολείο που σε μαθαίνει καινούρια πράγματα 24/7.

Ναι! Δεν είναι καθόλου όπως έχεις φανταστεί αλλά αντί να απογοητευτείς όταν σε χτυπήσει αυτό το λεγόμενο «moment of truth» σου προτείνω να εστιάσεις σε ένα και μόνο πράγμα.

Σε όλες εκείνες τις καινούριες δεξιότητες που αποκτάς καθημερινά με κυρία δεξιότητα – την ευελιξία. Η ευελιξία σου δίνει την δυνατότητα να ζεις την ζωή παρέα με έναν νέο φρέσκο άνθρωπο γεμάτο συναρπαστικές πρωτιές και παράλληλα να σταματάς να είσαι προσκολλημένος/η στο παρελθόν. Γιατί, όπως πολλοί είπαν και λίγοι κατάλαβαν, «magic happens outside of your comfort zone»

Στείλε μου την γνώμη σου και πότε είχες αυτές τις αποκαλυπτικές στιγμές στο ταξίδι αυτό.

Με πολλή αγάπη Μ.Κ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα σχετικά με τις προσδοκίες:

Όλες εκείνες οι φορές που επηρεαστήκαμε από τα βιβλία και είχαμε μεγάλες προσδοκίες από τον έρωτα

Το άρθρο Mommy diaries: Oι μεγάλες προσδοκίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα