Πόσοι πρέπει να είναι οι παλμοί σου όταν θέλεις να χάσεις λίπος;

14:39 4/2/2020 - Πηγή: iPop

Γνωρίζεις πως η γυμναστική μαζί με τη διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο για την απώλεια βάρους: Γνωρίζεις ότι οι ασκήσεις cardio καίνε θερμίδες και οι ασκήσεις δύναμης, χτίζουν μυς που σε βοηθούν να χάνεις θερμίδες όταν είσαι σε ηρεμία. Αλλά όταν πηγαίνεις γυμναστήριο θέλεις να είσαι σίγουρος ότι απολαμβάνεις όλα τα οφέλη στο μέγιστο. Πόσοι πρέπει να είναι οι παλμοί για να χάσεις λίπος;

Οι παλμοί της καρδιάς είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Για να είναι αποτελεσματική η γυμναστική σου, ειδικά η cardio, οι παλμοί για να

χάσεις λίπος θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά. Και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί τους μετρούν, τους καταγράφουν και τους συγκρίνουν.

Τελικά, υπάρχει μια formula, την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δεις πόσοι πρέπει να είναι οι παλμοί ώστε να γνωρίζεις πως θα κάψεις το λίπος που θέλεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καθορισμός του μέγιστου καρδιακού ρυθμού είναι τόσο απλός, αφαιρώντας απλά το 220 από την ηλικία σου. Για παράδειγμα, αν είσαι 30 ετών τότε το max των παλμών της καρδιάς θα πρέπει να είναι 190. Έτσι, για να ξεκινήσεις να καις λίπος, θα πρέπει να είσαι 60% έως και 70% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Pexels

Πόσοι είναι οι φυσιολογικοί παλμοί καρδιάς;

Δεδομένου ότι το επίπεδο υγείας και δραστηριότητας κάθε ατόμου είναι διαφορετικό, ένα άτομο θα μπορούσε να φτάσει το 60% μετά από ένα λεπτό άσκησης, ενώ άλλοι μπορεί να χρειάζονται περισσότερο για να φτάσουν στο 60%. Υπάρχουν, πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν διαφορετικά το κάθε άτομο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να αναβαθμίσεις λιγάκι την άσκηση για να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη, Έτσι, αν κάνεις cardio σε σταθερή βάση, θα πρέπει να στοχεύεις στο 70% με 80% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού και να το κρατήσεις σταθερό για μερικά λεπτά.

Σε γενικές γραμμές, χρειάζονται περίπου 18 λεπτά για να μπορέσει το σώμα να χρησιμοποιήσει το λίπος ως καύσιμο. Εάν θέλεις να κάνεις μια πιο σύντομη άλλα έντονη άσκηση, όπως είναι το HIIT, θα πρέπει να φτάσεις τον καρδιακό ρυθμό στο 80% μέχρι και 90% και στη συνέχεια να τον ανακτήσεις, μέχρι να φτάσει πίσω στο 60%.

Διαβάστε επίσης:

Οι παλμοί της καρδιάς σου θα σου πουν αν έχεις διαβήτη

Photo: unsplash/Tim Foster

Το άρθρο Πόσοι πρέπει να είναι οι παλμοί σου όταν θέλεις να χάσεις λίπος; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόσοι,posoi