Πώς επηρεάζει το Καλοκαίρι τις εγκύους; Οι ειδικοί απαντούν!

15:58 30/7/2020 - Πηγή: iPop

Εκτός από το να είναι ζεστό, ιδρωμένο, και άβολο, υπάρχει κάτι ακόμα που θα πρέπει να περιμένουν οι έγκυες για το Καλοκαίρι. Πώς επηρεάζει το Καλοκαίρι τις εγκύους; 

Αν είσαι έγκυος το Καλοκαίρι,

σίγουρα θα έχεις τις ανησυχίες σου και τα άγχη σου, ενώ οι ορμόνες σου μπορεί να κάνουν πάρτυ. Ζεσταίνεσαι, ιδρώνεις, νιώθεις άβολα και περίεργα. Μην ανησυχείς όμως, όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά. Θα στο έχει πει κι ο γυναικολόγος σου άλλωστε. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ εξηγεί πώς επηρεάζει το Καλοκαίρι τις εγκύους και δίνει απαντήσεις σε μερικά από τα ερωτήματά σου.

Τι έδειξε η έρευνα αυτή; 

Οι έγκυες γυναίκες έχουν 27% περισσότερες πιθανότητες να έχουν πρόωρο τοκετό κατά τη διάρκεια περιόδων υπερβολικής ζέστης, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Unsplash/Ignacio Campo

Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από περισσότερες από 219,000 γεννήσεις τα τελευταία 29 χρόνια. Εξέτασαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες των ημερών της εβδομάδας που γινόταν η γέννηση και τον αριθμό των διαδοχικών ημερών με θερμοκρασίες πάνω από 31 βαθμούς κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όταν η υψηλότερη θερμοκρασία ήταν τουλάχιστον 31 βαθμοί για 4-7 μέρες, οι γυναίκες είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν την 37η-38η εβδομάδα.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως υπάρχει εξήγηση επί τούτου. Το πρώτο είναι ότι η θερμότητα θα μπορούσε να αυξήσει τις συστολές. Μια άλλη θεωρία είναι ότι η ευαισθησία στη ζέστη είναι απλά μεγαλύτερη καθώς η ικανότητα του σώματος να ελέγχει την θερμοκρασία μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματική. Ένας άλλος παράγοντας θα μπορούσε να είναι η αφυδάτωση, η οποία μπορεί να μειώσει τη ροή αίματος της μήτρας και να αυξήσει την έκκριση των ορμονών της υπόφυσης.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία από την πλευρά σου, ενώ ξέρεις σίγουρα πολύ καλά πως πρέπει να ακολουθείς τις συμβουλές του γυναικολόγου σου! Μ’ έναν πόνο σου ευχόμαστε! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Όλα όσα πρέπει να ξέρει μία έγκυος με κορονοϊό | Απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα

Photo: Pexels

Το άρθρο Πώς επηρεάζει το Καλοκαίρι τις εγκύους; Οι ειδικοί απαντούν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα